31/07/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Hungarian Grand Prix: Η προσοχή στα DNF

Η πρώτη pole για τον επόμενο πρωταθλητή της Formula 1. Ένας εκπληκτικός George Russell με έναν καταπληκτικός τελευταίο γύρο πέταξε από την 4η θέση, στην κορυφή των προκριματικών αφήνοντας πίσω του Sainz και Leclerc. Όπως τον περιμέναμε, ο Lando ήταν και εχθές εντυπωσιακός τερματίζοντας 4ος, θέτοντας έτσι τις κατάλληλες βάσεις για να επιβεβαιωθεί ο τερματισμός του στην 6άδα, όπως επιλέξαμε στον combo bet. Εξίσου πολύ καλά ξεκίνησε και το σημείο μας στην Alpine η οποία εκκινώντας σήμερα 5η και 6η, μπορεί εύκολα μας δώσει το καλοπληρωμένο 2.65. Τέλος επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε περί κωλύματος της Red Bull στην Ουγγαρία η οποία όπως φαίνεται έχει να λύσει πολλά προβλήματα ακόμη.

 

Season 4 Episode 13:

 

Πολύ καλά ξεκίνησαν επομένως τα early σημεία για το Hungarian Grand Prix με τις Alpine και Norris να μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Η Alpine από το 2.65 είναι πλέον στο 1.60, όπου προφανώς δεν μπορούμε να αγοράσουμε. Ωστόσο, ελέω pole position του Russell το combo bet που θέλει νικητήριο μονοθέσιο Ferrari και Norris στην 6-άδα, βρίσκεται ακόμη στο 2.30 όπου προφανώς θα μπορούσαμε να πάρουμε. Όποιοι λοιπόν δεν το επέλεξαν ως early, μπορούν να το πάρουν σήμερα.

 

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Δυσκολίες για Red Bull και Haas

 

Εκκινώντας από την 10η και 11η θέση, οι Max και Sergio αντίστοιχα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολλούς πιλότους, με μονοθέσια που φάνηκαν πολύ πιο αποδοτικά επί Ουγγρικού εδάφους. Αμφότερα τα δυο μονοθέσια, στο κυνήγι του βάθρου θα καταπονήσουν τα μονοθέσια τους που με τα φετινά δεδομένα, πιθανολογώ πως θα καταρρεύσουν. Ωστόσο αν επικαλεστούμε την ανθεκτικότητα των Red Bull φέτος, δε μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη την δυσκολία του Hungaroring και τα επικίνδυνα σημεία της πίστας. Όλα μας οδηγούν στο 4.00 που θέλει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της Red Bull να μένει εκτός αγώνα.

Ασχολούμενοι τώρα με τα μονοθέσια της Haas, θα κινηθούμε στην ίδια στήλη επιλέγοντας το 3.00 που θέλει έναν εκ των Magnussen ή Schumacher να σημειώνουν DNF. Μεγάλη αναξιοπιστία φέτος για τα μονοθέσια της Haas σε παρόμοια σιρκουί και βασιζόμενος κυρίως σε αυτό, θεωρώ πως οι πιθανότητες να αποσυρθεί μια Haas, προσδίδουν αξία στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Αριθμός οδηγών με κατάταξη: Στο 2.35 με το under

 

Χωρίς πολλές φανφάρες, το under 16,5 εδώ είναι η καλύτερη επιλογή. Η πίστα έχει δύσκολα σημεία, ο καιρός είναι μη προβλέψιμος και υπάρχουν πολλά μονοθέσια που από την Παρασκευή παλεύουν με τους δαίμονες τους. Το 2.35 που θέλει να τερματίζουν λιγότερα από 17 μονοθέσια, είναι η καλύτερη λύση.

 

(τα σημεία μου)

(early) Να τερματίσουν και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς: Alpine (2.65)/Stoiximan/15 units

(early) Νικητήριο μονοθέσιο: Ferrari & Τερματισμός στην 6-άδα: Lando Norris (2.15)

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Red Bull (4.00)/Stoiximan/10 units

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Haas (3.00)/Stoiximan/10 units

Αριθμός οδηγών με κατάταξη: Under 16,5  (2.35)/Stoiximan/15 units