31/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (31/03): Έχει πάρει φόρα η Μακάμπι!

Η EuroLeague συνεχίζεται με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και δύο ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Μακάμπι - Βιλερμπάν (93-85): Η Μακάμπι είναι αυτή την περίοδο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στη EuroLeague και το έδειξε και στο ΟΑΚΑ με το 95-83 επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στο 14-11 το ρεκόρ της “ομάδες του λαού” που πλέον έχει πιθανότητες ακόμα και την 5η θέση στην κανονική περίοδο. Αμφίβολος ο Τόμας (σουτέρ). Μέχρι σήμερα, η Μακάμπι σκοράρει και δέχεται περί τους 79 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Βιλερμπάν, από τη μεριά της, πλέον αγωνίζεται αποκλειστικά για το γόητρο και για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποια νεαρά παιδιά. Στο 8-18 το ρεκόρ των Γάλλων στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 80-94 από τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε και ο Μόργκαν (φόργουορντ), δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες για τη Βιλερμπάν, η οποία μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 72.7 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 79.1 πόντους ανά αναμέτρηση.

ΟΚ, η Μακάμπι είναι το φαβορί, στοιχηματικά, όμως, είναι λίγο περίεργο να βγει άκρη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς οι αποδόσεις των bookmakers είναι πολύ καλά διαβασμένες. Εξαίρεση αποτελεί το under του Λάιτι, που πληρώνει καλά και έχει λογική, καθώς ο έμπειρος γκαρντ δεν είναι πλέον πρωταγωνιστής στην ομάδα του.

Αρμάνι Μιλάνο - Μονακό (71-65): Η Αρμάνι Μιλάνο ανέβηκε στο 18-8 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 84-77 επί της Μπάγερν Μονάχου και έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, πλέον θα ψάξει αποκλειστικά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη regular season. Βέβαια, ο οργανισμός βρίσκεται σε σοκ μετά την είδηση πως οι Μήτογλου (φόργουορντ) και Μορασκίνι (γκαρντ) βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Άγνωστο τι θα γίνει με τον Έλληνα παίκτη, ο Ιταλός γκαρντ ήδη αποδεσμεύτηκε. Ερωτηματικό και η συμμετοχή του Κελ (γκαρντ) στο ματς με τη Μονακό. Οι γηπεδούχοι του Ετόρε Μεσίνα σκοράρουν 74.1 πόντους ανά ματς και συνεχίζουν σταθερά ως η κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχονται μόλις 72 πόντους κατά μέσο όρο.

Από νίκη έρχεται και η Μονακό, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε εντός έδρας της Μπασκόνια με 79-68 για το 13-13 στη EuroLeague. Οι Μονεγάσκοι παλεύουν για μια θέση στα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης και στην προσπάθειά τους αυτή συνεχίζουν σταθερά δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς παίρνει εξαιρετικό βαθμό στην επίθεση με ενεργητικό λίγο πάνω από 84 πόντους ανά ματς και ποσοστό 37.4% στα τρίποντα, ωστόσο την ίδια ώρα γράφει τη χειρότερη αμυντική επίδοση της διοργάνωσης, με παθητικό 81.5 πόντους ανά αγώνα.

Περίεργο παιχνίδι στοιχηματικά, καθώς οι δύο αντίπαλοι δεν... ταιριάζουν. Στοιχηματικά, τη λύση θα τη δώσει αποκλειστικά το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Ντιλέινι, που πληρώνει εξαιρετικά και συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επαλήθευσης, κυρίως λόγω της κακής άμυνας της Μονακό.

Μακάμπι - Βιλερμπάν: Λάιτι under 8,5 πόντοι (1.95)
Αρμάνι Μιλάνο - Μονακό: Ντιλέινι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.25)