Μπέρνλι 07/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Η μαχητική Μπέρνλι και το υψηλό κίνητρο

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. Κάναμε το απόλυτο 2/2 στην χθεσινή στήλη με το διπλό της Μονακό και το όβερ της Λεβάντε να μας οδηγούν στο «ταμείο». Σήμερα θα πορευθούμε με την ίδια «συνταγή», παίρνοντας ωστόσο μεγαλύτερο ρίσκο. Πάμε να δούμε τα σημεία μας...

Ξεκίνημα από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το Μπέρνλι - Άστον Βίλα στις 17:00. Από τότε που στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο υπηρεσιακός Τζάκσον θα λέγαμε πως η Μπέρνλι πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Έχει ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ μετράει τρεις σερί νίκες το τελευταίο διάστημα, με τελευταία επικράτηση το 2-1 απέναντι στην Γουότφορντ. Δεν μπορούμε να πάμε πως άλλαξε σύστημα ή πρόσωπα η ομάδα, το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες βρίσκονται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, πολλά τα «σκαμπανεβάσματα» φέτος για την Άστον Βίλα που δεν παρουσιάζει σταθερή εικόνα. Η πρόσληψη του Τζέραρντ στα μέσα της χρονιάς δεν έφερε κάποια λύση με τους «χωριάτες» να εξακολουθούν να είναι αδιάφορη στη σεζόν.

Στο σημερινό ματς θα λέγαμε πως το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο και φυσικά αφορά τους γηπεδούχους. Η Μπέρνλι θα επιδιώξει να κάνει το παιχνίδι της, θα πάρει την μπάλα στα πόδια και θα παίξει με «γιόμες» και μπαλιές από τα άκρα, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει όλη την χρονιά. Βασίζεται στο ύψος και την «σκληράδα» των παικτών της ωστόσο έχει και ρόστερ που μπορεί να τρέξει στην αντεπίθεση. Στα άκρα σήμερα αναμένεται να βρίσκονται οι Λένον και ΜακΝέιλ, δύο γρήγοροι παίκτες που έχουν την τεχνική κατάρτιση για να τροφοδοτήσουν στην κορυφή το «θωρηκτό» που ονομάζεται Βέγκχορστ. Δεν προσφέρει καμία εμπιστοσύνη το δίδυμο στα στόπερ από πλευράς φιλοξενούμενων ενώ Κας και Ντιν είναι δύο μπακ που παίζουν επιθετικά δίχως να δίνουν την ανάλογη προσοχή πολλές φορές στα μετόπισθεν. Με τρίποντο, οι γηπεδούχοι θα βάλυον ισχυρές βάσεις για παραμονή στην κατηγορία, θα τους εμπιστευτούμε σήμερα βασιζόμενοι στην εικόνα τους το τελευταίο διάστημα. Pick επομένως θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 3.10.

Κάντε subscribe στο youtube channel του bet-planet.gr, καθώς πέρα από τα video που έχουν ήδη αναρτηθεί, θα ακολουθήσουν μήνες με γεμάτο και διαδοχικό περιεχόμενο! 

Συνέχεια με το Απόλλων Σμύρνης - Λαμία στις 19:30. Αν και έτρεχε ένα θετικό σερί, ο Απόλλων Σμύρνης «αυτοκτόνησε» στην έδρα του Ιωνικού χάνοντας με 5-1. Αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα δυσκολεύει σε ότι αφορά την προσπάθεια της ομάδας για την σωτηρία την φετινή χρονιά καθώς πλέον πέρα από 2/2 τρίποντα στα εναπομείναντα ματς, χρείαζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η ομάδα του Τεννέ παίζει φουλ επιθετικά το τελευταίο διάστημα έχοντας σκοράρει στα τελευταί τέσσερα παιχνίδια. Κάτι ανάλογο περιμένω και σήμερα καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Όσο για την Λαμία, με τρίποντο ουσιαστικά «κλειδώνει» την παρουσία της στα μπαράζ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο της Super League 2. Στο σημερινό παιχνίδι θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα αφήσουν τα ανεβάσματα των γηπεδούχων.

Την περασμένη αγωνιστική πήρε σημαντικότατο τρίποντο, στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, με τους Μανούσο και Προβυδάκι να ξεχωρίζουν στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από τους δύο Έλληνες, μία αξιόπιστη λύση στην κορυφή της επίθεσης είναι επίσης ο γρήγορος Ρόμανιτς ενώ και ο Νούνιεζ μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος παίκτης παίζοντας σε θέση δεκαριού, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο.

Οι δύο ομάδες θα επιτεθούν, θα προσπαθήσουν να βγάλουν φάσεις στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να πάρουν και τη νίκη. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το GG σε απόδοση 2.10

 

Οι επιλογές μου:

Μπέρνλι - Άστον Βίλα: 1 (3.10) / Stoiximan - 5 units
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Λαμία: GG (2.10) / Stoiximan - 7 units