Bahrain GP Ferrari 20/03/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Formula 1 Bahrain Grand Prix: Αξία στο Carlos Sainz

Προγνωστικά στοιχήματος για την Formula 1 2022

 

Με ένα πολύ όμορφο τρόπο άνοιξε στοιχηματικά το πρωτάθλημα του 2022 με 34 units κέρδος και μόνο τον Verstappen να μας χαλάει το απόλυτο. Ευχάριστη επιβεβαίωση από πλευράς Ferrari που μας έδειξε πως είναι στο πρωτάθλημα της F1 2022 για να το διεκδικήσει καθώς, προσέθεσε στον Verstappen έναν πολύ καλό πονοκέφαλο.

Στο υπόλοιπο grid τα πράγματα ήταν πολύ μπερδεμένα. Οι Mercedes δεν κατάφεραν και πολλά εχθές με τον Lewis να αρκείται στην 5η θέση ενώ ο Russell αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη μένοντας στην 9η. Επιδέχονται πολλές βελτιώσεις τα ασημένια βέλη, και μένει να δούμε πόσο δρόμο μπορούν να καλύψουν μέχρι τον Δεκέμβρη.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις – προσδοκίες μας, ο Valtteri Bottas κατέκτησε την 6η θέση με την Alfa Romeo την στιγμή που ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ο Kevin Magnussen με την δική του Haas. Αντίθετα με τους δύο παραπάνω, οι δυο McLaren, δεν στάθηκαν στο επίπεδο που περιμέναμε. Συγκεκριμένα ο Daniel φάνηκε αρκετά επηρεασμένος από την εβδομάδα που έχασε , μένοντας στην κακή 18η θέση την στιγμή που ο Norris τερμάτισε σημειώνοντας τον 13ο ταχύτερο χρόνο.

Λίγο πολύ, αυτά είδαμε χθες. Πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα.

 

Season 4 – Episode 1

Ακριβής θέση κατάταξης: Οι «έξω» από τον χορό

Όπως όλα δείχνουν ο σημερινός αγώνας θα κριθεί στα σημεία με τους Verstappen και Leclerc να έχουν τον πρώτο λόγο. Προσωπικά θεωρώ πως ο νικητής του πρώτου Grand Prix, θα είναι ένας εκ των δύο, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε εκ νέου με την στήλη. Άλλωστε να θυμίσω πως εδώ, έχουμε ήδη επιλέξει των Max ως νικητή του Bahrain Grand Prix στο 3.40. Αν κάποιος δεν το είχε επιλέξει, στο 2.15 πλέον δεν υπάρχει αξία.

Τρίτος ξεκινά ο Carlos Sainz ο οποίος σήμερα πιθανολογώ πως θα τρέξει μόνος του. Με μια αξιοπρεπή εκκίνηση, θα διατηρήσει την θέση του την οποία θα κληθεί να υποστηρίξει από την επίθεση που προφανώς θα επιχειρήσει ο 4ος Perez και 5ος Hamilton. Ο Carlos είναι έτοιμος να αμυνθεί και θεωρώ πως συν τω χρόνω θα βρεθεί «μόνος του» έχοντας μια διαφορά ασφαλείας τόσο από τους 2 πρώτους, όσο και από τους αμέσως επόμενους του. Στο 3.25 να τερματίσει 3ος ο Carlos Sainz στην Novibet το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο, κατά σειρά σημείο της σημερινής ανάλυσης.

Αμέσως μετά τον Carlos τώρα, θα διασταυρώσουν τα τιμόνια τους οι Lewis και Sergio στον αγώνα για την 4η θέση. Σε αυτό τον αγώνα νικητή περιμένω τον Lewis.  Με το μονοθέσιο που έχει φτιάξει προς το παρόν η Mercedes, η 4η θέση είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα που μπορεί να πάρει και για να μπορέσει να διορθώσει μελλοντικά το κακό ξεκίνημα που έκανε, πρέπει τουλάχιστον να τερματίζει όσο ψηλότερα γίνεται.  Από την άλλη ο Sergio, ναι μεν είναι καλός στην άμυνα ωστόσο μας έχει απογοητεύσει πολλάκις με τις εκκινήσεις του, οπότε θεωρώ πως κατά τους πρώτους γύρους θα έχει χάσει την 4η θέση του. Τελικά περιμένω τον Lewis να τερματίζει 4ος στο 5.00 της Novibet.

Ταχύτερος γύρος: Πάλι με τον Ισπανό

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι Charles-Max θα αναλωθούν στην μεταξύ τους αναμέτρηση με στόχο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου την στιγμή που ο Carlos θα απομονωθεί στην 3η θέση. Εκεί θεωρώ πως με την πάροδο του χρόνου, θα αναπτύξει μεγάλη διαφορά από τους επόμενους του, με αποτέλεσμα είτε να έχει τον άπλετο χρόνο και χώρο για να σημειώνει ταχύτερους γύρους είτε ακόμη και να κερδίσει ένα δωρεάν pit stop. Το δεύτερο σημαίνει πως θα έχει διαφορά από τον επόμενο, μεγαλύτερη από τον εκτιμώμενο χρόνο ενός pit stop, άρα θα αλλάξει ελαστικά διατηρώντας ταυτόχρονα και την θέση του. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως το 5.50 της Novibet, έχει μεγάλη αξία.

 

Κατασκευαστής με τους περισσότερους πόντους: Κόκκινα και 2-3

Βασισμένο σε όσα αναφέραμε πιο πάνω, φαίνεται πως οι Ferrari θα επιβληθεί στους βαθμούς. Ακόμη και αν, όπως έχουμε ποντάρει, ο Max κερδίσει τον αγώνα, η Ferrari θα είναι αυτή που θα σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό είναι, το 2-3 της Ferrari και ένα κακό αποτέλεσμα του Perez ή νίκη για μια από τις Ferrari. Τα σενάρια είναι με το μέρος μας, βάσει πιθανοτήτων και θεωρώ πως το 1.90 του να σημειώσει η Ferrari τους περισσότερους βαθμούς, είναι το σημείο της ημέρας.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Αξία στο over

Με τον ρυθμό που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια κατά την εκκίνηση των πρωταθλημάτων, φαίνεται πως το over 16,5 είναι πιο αυξημένο από ότι αναμέναμε. Μπορεί να βρίσκονται αρκετοί νέοι οδηγοί στο grid ωστόσο δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής δείγματα απρόσεκτης οδήγησης (βλέπε Nikita). Επιπρόσθετα το Over 16,5 σε συνδυασμό με την απόδοση στον διπλασιασμό, φτιάχνουν ένα πολύ ωραίο value bet, ιδανικό για να κλείσει το κουπόνι μας.

 

Αυτά για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για την Formula 1. Μέχρι την αυριανή ανάλυση για τον Κυριακάτικο αγώνα, τα λέμε από Twitter και Telegram και το βράδυ στις 23:20 στον BetRadio By Novibet παρέα με τους Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο.

 

(οι επιλογές μου)

Ακριβής θέση κατάταξης: Carlos Sainz – 3η θέση (3.25) / 15 units

Ακριβής θέση κατάταξης: Lewis Hamilton – 4η θέση (5.00) / 10 units units

Ταχύτερος γύρος: Carlos Sainz (5.50) / 10 units

Κατασκευαστής με τους περισσότερους πόντους: Ferrari (1.90) / 20 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Over 16,5 (2.00) / 20 units

 

(early)

ΝικητήςΑγώνα : Max Verstappen ( 3.40 )/ 15 units

Και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς : McLaren ( 3.50 )  / 10 units

 

Όλα τα σημεία είναι επιλεγμένα απο την Novibet.