21/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Η ημέρα των γηπεδούχων

Καλημέρα σε όλους. Δεν μας έκανε χθες το «χατήρι» η Τσέλσι καθώς εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, με αποτέλεσμα να ηττηθεί, εντός έδρας, με 4-2 από την Άρσεναλ. Βγήκε μερικό κέρδος από το live παιχνίδι μας (6/6 επιτυχημένα σημεία σε Twitter & Telegram), σήμερα θα επιδιώξουμε να επιστρέψουμε στα απόλυτα. Δύο σημεία έβγαλε η μελέτη, πάμε να τα δούμε...

Ξεκίνημα από τον ημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις 19:30. Να θυμήσουμε ότι βρίσκεται κανονικά σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ στην διοργάνωση ενώ ακολουθεί και επαναληπτικός την επόμενη εβδομάδα. Στα αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΟΚ μετράει τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις με πιο πρόσφατη αυτήν απέναντι στον Άρη (1-0). Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δεν είναι στα βασικά του πλάνα δείχνοντας ότι έχει το μυαλό του στο σημερινό ματς και όχι τόσο στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοση του. Τα «κολλήματα» του Μάρτινς σε «πρόσωπα» δεν έχουν τελειωμό ενώ από την αρχή της χρονιάς τα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού! Σήμερα, η Τούμπα αναμένεται να έχει αρκετό κόσμο που θα προσπαθήσει να «σπρώξει» την ομάδα στη νίκη. Το σύνηθες 4-2-3-1 αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Ρουμάνος τεχνικός δίνοντας αρκετή έμφαση στους δύο κεντρικούς χαφ. Ο Κούρτιτς θα βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι δημιουργώντας παιχνίδι ενώ ο Τσιγγάρας δίπλα του θα επιδιώξει να «κόψει» κάθε επίθεση των φιλοξενούμενων. Επιπρόσθετα, στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Άκπομ, ένας παίκτης με ταχύτητα και ποιότητα που μπορεί να «τρυπώσει» ανάμεσα στα προβληματικά στόπερ του Ολυμπιακού. Δεν εμπνέει καμία ασφάλεια η ομάδα του Μάρτινς, οι παίκτες φαίνεται ότι έχουν χάσει το κίνητρο τους. Επιλογή από την αναμέτρηση θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 2.45.

Συνέχεια με τον αγώνα της Μπέρνλι κόντρα στην Σαουθάμπτον (21:45). Στο συγκεκριμένο ματς, το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο και αφορά τους γηπεδούχους. Η Μπέρνλι βρίσκεται στο -4 από τις θέσεις που την οδηγούν στην σωτηρία. Θα «κυνηγήσει» μέχρι τέλους όσες πιθανότητες της αναλογούν. Έχει ποιότητα σαν ρόστερ για να «χτυπήσει» κάθε ματς. Η προσθήκη του Βέγκχορστ τον Γενάρη έδωσε στην ομάδα ύψος στην επίθεση, κάτι που της έλειπε με τον τρόπο παιχνιδιού που παίζει. Από την άλλη πλευρά, ναι μεν η Σαουθάμπτον νίκησε στο προηγούμενο ωστόσο συνολικά τον τελευταίο μήνα παρουσιάζει ένα αρκετά κακό «πρόσωπο». Ο Χάσενχατλ και οι συνεργάτες του φαίνεται από τώρα να φτιάχνουν την ομάδα της επόμενης χρονιάς καθώς οι «άγιοι» δεν έχουν κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Περιμένω από τους γηπεδούχους στο σημερινό ματς να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να «χτυπήσουν» κυρίως από τα άκρα. ΜακΝίλ και Κορνέτ αποτελούν δύο γρήγορους παίκτες που θα εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους στα άκρα έτσι ώστε να τροφοδοτήσουν τα ψηλά κορμιά της ομάδας μέσα στην περιοχή. Pick και εδώ ο άσος σε απόδοση 2.64.

Οι επιλογές μου:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 1 (2.45) / Stoiximan - 7 units
Μπέρνλι - Σαουθάμπτον: 1 (2.64) / Stoiximan - 7 units