27/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Φουλ για τελικό

Καλημέρα σε όλους. Απογοητευτική η χθεσινή μέρα, δεν διαβάσαμε καλά το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ρεάλ με αποτέλεσμα το 0/2 στα προγνωστικά. Επιστρέφουμε σήμερα με δύο σημεία, πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Ξεκίνημα με ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδος και το Λαμία - Παναθηναϊκός στις 18:00 η ώρα. Να θυμήσουμε ότι στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να νικήσει με 1-0. Ωστόσο, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» πίεσαν τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησαν πάμπολλες φάσεις όμως ήταν εξαιρετικά άστοχοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα το σκορ να καθοριστεί από το εξαιρετικό γκολ του Ιωαννίδη. Η Λαμία σήμερα δεν θα χαραμίσει πολλές δυνάμεις. Απόλυτος στόχος για την ομάδα του Φέστα είναι η σωτηρία με το κύπελλο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του ταξιδεύουν με φουλ ψυχολογία. Θα προσπαθήσουν να μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πάρουν μία άνετη πρόκριση παίρνοντας ακόμα μία νίκη. Η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό αναμένεται να βρίσκονται στα άκρα οι γρήγοροι Αιτόρ και Παλάσιος ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Καρλίτος. Βοήθειες θα προσφέρουν από την μεσαία γραμμή οι Ρούμπεν και Γκασίνοβιτς, δύο παίκτες που μπορούν να προσφέρουν τόσο στο αμυντικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Επιλογή θα αποτελέσει το διπλό το οποίο και βρίσκουμε σε απόδοση 1.80.

Συνέχεια με τον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ (22:00). Μετά από ένα χρόνο απουσίας, η Λίβερπουλ επιστρέφει στους «4» της διοργάνωσης με απόλυτο στόχο να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απέναντι της ωστόσο θα βρει έναν αντίπαλο που έκανε την μεγάλη έκπληξη την περασμένη φάση. Η Βιγιαρεάλ με τον Έμερι στον πάγκο φέτος είναι ικανή για όλα. Έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» βάζοντας δύσκολα απέναντι σε σύνολα με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Η δουλειά των «ρεντς» μόνο εύκολη δεν θα είναι. Αναμένω από τον Κλοπ να παίξει το σύνηθες επιθετικό του παιχνίδι όπου οι Σαλάχ, Μανέ και Ζότα θα είναι οι κύριες εκφραστές όλων των επιθέσεων από πλευράς γηπεδούχων. Ο Έμερι, από την άλλη πλευρά, θεωρείται ένας προπονητής μάστερ σε ότι αφορά την τακτική. Θα επιδιώξει να παίξει άμυνα και να τρέξει στην αντεπίθεση. Ταχύτητα από τα άκρα θα του προσφέρει ο Λο Σέλσο ενώ στο δημιουργικό κομμάτι δουλειά θα αναλάβει ο Παρέχο. Στην κορυφή, αναμένεται να παίξουν οι Αλκάθερ-Ντανζουμά. Ο πρώτος έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ ο δεύτερος έχει την ικανότητα να «τρυπώνει» στα αντίπαλα καρέ και να σκοράρει τέρματα. Σε πρώτο πλάνο από την αναμέτρηση βρίσκεται το GG σε απόδοση διπλασιασμού.

Οι επιλογές μου:

19:00 Λαμία - Παναθηναϊκός: 2 (1.80) / Stoiximan - 10 units
22:00 Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ: GG (2.00) / Stoiximan - 10 units