30/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Ικανές να μας χαρίσουν γκολ

Καλημέρα σε όλους. Πρόγραμμα με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις το σημερινό, ξεχώρισα δύο σημεία από την αγωνιστική δράση σε Premier League και La Liga. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα λοιπόν από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το Νιουκάστλ - Λίβερπουλ στις 14:30. Μετά και την αλλαγή του ιδιοκτήτη, η Νιουκάστλ παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο στην Premier League. Μετράει τέσσερις σερί νίκες με τον κόουτς Χάουι να ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει από τους παίκτες του. Ο Γιοένλιντον μοιάζει ανανεωμένος στον νέο του ρόλο (ως οχτάρι) ενώ Μπρούνο Γκιμαράες, Γουίλοκ και Σεντ Μαξιμίν αποτελούν μία τριάδα που έχει «δέσει» στην μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ είναι εντός όλων των στόχων. Στο Champions League πήρε «καθαρή» νίκη με 2-0 απέναντι στην Βιγιαρεάλ και πλέον κοιτάει τελικό ενώ στο πρωτάθλημα παραμένει σταθερά στο -1 από την Μάντσεστερ Σίτι και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα, τα νέα είναι ευχάριστα για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Κλοπ ανανέωσε το συμβόλαιο του έως και το 2026. Οι «ρεντς» στο σημερινό ματς έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, θα επιδιώξουν να πάρουν τρίποντο παίζοντας φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό. Ζότα, Σαλάχ και Μανέ αναμένεται να είναι η τριάδα στην επίθεση με τους Αλκάνταρα-Χέντερσον να συνεισφέρουν στο δημιουργικό κομμάτι και τους Ρόμπερτον-Άαρνολντ να έχουν ως στόχο να δημιουργούν συνεχώς υπεραριθμία στα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο, η Νιουκάστλ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πυοτιμηθεί. Παρουσιάζει άκρως ανταγωνιστική εικόνα, πρεσάρει ψηλά ενώ το 4-3-3 που χρησιμοποιεί ο Άγγλος κόουτς ταιριάζει «γάντι» για να δούμε ένα ματς με υψηλό ρυθμό και πολλές φάσεις. Τον πρώτο λόγο στο ματς έχει το Over 2.5 σε απόδοση 1.72.

Συνέχεια με το Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ στις 17:15. Ο Αντσελότι αναμένεται να ξεκουράσει παίκτες στο ματς καθώς ακολουθεί ο κρίσιμος επαναληπτικός απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Έχει την άνεση για να το κάνει ο Ιταλός κόουτς καθώς πλέον για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση. Από την άλλη πλευρά, η Εσπανιόλ αποτελεί μία ομάδα που ξέρει να βάζει δύσκολα στους μεγάλους. Έχει ποιότητα σαν σύνολο και σήμερα θα «κυνηγήσει» μέχρι τέλους το ματς για να φύγει με βαθμό ή ακόμα και βαθμούς. Θυμήζουμε ότι οι γηπεδούχοι είναι ευάλωτοι στο αμυντικό κομμάτι. Δέχονται γκολ με μεγάλη συνέπεια. Η αλλαγή προσώπων στο αρχικό σχήμα δεν θα βοηθήσει καθόλου στην συνοχή της άμυνας καθώς στην αρχική ενδεκάδα θα βρεθούν παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί όλη τη χρονιά. Από πλευράς φιλοξενούμενων, σταρ της ομάδας είναι ο Ντε Τομάς. Παίκτης γρήγορος, «μπουκαδόρος» που ξέρει να διαβάζει σωστά τις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.  «Βοηθοί» του οι Πουάδο και Βιλένα. Δύο εξτρέμ που έχουν το γκολ και μπορούν να «τρυπώσουν» στα αντίπαλα καρέ. Pick θα αποτελέσει το GG σε απόδοση 1.85.

Οι επιλογές μου:

Νιουκάστλ - Λίβερπουλ: Over 2.5 (1.72) / Stoiximan - 12 units
Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ: GG (1.85) / Stoiximan - 7 units