14/05/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Eurovision Contest 2022: Πολλά 12-άρια και πάλι με Mahmood

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τραγουδιού επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά μετά την απουσία του λόγω κορωνοϊού με οικοδέσποινα την Ιταλία. Μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού είναι η Ουκρανία η οποία φαίνεται πώς θα έχει την στήριξη όλης της Ευρώπης στη δύσκολη μάχη που δίνει. Στοιχηματικά προφανώς το 1.35 για το Stefania, δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, ωστόσο έχουν ανοίξει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ελκυστικές αποδόσεις. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αναλύουμε την 66η Eurovision.

 

Βαθμοί νικητή: Θα περάσει τα όρια το Stefania

Με την Ουκρανία να πλασάρεται ως φαβορί για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, και με κάθε κριτική επιτροπή ανά χώρα να είναι έτοιμοι να δώσει τους 12 πολύτιμους βαθμούς της σε αυτήν, φαίνεται πώς θα ξεπεράσει κατά πολύ τους προσδοκώμενους για τον πρώτο βαθμούς. Πιο αναλυτικά θεωρώ πως εύκολα θα υπερβεί τους 560 βαθμούς επιβεβαιώνοντας εύκολα το 2.20 της Stoiximan.

 

Συνολικά 12άρια: Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά Αμάντα

Παράλληλα με το πιο πάνω σημείο μπορούμε να ασχοληθούμε με τον αριθμό των 12 βαθμών που θα λάβει, ο οποίος πέρα από την στήριξη των γειτονικών χωρών όπως είθισται, θα λάβει επιπλέον 12άρια, εξαιτίας του εκπληκτικού τραγουδιού με το οποίο συμμετέχει. Εύκολα θα επιβεβαιώσει λοιπόν το over 8.5 στο 2.05 όσον αφορά τα 12άρια που θα λάβει.

Συνεχίζουμε με το Ηνωμένο Βασίλειο που μετά από αρκετά χρόνια κατεβαίνει με μια πολύ δυναμική παρουσία αυτή του Sam Ryder με το “Space Man”, και φαίνεται πως θα φύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα πλασαριστεί στις κορυφαίες. Παρόλο που σαν χώρα δεν συνηθίζεται να παίρνει πολλά 12άρια, επηρεασμένη και από τη συμμετοχή της στο Big-5, φέτος τα αξίζει και πιστεύω πως θα πάρει τουλάχιστον τρία. Το 2.05 για το over 2,5 μοιάζει σαν δώρο με τα δεδομένα που έχουμε.

Προφανώς και θα ασχοληθούμε με τη δικιά μας Αμάντα, η οποία με το εκπληκτικό “Die Together”, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις όλων και να θεωρείται φαβορί για την κορυφαία πεντάδα. Λαμβάνοντας υπόψη την εκπληκτική της ερμηνεία στα ημιτελικά αλλά και τις ήδη πολύ καλές κριτικές της, δεν θα ήταν άδικο να περιμένουμε πολλά 12 άρια. Tο γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ήδη καλές συμμαχίες που φαίνεται να έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια στον διαγωνισμό της Eurovision και την Κύπρο πάντα στο πλάι της, το Over 1,5 της Ελλάδας για τα 12άρια στο 2.50 το σημείο του διαγωνισμού.

 

Νικητής Big-5 : Η Μπλόφα της Ιταλίας

Μπορεί η εκπληκτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στη φετινή Eurovision να έχει κερδίσει τα βλέμματα όλων, ωστόσο φαίνεται να ξεχνάμε το χαρτί της Ιταλίας. Ο εκπληκτικός Mahmood, που λίγο έλειψε να κερδίσει τον διαγωνισμό το 2019, σε συνεργασία με τον διάσημο BLANCO, επιστρέφουν με στόχο αυτή τη φορά να κατακτήσουν τον διαγωνισμό. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο με τη φετινή παρουσία της Ουκρανίας στη Eurovision ωστόσο είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τον νικητή των Big-5.  Σε καμία περίπτωση το 3.50 για το «Brividi» (που σημαίνει «Ανατριχίλα») στην στήλη νικητής των Big-5, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Χωρίς περαιτέρω φανφάρες το επιλέγουμε ως το δεύτερο πιο δυνατό σημείο του διαγωνισμού.

 

Ειδικά σημεία: Πάντα θα υπάρχει μια ξεχασμένη

Με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα πάνω στην εκπληκτική Ουκρανία την προκλητική Ισπανία και το αουτσάιντερ της Ιταλίας, τη στιγμή που θα υπάρχουν αρκετοί συμμετέχοντες οι οποίοι παραδοσιακά αλληλοψηφίζονται, είναι δύσκολο να μην μείνει μια χώρα ξεχασμένη με μηδενικούς βαθμούς. Για του λόγου το αληθές, φαβορί για τη συγκεκριμένη στήλη συνήθως ήτανε το Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που προφανώς φέτος δεν ισχύει ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία που παραδοσιακά πλασάρεται στις τελευταίες θέσεις έχει ακόμα ελπίδες…για το 4.20.

 

 

(τα σημεία μου)

Βαθμοί νικητή: Over 560.5 (2.20) /20 units

Συνολικά 12άρια: Ουκρανία Over 8,5 (2.05)/20 units

Συνολικά 12άρια: Ηνωμένο Βασίλειο Over 2,5 (2.05)/20 units

Συνολικά 12άρια: Ελλάδα Over 1,5 (2.50)/25 units

Νικητής Big-5: Ιταλία (3.50)/25 units

Ειδικά σημεία: Χώρα με 0 βαθμούς-Ναι (4.20)/15 units

 

Όλα τα σημεία είναι επιλεγμένα απο Stoiximan.