30/07/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Hungarian Grand Prix: Περνάνε μπροστά οι Tifosi

Μετά από αγώνες όπου τα κόκκινα μονοθέσια του grid, παρέμεναν στην 2η θέση, πολλές φορές χάνοντας το προβάδισμα της pole position, ήρθε η ώρα της επιστροφής τους. Εχθές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά οι συνθήκες προκριματικών έδειξαν πως η Ferrari έχει ένα πολύ καλό πλεονέκτημα στο Ουγγρικό σιρκουί, την στιγμή που η Red Bull φάνηκε πως δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από μια 2η θέση. Δυσκολίες φάνηκε να αντιμετωπίζει και η Mercedes η οποία περίμενε κάτι περισσότερο από τα ασημένια βέλη που αποδείχθηκα κατώτερα των απαιτήσεων. Τέλος η έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον Βρετανό Norris ο οποίος όλα δείχνουν πως θα λάμψει για ακόμα μια φορά.

Τα σημεία των προκριματικών καθώς και early σημεία για το Hungarian Grand Prix, αναλυτικά στο βίντεο-ανάλυση στο κανάλι μας στο YouTube. Πριν προχωρήσεις, ρίξε μια ματιά.


Νικητής προκριματικών: Ξανά
Leclerc στην pole

Για ακόμη μια φορά τα στατιστικά των προκριματικών για τον Μονεγάσκο φαίνεται να είναι ακριβώς όπως πρέπει για να στεφθεί εκ νέου poleman. Το έχει κάνει πολλές φορές φέτος, και έτσι θα συνεχιστεί και σήμερα. Με την εικόνα της Red Bull σε στεγνό σιρκουί να είναι αρκετά πιο αδύναμη, ο Charles δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και προσωπικά θεωρώ πως θα είναι μια από τις πιο εύκολες pole που έχει κατακτήσει φέτος. Στο 1.95 η pole position του Leclerc και με αυτό το σημείο ανοίγουμε το Hungarian Grand Prix.

Εξαιτίας της ανιαρής εικόνας που έδειξε η Red Bull εχθές, δεν είναι άδικο να θεωρούμε φαβορί για τον αυριανό αγώνα τον  Leclerc. Οι Tifosi είναι υπερβολικά φορτισμένοι με τα απανωτά στρατηγικά λάθη της Ferrari στους τελευταίους αγώνες και σε κάθε περίπτωση η Ουγγαρία αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μια νίκη ψυχολογίας. Επιλέγουμε λοιπόν και το Double του Charles Leclerc στο 2.50 της Stoiximan.

Για 100% διασκέδαση η επιλογή είναι μία! Betsson και η δράση ξεκινά!

H2H προκριματικών: Hamilton στο Βρετανικό φιλικό

Lewis Hamilton – George Russell

Μπορεί στα πρώτα Grand Prix, ο Lewis να έφερνε κάκιστα αποτελέσματα στην ομάδα, τόσο στα προκριματικά όσο και στον αγώνα, ωστόσο πλέον ό δείχνουν πως είναι μονίμως στο κυνήγι της 3ης θέσης. Βελτιώνεται λοιπόν ο Sir την στιγμή που ο Russell συνεχίζει ακάθεκτος τα πολύ καλά αποτελέσματα και την σταθερή του πορεία. Στην Ουγγαρία όμως θα κερδίσει ο έμπειρος. Ξέρει πολύ καλύτερα το σιρκουί ο Lewis και κυρίως στα προκριματικά, θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να χάσει την νίκη της του εμφύλιου της Mercedes. Στο 1.83 η νίκη του Hamilton στην Bet365.

Να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς: Alpine και πάλι

Για ακόμη μια φορά, οι στοιχηματικές επιλέγουν να αδικήσουν την best of the rest ομάδα της χρονιάς. Βρίσκεται ήδη στην 4η θέση, με προβάδισμα 4 βαθμών από την 5η McLaren η οποία στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις πλάτες του Norris (70 από τους 89 βαθμούς). Έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι εδώ για να κυνηγήσει βάθρα και να καταφέρει να ξεφύγει από το mid grid. Οι Alonso και Ocon, έχουν δείξει πόσο καλή συνεργασία έχουν μεταξύ τους αλλά και ότι φέτος, αμφότεροι βρίσκονται σε μια πολύ καλή χρονιά. Το έχουν επαναλάβει στους 4 από τους τελευταίους 5 αγωνές και θεωρώ πως το 2.65 είναι μια λάθος εκτίμηση. Το επιλέγουμε.

Ειδικά αγώνα: Ferrari και Norris στο 2.15

Όπως προαναφέραμε, η Ferrari είναι το φαβορί για τον Hungarian Grand Prix. Συγκεκριμένα ο Leclerc είναι το φαβορί, ωστόσο και πέρα από τον Charles ο ικανότερος με τα δεδομένα των δοκιμαστικών φαίνεται να είναι ο Carlos. Σε κάθε περίπτωση το ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα γράψει, Ferrari.

Επιπρόσθετα, θα ήταν άδικο να μην δώσουμε σημασία στην εκπληκτική εμφάνιση του Norris εχθές. Ο Βρετανός φαίνεται πως είναι ικανός να απειλήσει για μια θέση στο βάθρο, αφήνοντας πίσω του Mercedes και Red Bull. Συνδυάζοντας τα δυο παραπάνω σημεία, καταλήγουμε στο ειδικό σημείο αγώνα της Stoiximan που θέλει νικητήριο μονοθέσιο να είναι αυτό της Ferrari και τον Lando Norris να τερματίζει στην 6-άδα στο 2.15.

Καλή τύχη σε όλους μας!

(Τα σημεία μου)

Νικητής προκριματικών: Charles Leclerc (1.95)/Stoiximan/20 units

Νικητής προκριματικών & Νικητής αγώνα (Double): Charles Leclerc (2.50)/Stoiximan/15 units

Η προκριματικών Lewis Hamilton – George Russell : Lewis Hamilton (1.83)/Bet365/20 units

Να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς: Alpine (2.65)/Stoiximan/15 units

Νικητήριο μονοθέσιο: Ferrari & Τερματισμός στην 6-άδα: Lando Norris (2.15)

Ακολουθήστε το Bet-Planet:

Twitterhttps://twitter.com/betplanetgr 
Instagramhttps://www.instagram.com/betplanetgr/ 
Facebookhttps://www.facebook.com/betplanetgr 
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCOBsZf_biqweSvTttcgvP2Q