F1 Qatar GP 20/11/2021 Previews Γράφει ο Jim Kiromitis

F1 Qatar GP: Ξάνα με Valtteri

Για τα τρία τελευταία Grand Prix της χρονιάς, το tour μεταφέρεται στις χώρες της μέσης Ανατολής. Οικοδέσποινα αυτής τη εβδομάδας είναι το Qatar το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του αύριο στα καλεντάρι της F1. Στα του αγώνα τώρα, εχθές η Mercedes φάνηκε να έχει βρει απο νωρίς τα πατήματα του σιρκουί καθώς φάνηκε ταχύτερη από την Red Bull. Εξαιρετική εικόνα από τον Valtteri Bottas που για ακόμη μια φορά έδειξε το ταλέντο του στην επίπεδη επιφάνεια με την σκληρή γόμα τερματίζοντας πρώτος στο FP2 μακριά από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Στο υπόλοιπο grid, συνεχίζει τις απίστευτες εμφανίσεις του ο Pierre που τερμάτισε στην 2η θέση και στο FP2 , αφήνοντας πίσω του Lewis και Max κατά σειρά. Κακή εικόνα από Ferrari, σχετικά καλύτερη αυτή της McLaren. Ίσως εδώ οι Βρετανοί, βρουν ευκαιρία να επιβληθούν της 3ης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Πάμε στα στοχηματικά μας τώρα.

 

Νικητής προκριματικών: 3η και φαρμακερή για τον Φινλανδό

Το κάνει εδώ και 2 GP συνεχόμενα, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Εχθές στο FP2 έμοιαζε να τρέχει μόνος του με την σκληρή γόμα, αφήνοντας τους Max και Lewis πολλά δέκατα πίσω του. Αναμένω να δούμε και σήμερα εξίσου καλή εικόνα από τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Kimi στην Alfa Romeo, και θα ποντάρουμε στον να στεφθεί για ακόμη μια φορά poleman στο Qatar GP. Θα αποφύγω να ασχοληθώ σήμερα με το rivalry της κορυφής καθώς αφενός οι τιμές δεν είναι ικανοποιητικές και αφετέρου το 5.50 (ναι σωστά διάβασες) της Novibet για την pole position του Valtteri είναι του λουκουμάκι της ημέρας. Ένα καλό άνοιγμα εδώ.

 

Διαφορά νίκης προκριματικών: Πάνω από δέκατο η διαφορά

Όπως προαναφέραμε, παρθενική εμφάνιση του Qatar GP στην F1 με τους πιλότους να φαίνεται να απολαμβάνουν το σιρκουί ωστόσο την ίδια στιγμή να μην δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη οικειότητα με τον χώρο. Δεν είδαμε αλλά δεν θα δούμε και ιδιαίτερα τέλειους γύρους, ιδίως σήμερα, κάτι που θα οδηγήσει σε σχετικά μεγάλες αποκλίσεις ως προς τον χρόνο που θα σημειώσουν. Όποιος και αν στεφθεί σήμερα poleman θα είναι οριακά κάτω από 2 δέκατα ταχύτερος του δεύτερου. Χωρίς περαιτέρω λόγια πάμε εύκολα στην επιλογή του καλοπληρωμένου 2.60 στο να είναι η διαφορά νίκης μεταξύ 0.1 και 0.25 δευτ. στην Novibet.

 

Να μην τερματίσουν και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: Ζόρια για την Ferrari

Αν και είναι μεγάλη κουβέντα με δεδομένο ότι η Ferrari βρίσκεται σε Η2Η μάχη με την McLaren για την τρίτη θέση, πιστεύω πως στο Qatar GP, η πρώτη δεν θα καταφέρει πάρα πολλά. Η εικόνα των Sainz - Leclerc εχθές ήταν κάπως απογοητευτική για τα δεδομένα της ομάδας και δύσκολα βλέπω έως αύριο, περιθώρια βελτίωσης. Στις θέσεις 10 και 13 τερμάτισαν οι Carlos και Charles με τον δεύτερο να φαίνεται να μην μπορεί να πατήσει καλά στα δεδομένα του σιρκουί στο Losail. Θα επιλέξουμε να μην καταφέρουν και τα δύο μονοθέσια της Ferrari να τερματίσουν αύριο στην βαθμολογούμενη 10άδα στο 3.25 της Bet365 ως το early σημείο του Qatar GP.

 

(Οι επιλογές μου)

ΝΙκητής προκριματικών : Valtteri Bottas (5.50)/Novibet/15 units

Διαφορά νίκης προκριματικών: 0.1-0.25 δευτ. (2.60)/Novibet/25units

(early) Να μην τερματίσουν και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: Ferrari (3.25)/Βet365/15 units