Formula 1 2022 grid 14/03/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Formula 1 2022 Outright Bets: Η χρονιά των Ισπανών Tifosi

Προγνωστικά στοιχήματος Formula 1 για το 2022

 

Το πρωτάθλημα του 2021 έφυγε και πήρε μαζί του αναμνήσεις από το καλύτερο πρωτάθλημα που έχουμε δει, σίγουρα την τελευταία δεκαετία. Χωρίς να επιμείνουμε σε πράγματα που έχουν ειπωθεί και αναλυθεί πολλάκις, θα αφήσουμε πίσω μας το περσινό πρωτάθλημα με μια φράση:

 

Αν δούμε το πρωτάθλημα σφαιρικά, ο Max Verstappen ήταν ένας άξιος πρωταθλητής. Στον τελευταίο αγώνα, νικητής έπρεπε να στεφθεί ο Lewis Hamilton.

 

Φέτος όπως όλα δείχνουν, τα πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο ζωντανό, γεμάτο έντονες μάχες και απρόσμενα αποτελέσματα. Θα είμαστε εδώ σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος με πολύ διάβασμα και πάντα με τα νούμερα οδηγό θα στοχεύσουμε στο κέρδος. Τα γεγονότα που συνέβησαν στον μεσοδιάστημα από την λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος έως την εκκίνηση του νέου, το άλλο Σαββατοκύριακο στο Bahrain, θα τα συζητάμε καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα τα λέμε στις αναλύσεις μας στην Bet-planet.gr και φυσικά στο κανάλι μας στο Telegram όπου άπαντες ανταλλάσσουμε απόψεις και σχολιάζουμε τα δρόμενα.

 

Κυρίες και κύριοι,

Ξεκινάμε…

 

Season 4 - Introduction:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα μελετήσουμε και θα ποντάρουμε σε outright bets που θα μας απασχολήσουν μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος. Πριν ξεκινήσουμε πολύ σημαντικό να θυμίσω ότι η κάβα μας στην αρχή και μέχρι να στρώσει χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σωστό υπολογισμό των unit.

 

Νικητής πρωταθλήματος: Η μπλόφα της Mercedes και η ελπίδα του Sainz

Τα ασημένια βέλη στα δοκιμαστικά του τριημέρου που πέρασε, έδειξαν να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά με τον νέο σχεδιασμό που εισήχθη την Πέμπτη με αποτέλεσμα να μένουν πίσω. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως κάτι κρύβει και πως κατά την εκκίνηση του πρωταθλήματος θα δούμε την Mercedes που περιμένουμε κάθε χρόνο. Από την άλλη ο Max Verstappen φάνηκε αρκετά πιο έτοιμος από τον Βρετανό και με δεδομένο τα όσα περιμένουμε να μην μας έχουν φανερώσει οι Ταύροι, όλα δείχνουν πως στο πρώτο Grand Prix, πλεονέκτημα έχουν οι Αυστριακοί. Θα ποντάρουμε σε αυτό το early bets πριν ξεκινήσουμε τα outright bets, στην νίκη δηλαδή του Max Verstappen για το Bahrain Grand Prix στο 3.25 της Novibet

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι δύσκολο να μιλάμε για φαβορί πρωταθλήματος και την στιγμή που οι τιμές κυμαίνονται στα 2.30 για τον Βρετανό και 3.50 για τον Ολλανδό, δεν υπάρχει αξία στην συγκεκριμένη στήλη. Ωστόσο, ασχολούμενοι με την στήλη του πρωταθλητή που εξαιρεί τους Lewis και Max, οι τιμές είναι ιδιαίτερα γοητευτικές. Το είχε δείξει και πέρυσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αλλά ίσως να καλύφθηκε από την εξίσου πολύ εμφάνιση του ομόσταυλού του. Ο λόγος για τα κόκκινα μονοθέσια και τους Sainz-Leclerc. Ο πρώτος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις πέρυσι, κατάφερε και με τα δοκιμαστικά που προηγήθηκαν να θεωρείται ένας από τους πιλότους που θα βλέπουμε συχνά στο podium (θα το ποντάρουμε αργότερα). Τον περιμένω αρκετές φορές σε podium και σίγουρα μερικές και στην πρώτη θέση. Είναι ένα από τα φαβορί για την Τρίτη θέση και σε αυτό ακριβώς θα ποντάρουμε. Νικητής πρωταθλήματος λοιπόν, χωρίς Lewis Hamilton και Max Verstappen, ο Ισπανός Carlos Sainz στο 5.00 της Novibet.

 

Περισσότερες προσπεράσεις: Σαν το παλιό καλό κρασί

Στην 2η σερί σεζόν του στην πρώτη κατηγορία της Formula 1,  μετά από αρκετά χρόνια, ο Fernando Alonso ξεχώρισε για ακόμη μια φορά σε πολλούς τομείς. Εκεί όμως που εδραίωσε την θέση του ως ισχυρός, ήταν στις προσπεράσεις. Μπορεί εν τέλει ο Sebastian να έκανε την τελική και καθοριστική προσπέραση και να κέρδισε εν τέλει τον συγκεκριμένο τίτλο, ωστόσο ήταν μέχρι το τέλος στα φαβορί. Φέτος δεν περιμένω να αλλάξει αυτό. Συγκεκριμένα παρατηρώντας τα νέα μονοθέσια, περιμένω τα νούμερα, οι προσπεράσεις δηλαδή, να ξεπεράσουν τα περσινά νούμερα κατά πολύ. Θα επιμείνουμε λοιπόν στον Fernando Alonso για αυτόν που θα σημειώσεις τις περισσότερες προσπεράσεις στο 4.00 της Novibet.

 

H2H πρωταθλήματος: Όλα στο κόκκινο

Red Bull – Ferrari

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση περιμένω τον Max Verstappen να τερματίσει στις πρώτες δυο θέσεις. Ωστόσο ο λόγος που στο rivalry των Red Bull – Ferrari θα κινηθούμε προς τα δεξιά οφείλεται στον Sergio Perez. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν περιμένω να στέκεται πολύ ψηλά στην βαθμολογία κάθε Grand Prix. Πιο συγκεκριμένα δεν περιμένω να τερματίζει συχνά πάνω από τα μονοθέσια των Leclerc-Sainz. Οπότε με δεδομένο, εμφανίσεις των Ferrari μέσα στο βάθρο, η ζυγαριά του αθροίσματος των ομαδικών βαθμών, φαίνεται να γέρνει προς την Ferrari και το 2.00 της Stoiximan.

 

Charles Leclerc – Carlos Sainz

Ασχολούμενοι τώρα με το rivalry εντός την ομάδας των κόκκινων, θα κινηθούμε και πάλι δεξιά. Παρά το γεγονός πως γενικότερα ο Charles θεωρείται οριακά καλύτερος από τον Teammate του, προσωπικά θεωρώ την περσινή χρονιά, χρονιά προσαρμογής για τον Ισπανό, περιμένοντας φέτος να δείξει το ταλέντο που έχει σε ένα μονοθέσιο αντάξιο των ικανοτήτων του. Προφανώς αμφότεροι επιδέχονται βελτιώσεις. Το 2.25 της Novibet, είναι λάθος και εύκολα το επιλέγουμε περιμένοντας να γίνει η αποκάλυψη του Sainz.

 

Συνολικά βάθρα: Βάθρο από τα 22 ως τα 40

Όσον αφορά τους τερματισμούς στο βάθρο τώρα, το πρώτο λόγο στην λίστα των value bets, θα έχει ο Lando Norris. Ο νεαρός που πέρυσι έφτασε χιλιοστά πριν την πρώτη του νίκη, όπου η βροχή και η απειρία του δεν του επέτρεψαν να κατακτήσει, φέτος θα επιστρέψει με το βλέμμα στραμμένο μόνιμα στο βάθρο. Πλέον έχει ξεφύγει από την κατηγορία των Rookie και το όνομά του γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στην παγκόσμια σκηνή. Το line βρίσκεται στο 3,5 βάθρα σε τιμή 1.85. Αν υπήρχε και το 4.5 σε καλύτερη τιμή θα το επέλεγα. Ωστόσο και στο 1.85 το σημείο παίζεται πολύ εύκολα. Φέτος με την διαμόρφωση που έχει το grid, θα δούμε πολλά και διαφορετικά ονόματα στο βάθρο και φυσικά του νεαρού Βρετανού θα είναι συχνά ένα από αυτά.

Προφανώς θα ασχοληθούμε και σε αυτή την στήλη με τον Carlos. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ποντάρουμε στο Ισπανό σε τόσες στήλες είναι επειδή, είναι το λάθος των book φέτος. Ο Carlos του 2022 είναι σαν τLando του 19 όσον αφορά το στοίχημα. Τον έχουν υποτιμήσει και μάλλον κάνουν λάθος. Θα φανεί στο χειροκρότημα αυτό. Εμείς θα τον στηρίξουμε καθώς πέρυσι έκανε το “gap year” που χρειαζότανε για να προσαρμοστεί και φέτος ήρθε η ώρα για νίκες και βάθρα. To over 4,5 στο 1.80 το επιλέγω με μεγάλη ευκολία, εικάζοντας επιπλέον πως θα έχει επιβεβαιωθεί πριν την διακοπή του Αυγούστου.

Τελευταίος για την συγκεκριμένη στήλη θα είναι ο El Nano. Ο Ισπανός όπως αναφέραμε και πιο πάνω έχει επιστρέψει στην Formula 1 με σκοπό τις νίκες. Από τις περσινές του αποδόσεις στους αγώνες έδειξε πως πέρα από το μονοθέσιο δεν του έλειπε τίποτα άλλο για να βρίσκεται συχνά στο βάθρο. Τα μονοθέσια φέτος αλλάξανε, είναι καλύτερα για οδηγούς που επιχειρούν προσπεράσεις και αν δεν είναι ο Alonso ένας από αυτούς, τότε ποίος είναι; Στο 2.50 το να ανέβει τουλάχιστον 2 φορές στο βάθρο ο Nando και κατ’ εμέ, ένα από τα σημεία με την μεγαλύτερη αξία.

 

Εγκαταλείψεις κατά τη Διάρκεια του Αγώνα: Αναξιόπιστη η Aston Martin, funbet με Yuki

Τελευταία στήλη πριν κλείσουμε, προς το παρόν, τα outright bets έχει να κάνει με τις εγκαταλείψεις κατά την διάρκεια των αγώνων. Συχνά παιγμένη στήλη αν και πολύ πικρή. Ένα από τα δυο συνολικά πονταρίσματα εδώ θα είναι πάνω στον Sebastian Vettel. Η Aston Martin δεν έχει δείξει μεγάλη σιγουριά και εμπιστοσύνη προς το παρόν στο μονοθέσιό της κάτι που μπορεί να μας επιτρέψει να αναμένουμε μηχανικά λάθη που θα οδηγήσουν σε DNF. Έπειτα ο Seb είναι έτσι και αλλιώς επιρρεπής σε σκηνικά που οδηγούν σε αναγκαστική αποχώρηση, οπότε το over 3,5 στον διπλασιασμό, εμφανίζει αξία.

Τέλος θα επιλέξουμε ένα fun bet στην συγκεκριμένη στήλη που έχει να κάνει με τις περισσότερες εγκαταλείψεις σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Μπορεί το φαβορί για την θέση να θεωρείται ο Magnussen με τον Albon να ακολουθεί, ωστόσο η λογική πως έχουν καιρό που δεν συμμετέχουν σε αγώνες F1 και είναι «ντεφορμέ» είναι βάση δεδομένων ορθή, αλλά αν το δούμε από μια αθλητική σκοπιά, δεν στέκει. Όταν μιλάμε για Kevin και Alex. Αντιθέτως άτομα όπως ο Yuki Tsunoda που ουκ ολίγες φορές μας έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία του σε δύσκολες καταστάσεις, είναι πολύ πιο πιθανό να σημειώσουν τις περισσότερες εγκαταλείψεις. Στο 8.00 με λίγα units και κλείνουμε τα outright bets για το 2022.

 

Αυτά προς το παρόν. Θα τα λέμε και κατά την διάρκεια της χρονιάς από εδώ, από το telegram, από το Twitter και κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στον BetRadio by Novibet παρέα με Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο.

 

Καλή χρονιά σε όλους!

 

Outright Bets 2022

Νικητής πρωταθλήματος χωρίς Hamilton και Verstappen: Carlos Sainz (5.00)/Novibet/15 units

Περισσότερες προσπεράσεις: Fernando Alonso (4.00)/Novibet/15 units

H2H Red Bull – Ferrari : Ferrari (2.00)/Stoiximan/25 units

H2H Charles Leclerc – Carlos Sainz: Carlos Sainz (2.25)/Novibet/25 units

Συνολικά βάθρα – Lando Norris : Over 3,5 (1.85)/Stoiximan/30 units

Συνολικά βάθρα – Carlos Sainz : Over 4,5 (1.80) )/Stoiximan/30 units

Συνολικά βάθρα – Fernando Alonso : Over 1,5 (2.50) )/Stoiximan/20 units

Εγκαταλείψεις κατά τη Διάρκεια του Αγώνα – Sebastian Vettel: Over 3,5 (2.00)/Stoximan/20 units

Περισσότερες εγκαταλείψεις: Yuki Tsunoda (8.00)/Stoiximan/5 units

 

(early bet) Bahrain Grand Prix 20/03

Νικητής αγώνα: Max Verstappen (3.40)/Novibet/15 units