09/04/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Australian Grand Prix: Μικρές οι διαφορές για το 2.50

Προγνωστικά στοιχήματος Formula1 2022

 

Επιστροφή στην δράση για το πρωτάθλημα της Formula 1 2022 μετά από μια εβδομάδα αποχής με πρωινό, αυτή την φορά, πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, τα οποία θα αποτελέσουν και τον κύριο άξονα γύρω από τον οποίο θα κινηθούμε για τα αυριανά δοκιμαστικά.

Την πρωτιά για ακόμη μια φορά φέτος είχε η Ferrari με την Red Bull να βρίσκεται ελάχιστα πιο πίσω. Το κακό σερί για την Mercedes συνεχίζεται καθώς φάνηκε ξανά κατώτερη των περιστάσεων μη καταφέρνοντας κάτι καλύτερο από μια 7η θέση του Lewis στα FP1. Όσον αφορά το mid grid τώρα, η McLaren φάνηκε ανανεωμένη και έτοιμη να επιστρέψει στην μάχη του mid ενώ η Alpine έδειξε ικανή να κατακτήσει την κορυφή του.

 

Διαφορά νίκης προκριματικών: Πολύ κοντά οι πρωτοπόροι

Για ακόμη μια φορά δεν υπάρχει ιδιαίτερη αξία στην επιλογή του poleman. Αμφότεροι οι Charles Leclerc και Max Verstappen θεωρούνται ισάξια φαβορί με την τιμή τους να κυμαίνεται περί το 2.50, όπου δεν υπάρχει αξία. Ωστόσο όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα και όπως αναφέραμε πως περιμένουμε να βλέπουμε φέτος, η διαφορά τους θα είναι μικρή. Τα περιθώρια λάθους πλέον είναι πολύ μικρά και με τον ανταγωνισμό (και μάλιστα υγιή) που επικρατεί, περιμένω την διαφορά νίκης προκριματικού να μην ξεπεράσει το ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Κάτω από 0.1 δευτ. η διαφορά νίκης του προκριματικού στο 2.50 της Bet365 ως το Bet of the day.

 

H2H προκριματικών: Αδικία το 3.00
Ο λόγος για τους Lewis Hamilton – George Russell για τα αυριανά προκριματικά. Είναι γεγονός ότι παρά το γεγονός πως στα ελεύθερα δοκιμαστικά και οι δυο Mercedes ήταν σε άσχημη κατάσταση ωστόσο ο Βρετανός φάνηκε να βρίσκεται σε ελαφρώς καλύτερη θέση. Ωστόσο όπως είδαμε και στο προηγούμενο Grand Prix, αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το 3.00 του Russell ως νικητή στην αναμέτρηση των πιλότων της Mercedes.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: 4 ζώνες DRS;

Στο σιρκουί της Αυστραλίας έγιναν πολλές αλλαγές εν όψει της επιστροφής της στο καλεντάρι στην πλέον μετά-κόβιντ εποχή. Πολλές στροφές άνοιξαν και το πλάτος της πίστας έγινε γενικότερα πιο πλατύ. Επιπλέον προστέθηκαν ζώνες DRS φτάνοντας συνολικά στις 4. Ο συνδυασμός των δυο παραπάνω προφανώς θα οδηγήσει σε περισσότερες προσπεράσεις και δύσκολα περάσματα. Πέρα ωστόσο από τα πιθανά ατυχήματα κατά την διάρκεια του αγώνα, πρέπει να ληφθούν υπόψη μερικές ακόμη παράμετροι. Με σχεδόν διπλάσιες, συνολικά από ένα συνηθισμένο σιρκουί, ζώνες DRS και τα μονοθέσια να μην είναι προετοιμασμένα για κάτι τέτοιο θα υπάρξουν πολλά προβλήματα. Είτε κατά την διαχείριση των ελαστικών είτε όσον αφορά την υπερθέρμανση των καυσίμων από την οποία υποφέρουν αρκετά μονοθέσια, αναμένουμε DNF. Το under 16.5 στο 2.35 της Stoiximan είναι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε ώστε να ποντάρετε με ευκολία.

 

Αυτά για σήμερα. Αύριο πρωινό ξύπνημα στις 6:00 για τα FP3 και 8:00 για τα προκριματικά και κανονικά αύριο το βράδυ ανάλυση και έπειτα κουβέντα στον BetRadio By Novibet.

 

(τα σημεία μου)

Διαφορά νίκης προκριματικών: κάτω από 0.1 δευτ. (2.50)/Novibet/20 units

H2H (προκριματικών) Lewis Hamilton – George Russell : George Russell (3.00)/Stoiximan/10 units

(early) Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under 16,5 (2.35)/Stoiximan/15 units