28/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (28/01): Τα φαβορί και η μάχη στο Καζάν!

Με 4 πολύ σημαντικές αναμετρήσεις και με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποδέχεται τη Μπασκόνια συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”. 

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτο γύρου.

Ούνικς Καζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (88-67): Μετά από καιρό, η Ούνικς Καζάν πραγματοποίησε αρνητική εμφάνιση και έχασε με κάτω τα χέρια από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (68-85). Οι Ρώσοι, πάντως, συνεχίζουν με ρεκόρ 12-8 στη EuroLeague, ενώ είναι σταθερά πρώτοι στη VTB League με 10 νίκες και 2 ήττες. Απουσίες δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετρούν 8 νίκες και 3 ήττες εκτός έδρας, σκοράρουν 78 πόντους ανά ματς και την ίδια στιγμή δέχονται 75.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Ίδιο ρεκόρ (12-8) έχει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έρχεται επίσης από ήττα και αρνητική εμφάνιση, καθώς δεν τα κατάφερε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο (57-67). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στη συνέχεια διέλυσε την Κάλεφ/Κράμο με 104-62 και βελτίωσε στο 9-3 το ρεκόρ της στη VTB League, ωστόσο το ζητούμενο είναι να υπάρξει αντίδραση και στη EuroLeague. Η “Αρκούδα” έχει απολογισμό 5-5 εκτός έδρας, σκοράρει 79.6 πόντους ανά αγώνα και δέχεται κάτι παραπάνω από 78 πόντους ανά παιχνίδι. Αγωνιστικά, λογικά δεν παίζει εκ νέου ο Κλάιμπερν (φόργουορντ), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Σενγκέλια (φόργουορντ).

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το διπλό σε αποδόσεις φαβορί. Θα πάμε με το over στα ριμπάουντ του πάντα χρήσιμου Κουρμπάνοφ, ενώ αξίζει και το over στα προσωπικά φάουλ του Χάκετ, καθώς θα “αναγκαστεί” να κυνηγάει παίκτες όπως ο Μπράουν και ο Κάνααν.

Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης (86-94): Σε τροχιά playoffs επέστρεψε η Μονακό, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έριξε στο καναβάτσο τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 86-77 και βελτίωσε στο 10-11 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς μερικές ώρες αργότερα είδε την ομάδα του να ανεβαίνει στο 11-5 στην Pro A μετά το 74-61 επί της Ορλεάν και το κλίμα σαφώς έγινε καλύτερο. Βέβαια, απουσίες υπάρχουν, καθώς ο Χολ (σέντερ) και Βέστερμαν (γκαρντ), λογικά δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι. Η Μονακό μετράει 5 νίκες και 4 ήττες εντός έδρας, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 82.6 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο συνεχίζει με την δεύτερο χειρότερη άμυνα, καθώς δέχεται 81.3 πόντους ανά ματς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, από τη μεριά της, είναι ασταμάτητη. Στο 17-3 το ρεκόρ των Μαδριλένων στη EuroLeague μετά το άνετο εντός έδρας 85-68 επί της Ούνικς Καζάν, συνεχίζουν μόνοι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Αγωνιστικά, οι Κοζέρ (γκαρντ) και Χάνγκα (γκαρντ/φόργουορντ) λογικά δεν θα παίξουν, ωστόσο λύσεις υπάρχουν. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει απολογισμό 6-3 εκτός έδρας, σκοράρει 80.6 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague με παθητικό 71.9 πόντους ανά αναμέτρηση.

Πολύ περίεργο ματς, θα κρατήσουμε μόνο τα... πολλά τρίποντα ελέω του αγωνιστικού στυλ της Μονακό, ενώ έχει λογική και το over στα ριμπάουντ του Άλφα Ντιαλό, ο οποίος παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις: Η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ιταλοί επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 67-57 και βελτίωσαν στο 13-6 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ είναι σταθερά πρώτοι στη Serie A, με απολογισμό 13 νίκες και 2 ήττες. Σταθερά εκτός ο Μήτογλου (φόργουορντ), όπως και ο Σιλντς (γκαρντ/φόργουορντ). Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα μετράει 8 νίκες σε 10 εντός έδρας αναμετρήσεις στο πλαίσιο της EuroLeague, με τη στατιστική της να γράφει πως σκοράρει 75.1 πόντους ανά ματς και την ίδια στιγμή διαθέτει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, με παθητικό 71.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Ζαλγκίρις, από τη μεριά της, παραμένει μόνη στην τελευταία θέση της κατάταξης με απολογισμό 3-15. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Λιθουανοί έχασαν με 67-73 από τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, ωστόσο μερικές ώρες αργότερα πήραν το ντέρμπι με τη Ρίτας (72-67) και βελτίωσαν στο 17-1 το ρεκόρ τους στην LKL. Εκτός ο πολύ σημαντικός Νίμπο (σέντερ) με κορονοϊό, ερωτηματικό η συμμετοχή του Στρέλνιεκς (γκαρντ). Η Ζαλγκίρις δεν έχει νίκη ακόμα εκτός έδρας (0-10), ενώ σημειώστε πως έχει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης (69.9 πόντοι ενεργητικό ανά ματς) και την ίδια στιγμή δέχεται 79.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Ζαλγκίρις χωρίς τον Νίμπο είναι ακόμα πιο αδύναμη και η λογική λέει πως η Αρμάνι Μιλάνο θα έχει ένα σχετικά εύκολο βράδυ απέναντι στους Λιθουανούς.

Μπάγερν Μονάχου - Άλμπα (80-73): Σε τροχιά playoffs παραμένει η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί πριν από μερικές ώρες επικράτησαν της Βιλερμπάν εκτός έδρας με 77-68 και βελτίωσαν στο 10-11 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ είναι σταθερά πρώτοι και στη Bundesliga με απολογισμό 13-4. Συνεχίζει να βρίσκεται στα πιτς ο Χίλιαρντ (γκαρντ). Η Μπάγερν Μονάχου έχει 6 νίκες σε 10 εντός έδρας αναμετρήσεις, με τη στατιστική της να δείχνει πως σκοράρει και δέχεται περί τους 75 πόντους ανά αναμέτρηση.

Η Άλμπα, από τη μεριά της, δεν άντεξε στο Τελ Αβίβ, έχασε με 6-14 από τη Μακάμπι και υποχώρησε στο 6-14 στη EuroLeague. Δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβουν τα playoffs οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο το θετικό είναι πως συνεχίζουν δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως η Άλμπα μέχρι σήμερα έχει μόλις 2-8 εκτός έδρας, σκοράρει 75.7 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή συνεχίζει με την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχεται 81.9 πόντους ανά ματς.

Κάθε γερμανικός “εμφύλιος” είναι ιδιαίτερος, γι’ αυτό δεν θα ρισκάρουμε πάρα πολύ και θα πάμε μόνο στο over του Τόμας, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ παίρνει σταθερά πολλές προσπάθειες και απέναντί του θα βρει μια επιεικώς μέτρια άμυνα.

Ούνικς Καζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Κουρμπάνοφ over 3,5 ριμπάουντ (1.87)
Ούνικς Καζάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Χάκετ over 2,5 προσωπικά φάουλ (1.75)
Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης: Over 17,5 εύστοχα τρίποντα (1.65)
Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιαλό over 3,5 ριμπάουντ (1.75)
Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις: 1 με -10,5 πόντους (1.85)
Μπάγερν Μονάχου - Άλμπα: Τόμας over 9,5 πόντοι (1.87)