12/08/2022 Blog Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

Η Πρέμιερ Λιγκ στο προσκήνιο (13/08)

Χαιρετώ όλους τους φίλους του betplanet! Το ευρωπαϊκό τριήμερο δεν μας πήγε καλά και είναι λογικό, καθώς μετά από ένα ξέφρενο σερί θα ερχόταν και η στραβή. Το διάβασμα ήταν σωστό, πέρασαν σημεία αλλά τα περισσότερα χάθηκαν στην λεπτομέρεια, δυστυχώς για εμάς. Τα αφήνω όλα πίσω και κοιτάω μπροστά, καθώς στο στοίχημα απαγορεύεται να μένεις πολύ σε επιτυχίες και αποτυχίες διότι η μάχη είναι καθημερινή.

Γεμάτο πρόγραμμα έχουμε σήμερα, καθώς πλέον μπαίνουν στην παρέα μας η Ιταλία και η Ισπανία, δίνοντάς μας έτσι επιλογές και από άλλα πρωταθλήματα. Πρεμιέρα είναι βέβαια και χρειάζεται προσοχή, οπότε τουλάχιστον για σήμερα θα ρίξω το περισσότερο βάρος στην αγαπημένη μου Πρέμιερ Λιγκ όπου εδώ και χρόνια ασχολούμαι ασταμάτητα με... κλειστά μάτια. Έχω ξεχωρίσει συνολικά 4 επιλογές, οπότε πάμε να τις δούμε.

Η πρώτη έρχεται από το Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ. Η Σίτι επικράτησε με 0-2 της Γουέστ Χαμ στην πρεμιέρα και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάαλαντ που πέτυχε και τα 2 γκολ, με τον Νορβηγό πάντως να... στραβώνει επειδή έγινε αλλαγή και έχασε την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ. Ο εγωισμός του πάντως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σήμερα και να φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι σε μία εύκολη νίκη με δικά του γκολ. Η Μπόρνμουθ έχει πολλές αδυναμίες αμυντικά, οι οποίες πάντως καλύφτηκαν επάξια στο πρώτο ματς απέναντι στην Άστον Βίλα, της οποίας επικράτησε με 2-0. Σήμερα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και οι «πολίτες» αναμένεται να κερδίσουν με μεγάλο σκορ. Το combo 1 & Over 3,5 στο 1,83 της Novibet είναι μία δυνατή επιλογή και ήδη αρχίζει και υποχωρεί.

Επόμενη στάση στο Άρσεναλ - Λέστερ. Η Άρσεναλ φέτος είπαμε πως θα έχει μία εξαιρετική ομάδα με υψηλούς στόχους και ήδη ξεκίνησε με το δεξί. Κέρδισε στο ντερμπάκι του Λονδίνου την Κρίσταλ Πάλας με 0-2, βγάζοντας μία σταθερότητα μετά από καιρό στο παιχνίδι της. Το πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές την ευνοεί αφάνταστα (ακολουθούν Μπόρνμουθ, Φούλαμ, Άστον Βίλα) και ο Αρτέτα θέλει να κάνει το απόλυτο πριν έρθει το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Περιμένω σήμερα να μπει δυνατά και να καθαρίσει το ματς πετυχαίνοντας πάνω από ένα τέρμα, αφού και η Λέστερ δεν φημίζεται για την αμυντική της συμπεριφορά. Άλλωστε, στην πρεμιέρα δεν κατάφερε να κερδίσει την Μπρέντφορντ μένοντας στο 2-2, με τον Ρότζερς να ξέρει πως έχει πολλή δουλειά από εδώ και πέρα. Το συνδυαστικό 1 & Over 1,5 στο 1,80 της Novibet είναι μία εξαιρετική επιλογή και την κρατάω ζεστά.

Η τελευταία επιλογή από την Αγγλία έρχεται από το Σαουθάμπτον - Λιντς. Ματς που περιμένω να δω γκολ, θέαμα και πολλές αδυναμίες. Η Σαουθάμπτον έχασε στην πρώτη αγωνιστική από την Τότεναμ με 4-1, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο σκορ, ενώ η Λιντς κέρδισε με 2-1 τη Γουλβς αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Αμφότερες σκοράρουν και δέχονται εύκολα γκολ, οπότε το Over 2,5 στο 1,75 της Novibet είναι μία σωστή επιλογή.

Κλείνω με Γερμανία και το Λειψία - Κολωνία. Η Λειψία ακόμα να καταλάβει πως δεν κέρδισε το εκτός έδρας ματς με την Στουτγκάρδη (1-1). Έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ δέχτηκε ένα τέρμα από τις λίγες φάσεις των γηπεδούχων. Η πρώτη νίκη της χρονιάς σήμερα είναι μονόδρομος και η έλευση του Βέρνερ δίνει ξανά μία τρομερή ποιότητα στην επίθεσή της. Η Κολωνία επικράτησε με 3-1 της νεοφώτιστης Σάλκε στο πρώτο ματς, όμως εκτός έδρας βλέπω να συναντά προβλήματα σε δύσκολες έδρες. Περιμένω οι «ταύροι» να κερδίσουν τα «κριάρια» και το combo 1 & Over 1,5 στο 1,60 είναι λογικό να βρίσκεται χαμηλά.

Με αυτά τα σημεία θα πάω σήμερα. Θεωρώ πως είμαστε καλά για τέτοια μέρα. Για τους φίλους που ρωτάνε και περιμένουν σημεία από τις μικρές της Αγγλίας, μάλλον θα περιμένουν αρκετά για να τα δουν. Χρειάζεται καιρός για να βγάλουμε συμπεράσματα και τα σημεία θα δίνονται με χειρουργική ακρίβεια και όχι απλά για να δοθούν και να γεμίζουν άσκοπα τα κείμενα. Άλλωστε με τα μπλογκ πλέον θα επικεντρώνεται η στήλη κυρίως στα μεγάλα πρωταθλήματα στις βασικές μέρες, καθώς εκεί θα είναι το... ζουμί. Τα ξαναλέμε αύριο!

 

Οι επιλογές μου:

 

16:30  Λειψία - Κολωνία:  1 & Over 1,5  (1,60)  - Stoiximan  - 15 Stake

17:00  Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ:  1 & Over 3,5  (1,83)  - Novibet  - 15 Stake

17:00  Άρσεναλ - Λέστερ:  1 & Over 1,5  (1,80)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Σαουθάμπτον - Λιντς:  Over 2,5  (1,75)  - Novibet  - 10 Stake