Saudi Arabian GP 04/12/2021 Previews Γράφει ο Jim Kiromitis

F1 Saudi Arabian GP: Κυριαρχία Hamilton πάνω από 0.1

8 μέρες πριν το μεγάλο φινάλε αυτού του καταπληκτικού πρωταθλήματος, το tour ταξιδεύει στην Σαουδική Αραβία και στο Jeddah Street Circuit. 27 στροφές και μέση ταχύτητα τα 260 χλμ/ωρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι 20 πιλότοι της F1 με τα φώτα να είναι και πάλι πάνω στο rivalry του πρωταθλήματος μεταξύ Lewis και Max. Εχθές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά, το μονοθέσιο του Lewis φάνηκε να αποδίδει καλά στις υψηλές ταχύτητες του Jeddah και ως εκ τούτου τον είδαμε να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο και στα δυο ελεύθερα δοκιμαστικά. Σήμερα προφανώς και θεωρείται φαβορί τόσο αγωνιστικά όσο και ως προς την απόδοση στην οποία προσφέρεται (≈1.50).

Όσον αφορά το υπόλοιπο grid τώρα, για ακόμη μια φορά είδαμε έναν εκπληκτικό Pierre Gasly να τερματίζει στην 3η και 4η θέση στα ελεύθερα δοκιμαστικά λίγο πιο πάνω από τις εξίσου εντυπωσιακές Alpine. Αδιάφορες εμφανίσεις μέχρι στιγμής από McLaren την στιγμή που η αντίπαλός της στην μάχη για την 3η θέση, Ferrari, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο Saudi Arabian GP εξαιτίας της πρόσκρουσης του Charles Leclerc πάνω στις μπαριέρες που προκάλεσε σχεδόν ολική καταστροφή στο SF21. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει στοιχηματικά τώρα…

 

Διαφορά νίκης προκριματικού: Όχι πολύ πάνω από 0.1

Όπως προαναφέραμε σήμερα φαβορί για τα προκριματικά είναι ο Lewis. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν θα ασχολούμουν σήμερα με την συγκεκριμένη στήλη. Έχουμε δει πολλές εκπλήξεις να συμβαίνουν, και κυρίως δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί τι μπορεί να έχει σκαρώσει ένας εκ των Wolf-Horner για το φινάλε του πρωταθλήματος της F1. Με αυτό που θα ασχοληθούμε για ακόμη μια φορά είναι η διαφορά νίκης. Στο προηγούμενο GP είδαμε τον Lewis να κατακτά της pole position σημειώνοντας αντικειμενικά, το τέλειο γύρο. Εκεί η διαφορά ξέφυγε, κάτι στο οποίο έπαιξε καταλυτικό παράγοντα η άτσαλη έξοδος της Alpha Tauri που καθυστέρησε τον Max στην τελική του προσπάθεια. Σήμερα θεωρώ πως ο Max θα καταφέρει να δώσει ότι μπορεί σε αυτή την μάχη και οι διαφορά των 2 πρώτων δεν θα είναι μηδαμινή (<0.1 δευτ.) αλλά δεν θα ξεφύγει, όπως συνέβη στο Arabian GP. Στο 3.50 το να είναι η διαφορά των προκριματικών μεταξύ 0.1 και 0.25 δευτ. στην Novibet.

 

Η2Η προκριματικών : Ελαττωματικό το μονοθέσιο του Charles

Μετά την χθεσινή σύγκρουση του Μονεγάσκου στις μπαριέρες, σίγουρα οι μηχανικοί της Ferrari θα πέρασαν ένα δύσκολο βράδυ προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τις όποιες ζημιές δημιουργήθηκαν. Σήμερα προφανώς και θα έχουν έτοιμο το μονοθέσιο του Charles ωστόσο σίγουρα δεν θα είναι στην κατάσταση που θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες. Θα ζοριστεί με τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει στον μονοθέσιό του και δύσκολα τον βλέπω ακόμη και εντός Q3. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω είναι ισοπίθανο το να τερματίσει ο Charles πάνω από τον Carlos ή τον αντίστροφο. Υπάρχει αξία στο 1.87 (=50%) του να τερματίσει ο Carlos πάνω από τον Charles. Το επιλέγουμε.

 

Τερματισμός στην 10-άδα: Russell στους λίγους

Αύριο περιμένουμε να τερματίσουν λίγοι και καλοί. Το Jeddah Street Circuit είναι αρκετά δύσκολο με πολλές στροφές και μεγάλες τελικές. O Russell θεωρώ πως είναι από τους πιλότους που θα καταφέρουν να τερματίσουν και μάλιστα ίσως και να ανελιχθούν κατά την διάρκεια του απαιτητικού αυτού GP. Θα κινηθούμε με ένα early σημείο πάνω στο George Russell που τον θέλει να τερματίσει στους βαθμούς στο 4.00 της Novibet.

 

Αυτά για σήμερα. Κλασσικά τα λέμε σε Twitter και Telegram καθώς και σήμερα, μετά από καιρό θα έχουμε δράση με σημεία και ανάλυση και στον BetRadio by Novibet παρέα με την καλύτερη παρέα, Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο.

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης προκριματικού: Μεταξύ 0.1 και 0.25 δευτ. (3.50)/20 units

Η2Η προκριματικού: Charles Leclerc-Carlos Sainz: Carlos Sainz(1.87)/25 units

(early) Τερματισμός στους βαθμούς: George Russell (4.00)/15 units

(όλα τα σημεία επιλεγμένα απο Novibet)