27/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (27/01): “Μάχη” στην Αγία Πετρούπολη, must win για την Μπαρτσελόνα

Με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα και δύο ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου

Ζενίτ - Εφές (90-79): Στο 12-7 υποχώρησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μετά το εντός έδρας 77-86 από τη Μονακό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προβλημάτισε με την εμφάνισή της, ωστόσο έβγαλε αντίδραση μερικές ώρες αργότερα, όταν έριξε στο καναβάτσο την Άβτοντορ με το εμφατικό 93-75 για το 9-3 στη VTB League. Αγωνιστικά, ερωτηματικό ο Γκουντάιτις (σέντερ), λογικά δεν θα παίξει ακόμα ο Νέιπιερ (γκαρντ), ενώ έκανε το ντεμπούτο του ο Κάρτερ (γκαρντ). Η Ζενίτ έχει 6 νίκες και 4 ήττες μπροστά στο κοινό της, σκοράρει 74 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 72.6 πόντους ανά αγώνα.

Όσο για την Εφές; Ανέβηκε μεν στο 10-10 μετά το 82-81 (εντός έδρας) επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ωστόσο δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της και χρειάστηκε ένα μεγάλο τρίποντο του Μοερμάν σχεδόν at the buzzer για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Και η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη στη συνέχεια για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, καθώς τραυματίστηκαν οι Λάρκιν (γκαρντ) και Άντερσον (φόργουορντ), ενώ μερικές ώρες αργότερα η Εφές έχασε από την Καρσίγιακα με 73-78 και υποχώρησε στο 13-4 στο πρωτάθλημα Τουρκίας! Μέχρι σήμερα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μόλις 3-7 εκτός έδρας, σκοράρουν μεν 82 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο την ίδια στιγμή δέχονται 79.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Εφές προσφέρεται αδικαιολόγητα ως φαβορί, ωστόσο ούτε τη Ζενίτ μπορούμε να εμπιστευτούμε. Θα πάμε με το over του Μπομπουά ελέω της απουσίας του Λάρκιν, ενώ έχει λογική να εμπιστευτούμε τον Μπάρον, που θα βρει χώρους απέναντι στην επιεικώς μέτρια άμυνα των Τούρκων.

Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν (80-60): Στο 16-5 και την δεύτερη θέση της κατάταξης της EuroLeague υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Μπαρτσελόνα, η οποία δεν τα κατάφερε στην έδρα της Ούνικς Καζάν (64-70). Οι Καταλανοί είχαν αρκετά προβλήματα τις προηγούμενες εβδομάδες, έχασαν και τον Σανλί (σέντερ) με κορονοϊό, ωστόσο οι επιστροφές παικτών όπως ο Καλάθης και ο Μίροτιτς είναι σημαντικές και αυτό φάνηκε στο 85-75 επί της Ρεάλ Μαδρίτης για τη Liga Endesa (12-3). Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει την καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 83 πόντους ανά αγώνα, δέχεται 76.6 πόντους κατά μέσο όρο, με τον εντός έδρας απολογισμό της να είναι 9 νίκες και 1 ήττα.

Η Βιλερμπάν, από τη μεριά της, υποχώρησε στο 9-12 μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου με 68-77. Ο coach Πάρκερ έχει δει την ομάδα του να ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και παρά την επιστροφή του Οκόμπο (γκαρντ), λείπουν σημαντικοί παίκτες όπως ο Ντιό (γκαρντ), ο Λάιτι (σουτέρ) και ο Χάουαρντ (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα, η Βιλερμπάν έχει ενεργητικό 73.4 πόντους ανά αγώνα, την ίδια στιγμή δέχεται 79.3 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ σημειώστε πως εκτός έδρας μετράει 3 νίκες σε 9 εξόδους μέχρι σήμερα.

Δεν αξίζει ο άσος της Μπαρτσελόνα, ούτε το χάντικαπ. Αντίθετα, έχει λογική το over του Σμιτς, καθώς χωρίς τον Σανλί ο coach Σάρας θα πρέπει να βρει λύσεις από αλλού, ενώ στήριγμα αποτελεί το over 0,5 στα εύστοχα τρίποντα του Μάρκους Νάιτ, που παίρνει σταθερά σημαντικό χρόνο συμμετοχής και δοκιμάζει συχνά το χέρι του.

Ζενίτ - Εφές: Μπάρον over 10,5 πόντοι (1.75)
Ζενίτ - Εφές: Μπομπουά over 9,5 πόντοι (1.75)
Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν: Σμιτς over 9,5 πόντοι + ριμπάουντ (1.75)
Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν: Νάιτ over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.60)