Saudi Arabian GP Red flag 27/03/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Saudi Arabian Grand Prix: Κόκκινη σημαία για την Jeddah

Προγνωστικά στοιχήματος F1 2022

 

Μετά το απόλυτο στα προκριματικά εχθές με την Η2Η δυάδα να επιβεβαιώνεται με παράδοξο τρόπο και την διαφορά νίκης να μας δικαιώνει πανηγυρικά, σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Βαρύ το κλίμα από χθες μετά το σφοδρό ατύχημα του Mick Schumacher κατά την διάρκεια των Q2, που ευτυχώς είναι καλά αλλά για λόγους ασφαλείας δεν θα αγωνιστεί σήμερα. Έτσι λοιπόν, η Haas θα παραταχθεί μόνο με τον Kevin Magnussen ο οποίος κατάφερε να περάσει εχθές στο Q3 και να εκκινήσει σήμερα 10ος.

Μεγάλη έκπληξη-απογοήτευση προσέφερε σε όλους ο Lewis Hamilton που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, δεν κατάφερε να περάσει από το Q1. Την ίδια στιγμή, ο ομόσταυλός του George Russell κατετάγη τελικά 6ος, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη για τον επτάκις πρωταθλητή. Αυτά έχουμε για τα προκριματικά, πάμε σήμερα να αναλύσουμε τον βασικό αγώνα του Saudi Arabian Grand Prix για το πρωτάθλημα της Formula 1.

 

Season 4 – Episode 2

Με την στήλη, Νικητής Αγώνα και τα συναφή,  δεν θα ασχοληθούμε επειδή στο σιρκουί στην Τζέντα,  τα πράγματα πέρα από επικίνδυνα είναι και απολύτως απρόβλεπτα. Προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω κάτι αυτό θα ήταν ο Carlos Sainz στο 8.50. Προχωράμε.

 

Τερματισμός στην 10-άδα: Έκανε το πρώτο βήμα ο Norris

Όσον αφορά τώρα τον τερματισμό στους βαθμούς του Lando Norris που επιλέξαμε εχθές στο 2.50, σήμερα η αγορά βρίσκεται περί το 2.20 και εκεί προφανώς αν κάποιος δεν το έχει επιλέξει, μπορεί να το κάνει και σήμερα. Ο Norris εχθές σημείωσε τον 11ο καλύτερο χρόνο, αρκετά καλύτερα από το πρώτο Grand Prix, δείχνοντας πως όντως έχουν γίνει βελτιώσεις στο μονοθέσιο της ομάδας. Επιμένουμε λοιπόν στην αρχική μας επιλογή και στην κατάταξη του Βρετανού στην 10άδα.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Σεντόνι από το 15,5

Μπορεί τα πράγματα εχθές στα ελεύθερα δοκιμαστικά να έγιναν επικίνδυνα, ωστόσο είναι σωστό να σημειώσουμε ότι οι πιλότοι στα προκριματικά δεν τρέχουν με συνθήκες αγώνα. Προφανώς και θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί σήμερα ωστόσο σίγουρα θα υπάρξουν και ευτράπελα. Να σημειωθεί εδώ ότι θα εκκινήσουν 19 μονοθέσια σήμερα, πλην αυτό του Mick. Η επιλογή μας ωστόσο θα είναι το Over καθώς όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάλυση οι πιλότοι πλέον τείνουν σε ένα πιο προσεκτικό τρόπο οδήγησης. Το 15,5 το θεώρησα εξ αρχής υπερβολικό, η αξία του οποίου από το αρχικό 2.00 έφτασε στο 1.50 και έπειτα με την αποχώρηση του MSC βρίσκεται εκ νέου στο 2.25 όπου και θα αγοράσουμε.

Θα τιμήσουμε ωστόσο και το αμέσως μεγαλύτερο line στο Over 16,5 στο 2.80 της Novibet, με λιγότερα units καθώς ίσως μετά τα χθεσινά περιστατικά να δούμε έναν αρκετά προσεκτικό αγώνα.

 

Κόκκινη σημαία στον αγώνα: Ενισχυμένα στο 3.25

Όπως φάνηκε και χθες αλλά και πέρυσι στο συγκεκριμένο, αντικειμενικά κακό, σιρκουί, το να βγει κάποιος από την πορεία του και να πέσει πάνω στις μπαριέρες, συνεπάγεται Red Flag και εκ νέου εκκίνηση. Ακόμη λοιπόν και ως κάλυψη με τα παραπάνω over με τα οποία συμφωνούν στους 17 καταταγμένους οδηγούς, θα επιλέξουμε τουλάχιστον 2 κόκκινες σημαίες στον αγώνα. Η πρώτη εικάζω πως θα είναι στον πρώτο γύρο, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κάπου την επιλογή. Over 1,5 λοιπόν στις ενισχυμένες αποδόσεις της Stoximan στο 3.25.

 

Δεν θα ανοιχτούμε περαιτέρω στον εν λόγω Grand Prix καθώς φαίνεται πως τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ περίεργη πορεία και δεν υπάρχει λόγος να πιέσουμε σημεία που έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης.


Εμείς συνεχίζουμε να τα λέμε από Twitter και Telegram όπου ξεπεράσαμε το φράγμα των 200 και συνεχίζουμε.

 

(τα σημεία μου)

 

Τερματισμός στην 10-άδα: Lando Norris (2.50)-(2.20)/Novibet/15 units

Αριθμός Οδηγών με Κατάταξη: Over 15,5 (2.00)/20 units / Novibet

Αριθμός Οδηγών με Κατάταξη: Over 16,5 (2.65)/15 units / Novibet

Κόκκινη σημαία στον αγώνα: Over 1,5 (3.25)/15 units / Stoiximan