F1 - Qatar GP - Losail 21/11/2021 Previews Γράφει ο Jim Kiromitis

Qatar GP: Ντεμπούτο με τον μέσο όρο στο 4.00

Τον τέλειο γύρο έκανε εχθές ο poleman Lewis τερματίζοντας μισό δευτ. μπροστά από τον 2οVerstappen. Bottas και o εκπληκτικός Gasly ακολούθησαν στις θέσεις 3-4 ενώ στις δυσάρεστες εκπλήξεις, Perez, Leclerc και Ricciardo μείνανε εκτός Q3 στις θέσεις 11,13 και 14. Στοιχηματικά ατυχήσαμε εξαιτίας της κίτρινης σημαίας του Gasly μετά το άτσαλο πέρασμα του από τα kerbs και το επερχόμενο «φούιτ». Η σημαία δεν επέτρεψε στους Bottas και Verstappen να πλησιάσουν τον, αντικειμενικά τέλειο, γύρο του Lewis. Ο δεύτερος φαίνεται να μην ακολούθησε βέβαια πιστά τον κανονισμό περί κίτρινης σημαίας κάτι που θα τον οδηγήσει σήμερα στις 12:00 ενώπιον των αγωνοδικών. Για αυτό και άλλωστε δεν εμφανίζεται πουθενά στις στοιχηματικές. Συμβαίνουν αυτά και μάλιστα συχνά. Προχωράμε ευθύς αμέσως στα σημερινά προγνωστικά F1.

 

Ταχύτερος γύρος: Διπλή ευκαιρία με μέσο όρο 5.00

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε με νικητή αγώνα σήμερα. Το φαβορί είναι ξεκάθαρα ο Lewis και το 1.30 των στοιχηματικών δεν δημιουργεί κανένα απολύτως στοιχηματικό ενδιαφέρον. Αν θέλετε να το κολλήσετε σε κανά δελτίο-απόδειξη σούπερ μάρκετ (πάνω από 5-6 επιλογές), μπορείτε να το βάλετε.

Εκεί που βρίσκω το ενδιαφέρον είναι στον ταχύτερο γύρο. Οι Valtteri και Perez είναι τα φαβορί μετά τους Lewis και Verstappen, κάτι για το οποίο διαφωνώ πλήρως. Οι Max και Lewis θα ριχτούν στην μάχη του τίτλου και της πρωτιάς. Δύσκολα θα κάνουν το «free pit stop» στο τέλος για να κερδίσουν τον ένα επιπλέον βαθμό καθώς δεν θα ρίσκαραν τους βαθμούς της πρώτης και δεύτερης θέσης αντίστοιχα. Επομένως αμέσως φαβορί καταλήγουν οι Valtteri και Perez στο 4.00 και 6.00 αντίστοιχα. Θα αγοράσουμε και τους δύο και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Αμφότεροι θεωρείται σίγουρο πως θα τερματίσουν μέσα στην 6-άδα. Ο Bottas φαίνεται πως θα προσγειωθεί στην 3η θέση (όταν ανοίξει το συζητάμε). Σίγουρα ένας από τους δυο, αν όχι και οι δυο, θα αποκτήσουν το free pit stop και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το μωβ διακριτικό δίπλα στο όνομα τους. Αυτά. Προχωράμε.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Πρώτη φορά με κάτω από 17

Ντεμπούτο για το πανέμορφο Losail σήμερα κάτι που προφανώς σημαίνει πως οι πιλότοι θα έρθουν αντιμέτωποι με συνθήκες που δεν έχουν ξαναδεί. Σίγουρα πιλότοι όπως ο Kimi και ο Alonso θα έχουν ένα πλεονέκτημα εξαιτίας των χρόνων που έχουν στην πλάτη τους μέσα στα μονοθέσια, ωστόσο τα rookies θα δυσκολευτούν.

Ξεκινώντας από την εκκίνηση, όπου συχνά βλέπουμε κίτρινη σημαία, έστω και για λίγο, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που μόλις αναφέραμε, θεωρώ λάθος τιμή το 1.95 της Stoiximan στο να έχουμε κίτρινη σημαία στον πρώτο γύρο. Θα έχουμε. Bet of the day εδώ.  

Έπειτα αν μιλήσουμε για αριθμό καταταγμένων οδηγών, το under 17 (3-way) στο 3.00 το θεωρώ και πάλι λάθος τιμή. Η έλλειψη τον data ( ή data με βρετανική αξάντ) δικαιολογεί το 3.00 αλλά και πάλι με βάση την παρθενική συμμετοχή του Losail και τα όσα είδαμε εχθές εύκολα θα δούμε 4 DNF.

Τέλος στην ερώτηση, ποιοι δεν θα τερματίσουν, η απάντηση μας δόθηκε εχθές. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με το μονοθέσιο του ο Μονεγάσκος που αρκέστηκε στην 13η θέση. Σήμερα θα ζοριστεί και πάλι και σε συνθήκες αγώνα θεωρώ πως το 5.50 του να μην τερματίσει έχει βάσιμες πιθανότητες επαλήθευσης. Το επιλέγουμε κλείνουμε τα βασικά σημεία του Qatar GP.

 

Αναμένουμε τις αποφάσεις των αγωνοδικών και ίσως χτυπήσουμε και σε περισσότερα σημεία. Προς το παρόν έχουμε 6 σημεία ανοικτά, με μέσο όρο απόδοσης 4.00!

Κλασικά σε Twitter, Telegram και το βραδάκι στις 23:30 στο BetRadio με Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο σχολιάζουμε το Qatar GP και οτιδήποτε άλλο προκύψει. Μέχρι τότε Καλή Κυριακή σε όλους

(οι επιλογές μου)

Ταχύτερος γύρος: Valtteri Bottas (4.50)/Bet365/10 units

Ταχύτερος γύρος: Sergio Perez (6.00)/Novibet/10 units

Κίτρινη σημαία στον πρώτο γύρο: Ναι (1.95)/Stoiximan/25 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών (3-way): Under 17 (3.00)/Novibet/20 units

Να καταταχθεί : Charles Leclerc -> Όχι (5.50)/Bet365/10 units

(early) Να μην τερματίσουν και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: Ferrari (3.25)/Βet365/15 units