08/10/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Japanese Grand Prix: Πρωτάθλημα στην βροχή

Μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα προκριματικών ο Max Verstappen κέρδισε την pole position σημειώνοντας ένα εκατοστό Εφτου δευτερολέπτου ταχύτερο γύρο από τον Charles Leclerc. O Oλλανδός στην Ιαπωνία έχει την ευκαιρία να κλείσει το πρωτάθλημα της Formula 1 2022, καθώς αν η διαφορά του από τον Μονεγάσκο αυξηθεί κατά 8 βαθμούς, το πρωτάθλημα θα είναι πλέον δικό του. F στον αγώνα της Κυριακής αναμένουμε βροχή κάτι που προφανώς θα οδηγήσει σε συνθήκες Σιγκαπούρης και όπως συνηθίζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, οφείλουμε να κινηθούμε προσεκτικά. Ξεκινάμε.

Πριν διαβάσεις το κείμενο, ρίξε μια ματιά στην ανάλυση που ανέβηκε στο κανάλι μας στο YouTube. 

Να ανέβει στο βάθρο: Θα κυνηγήσει την 2η ο Sergio

Μεξικάνος εκκινώντας τέταρτος θα πιέσει από την αρχή του αγώνα του Carlos και Charles, ώστε να πετύχει όσο το δυνατότερο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Στη Σιγκαπούρη σε παρόμοιες συνθήκες, έδειξε μαεστρία ευχαριστώ φραγμένο οδόστρωμα καταφέρνοντας να πείσει πίσω του τις Ferrari. Το 2.25 που τον θέλει να τερματίζει στο βάθρο θα αποτελέσει το πρώτο σημείο για τον αγώνα του Japanese Grand Prix.

 

Ταχύτερος γύρος: Το funbet της λογικής

Η λογική λοιπόν στην Ιαπωνία, λέει πως η Ferrari θα προσπαθήσει να αποτρέψει το κλείδωμα του τίτλου από τον Max Verstappen, κάτι το οποίο σημαίνει πως αν o Ολλανδός, έχει τα ηνία του αγώνα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του κλέψει τον ένα έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου. Θεωρώντας πως ο Leclerc θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πιέζοντας τον ολλανδό, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως ο Ισπανός ομόσταυλός του, θα κινηθείς ένα late pit stop για να κερδίσει τον ταχύτερο γύρο. Στο 8.00 συναντάμε τον ταχύτερο γύρο του Sainz και το επιλέγουμε ως ένα πολύ δυνατό value funbet.

 

Διαφορά νίκης: Βροχή και Safety οδηγούν στο under

Όπως φάνηκε και στο προηγούμενο Grand Prix, η βροχή δεν επηρεάζει τον αγώνα μόνο κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης αλλά και μετά από αυτήν. Το σιρκουί δεν στεγνώνει εύκολα κάτι που οδηγεί σε πολλά προβλήματα κατά το φρενάρισμα. Περιμένουμε αρκετά virtual και κανονικά Safety Cars, κάτι που θα οδηγεί συνέχεια στο να κλείνουν οι διαφορές. Η διαφορά νίκης κάτω από 5 δευτερόλεπτα στο 2.80, είναι η καλύτερη λύση.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Διπλό στοίχημα στο under

Συμπληρωματικά με το πιο πάνω σημείο πέρα από τα Safety Cars αναμένουμε και αρκετά DNF. f ιδίως στους πρώτους γύρους του αγώνα όπου τα μονοθέσια είναι σε κοντινή σε απόσταση το ένα από το άλλο είναι πολύ πιθανό να δούμε γλιστρήματα και επαφές των οδηγών που θα οδηγήσουν σε αποχωρήσεις πριν την λήξη του αγώνα. Εδώ θα επιλέξουμε 2 σημεία σε διαφορετικά lines. Επομένως αγοράζουμε το under 16.5 και το under 15.5 σε αποδόσεις 2.08 και 3.00 αντίστοιχα.

 

Αυτά και σήμερα υπενθυμίζω το early σημείο που έχουμε που θέλει τον Sebastian να τερματίζει μέσα στη βαθμολογούμενη 10άδα που πλέον στο 1.55 δεν έχει κάποια αξία.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

(οι επιλογές μου)

Να ανέβει στο βάθρο: Sergio Perez(2.25)/15 units

Ταχύτερος γύρος: Carlos Sainz (8.00)/5 units

Διαφορά νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (2.80)/15 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under 16.5 (2.08)/20 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under 15.5 (3.00)/10 units