Bahrain GP - McLaren 19/03/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Bahrain Grand Prix:  Δεν είναι η μεγαλύτερη μπλόφα στην Formula 1

Προγνωστικά στοιχήματος για την Formula 1 2022

 

Η αγαπημένη μας συνήθεια, τα σαββατοκύριακα με αγώνες επιστρέψανε με πρώτο οικοδεσπότη για την Formula 1 2022 είναι το Bahrain και το σιρκουί στο Sakhir . Συνολικά, να θυμίσουμε πως περιμένουμε 22 αγώνες φέτος και όπως τα πράγματα δείχνουν, με τον Covid-19, η σύνθεση του grid πολύ πιθανό να αλλάζει συχνά. Πρώτη παραλίγο αλλαγή θα ήταν αυτήν στην θέση του Daniel Riccardo. Ο Αυστραλός βρέθηκε θετικός στον ιό την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που ίσως του στοιχήσει αφού δεν δούλεψε όσο οι άλλοι το μονοθέσιό του, ωστόσο ανάρρωσε γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να χάσε το πρώτο Grand Prix της χρονιάς. Από την άλλη ο Sebastian Vettel δεν ήταν το ίδιο τυχερός καθώς διαγνώστηκε θετικός, με αποτέλεσμα να χάσει τον αυριανό αγώνα. Την θέση του θα πάρει ο Nico Hulkenberg (κάτι για το οποίο είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος), ο οποίος θα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία της Formula 1 μετά από 2 χρόνια.

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση του αγώνα, να θυμίσω πως τα μακροχρόνια σημεία ακόμη τρέχουν και σε πολλά από τα σημεία μας υπάρχει αξία. Πάμε λοιπόν…

 

Season 4 : Episode 1

Ταχύτερος Προκριματικών: Λάθος τιμή το 2.10 για τον πρωταθλητή.

Ήδη δικαιωθήκαμε με την επιλογή μας για νικητή του Bahrain Grand Prix στο 3.40 του Verstappen το οποίο ακολούθησε φθίνουσα πορεία και πλέον βρίσκεται στο 2.20. Εκεί δεν ποντάρετε με τόση ευκολία καθώς καραδοκεί και ετοιμάζεται να χτυπήσει ο Μονεγάσκος παρέα με τον Ισπανό ομόσταυλό του που φέτος φαίνονται διψασμένοι για νίκες. Όσον αφορά τον ταχύτερο προκριματικών, για σήμερα, τον πρώτο λόγο έχει και πάλι ο Max Verstappen, με τις Ferrari να ακολουθούν. Και εδώ θα επιλέξουμε τον Ολλανδό σε μια λάθος τιμή για τα δεδομένα. Στο 2.10 της Novibet ο Max Verstappen ως ο οδηγός που θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο και υπάρχει τρομακτική αξία αν σκεφτεί κανείς πως στα ελεύθερα δοκιμαστικά εχθές βλέπαμε την Ferrari να τερματίζει το λιγότερο 2 δέκατα αργότερα, από ότι η Red Bull του Max Verstappen.

 

Διαφορά νίκης προκριματικών: Ούτε πολύ, ούτε λίγο

Όπως μόλις προαναφέραμε η Red Bull βρίσκεται μπροστά κατά τουλάχιστον 2 δέκατα, σύμφωνα με τα αγαπημένα μου στατιστικά. Με δεδομένο την δομή του σιρκουί στο Bahrain, το ότι δηλαδή υπάρχουν σημεία στα οποία είναι εύκολο να χαθούν δευτερόλεπτα, πιστεύω πως αυτή η διαφορά θα διατηρηθεί. Θεωρώντας ακόμη πως ένας εκ των Charles ή Carlos θα προχωρήσουν σε αψεγάδιαστο γύρο, δεν είναι αρκετό ακόμη από αυτά που είδαμε στα δοκιμαστικά, να πλησιάσουν πολύ τον Ολλανδό. Το 0.1-0.25 στο 2.90 της Novibet είναι απολύτως ικανοποιητικό και ποντάρετε πολύ εύκολα.

 

Η2Η προκριματικών: Στήριξη στα comebacks

Mick Schumacher – Kevin Magnussen

Τουλάχιστον υπερβολικό του 2.15 του Kevin. Μπορεί να έχει λείψει καιρό από την πρώτη κατηγορία της Formula όμως η τελευταίες 10 μέρες ήταν αρκετές ώστε να μας αποδείξει πως είναι πίσω για τα καλά. Ο Kevin είναι πιλότος με αρκετή εμπειρία ώστε να καλύψει κατά πολύ τον χρόνο του Mick στην Formula 1 και να βγει μπροστά. Ποντάρουμε λοιπόν στο 2.15 στο σημείο με την μεγαλύτερη αξία για σήμερα.

 

Alex Albon – Nicola Latifi

Και πάλι σημείο-αξία πάνω στον Ταϊλανδό που επιστρέφει στα σιρκουί μετά από την αποχώρηση του το 2020 και την απουσία του από το περσινό πρωτάθλημα. Τον Alex τον θυμόμαστε ως έναν παίκτη, φαινομενικά λίγο δίπλα στον Max, σε ένα μονοθέσιο φτιαγμένο για τον Max. Άδικο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μας είχε εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του, σε αντίθεση με τον πλέον ομόσταυλό του, Nicola ο οποίος στα προκριματικά είναι συνήθως αόρατος. Φέτος περιμένω για το rivalry των Williams κάτι παρόμοιο και με πέρσι. Απόλυτη κυριαρχία από έναν εκ των δύο πιλότων. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα κινηθούμε προς τα αριστερά επιλέγοντας ως κυρίαρχο των Alex Albon στο 1.85 της Stoiximan.

 

Και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: Στο 3.50 η McLaren

Είτε επιστρέψαμε στο 2018 όταν η McLaren είχε αρχίσει να λάμπει, είτε κάτι μπέρδεψαν οι book στην απόδοση. Η McLaren παρά την όχι και τόσο καλή εικόνα που έχει δείξει ως τώρα, είναι σίγουρα μία από τις 5 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, αν η Mercedes δεν έχει κάνει την μπλόφα του αιώνα, θεωρώ πως η McLaren φέτος την κοντράρει ισάξια. Αν παρατηρήσουμε τις αποδόσεις των οδηγών της για τους βαθμούς (1.65 για τον Norris και 2.00 για τον Riccardo), φαίνεται πως η απόδοση  ανεβαίνει εξαιτίας του Αυστραλού. Προφανώς και δεν έχουμε τέλεια εικόνα εξαιτίας της απουσίας του την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο στο 3.50 μπορούμε αναμφίβολα να ποντάρουμε στον τερματισμό και των δυο μονοθέσιων στους βαθμούς, για τον αγώνα της Κυριακής.

 

Αυτά για τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς για την Formula 1. Μέχρι την αυριανή ανάλυση για τον Κυριακάτικο αγώνα, τα λέμε από Twitter και Telegram και το βράδυ στις 23:20 στον BetRadio By Novibet παρέα με τους Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο.

 

 

(τα σημεία μου)

 

Ταχύτερος προκριματικών : Max Verstappen ( 2.10 ) / Novibet / 15 units

Διαφορά νίκης προκριματικών : 0.1-0.25 δευτ. ( 2.90 ) / Novibet / 10 units  

 

H2H προκριματικών :

Mick Schumacher – Kevin Magnussen : Kevin Magnussen ( 2.15 ) / Stoiximan / 15 units  

Alex Albon – Nicola Latifi : Alex Albon ( 1.85 ) / Stoiximan / 15 units

 

( early )

Νικητής Αγώνα : Max Verstappen ( 3.40 ) [ πλέον 2.20 ]  /  Novibet / 15 units

Και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς : McLaren ( 3.50 ) / Novibet / 10 units