26/11/2021 Previews

EuroLeague (26/11): Γαλλικό ντέρμπι, εύκολα η Μπαρτσελόνα

Ακόμα μια αγωνιστική στη EuroLeague ολοκληρώνεται. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Μιλάνο, ενώ υπάρχουν ακόμα 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Παρασκευής (26/11). Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Ερυθρός Αστέρας - Ούνικς Καζάν: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν άντεξε στη Μαδρίτη την προηγούμενη εβδομάδα (67-79 από τη Ρεάλ) και υποχώρησε στο 4-7 στη EuroLeague. Δεν υπάρχει, πάντως κάποιος προβληματισμός στο “στρατόπεδο” των Σέρβων, οι οποίοι μερικές ώρες αργότερα επικράτησαν με 99-67 της Ποντγκόριτσα και βελτίωσαν στο 8-1 το ρεκόρ τους στην Αδριατική Λίγκα. Μάλιστα, ο coach Ράντονιτς και οι συνεργάτες του χαμογελούν για τις επιστροφές των Κάλινιτς (φόργουορντ) και Γουόλτερς (γκαρντ), ενώ σημειώστε πως ο Ερυθρός Αστέρας σκοράρει και δέχεται περί τους 69 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ έχει 3 νίκες σε 4 εντός έδρας αναμετρήσεις.

Η Ούνικς Καζάν, από τη μεριά της, έρχεται από συνεχόμενες νίκες. Οι Ρώσοι εντυπωσιάζουν το τελευταίο διάστημα και τα κατάφεραν και κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (85-71), έστω και αν δυσκολεύτηκαν για 3 περίπου περιόδους. Στο 6-5 το ρεκόρ της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στη EuroLeague. Βέβαια, η Ούνικς έχει 1-3 εκτός έδρας μέχρι σήμερα, με τη στατιστική να γράφει 74 περίπου πόντους υπέρ και κατά ανά παιχνίδι. Αγωνιστικά, δεν προέκυψε κάποια απρόοπτη απουσία για τους φιλοξενούμενους.

Δεν μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε τον τελικό νικητή στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σταθερές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Η μια είναι ότι ο Μάριο Χεζόνια θα δοκιμάσει πολλές φορές το χέρι του και η δεύτερη πως ο Κάλινιτς θα πάρει πάνω του πολλές επιθέσεις του Ερυθρού Αστέρα. Στηρίζουμε και τους δύο.

Μονακό - Βιλερμπάν: Σε μια μίνι κρίση βρίσκεται η Μονακό. Η ομάδα του coach Μίτροβιτς πάλεψε για περίπου 30 λεπτά στην έδρα της Εφές αλλά τελικά έχασε με 77-98 και υποχώρησε στο 5-6 στη EuroLeague, ενώ υπήρξε και επεισόδιο ανάμεσα στον προπονητή των Μονεγάσκων και τον Μάικ Τζέιμς. Είναι και τραυματίας ο Βέστερμαν (γκαρντ), επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική στους γηπεδούχους. Η Μονακό, πάντως, έχει 4-1 εντός έδρας, με ενεργητικό και παθητικό περί τους 80 πόντους κατά μέσο όρο. 

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και η Βιλερμπάν. Στο 6-5 το ρεκόρ των φιλοξενούμενων στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 60-80 από την Μπαρτσελόνα, στο 6-3 ο απολογισμός τους στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά το 64-85 από τη Λεβαλουά. Δεν πατάει καλά εσχάτως η Βιλερμπάν, η οποία συνεχίζει να μην έχει τον Ντιό (γκαρντ), ενώ θα λείψει και ο Λακόμπ (γκαρντ) που ενσωματώθηκε στην Εθνική Γαλλίας. Στο 2-2 ο εκτός έδρας απολογισμός της ομάδας του coach Πάρκερ, η οποία σκοράρει και δέχεται περί τους 75 πόντους ανά ματς.

Πολύ περίεργο ματς και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος. Θα προτιμήσουμε το παιχνίδι με τους πόντους, καθώς ναι μεν περιμένουμε καλό ρυθμό και το σκορ να ανέβει, αλλά θα δούμε και σκληρές άμυνες, άρα πάμε σε ένα λογικό εύρος πόντων όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις: Στο 9-2 το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα στη EuroLeague, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Βιλερμπάν (80-60). Οι Καταλανοί ήταν εξαιρετικοί και απέναντι στη Μπούργος (83-69) και κάπως έτσι βελτίωσαν στο 10-1 το ρεκόρ τους στη Liga Endesa. Μάλιστα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τα έχει καταφέρει δίχως τους Καλάθη (γκαρντ) και Χίγκινς (γκαρντ), οι οποίοι δύσκολα θα εμφανιστούν και κόντρα στη Ζαλγκίρις. Στο 50 εντός έδρας οι “μπλαουγκράνα”, σκοράρουν 81.1 πόντους ανά ματς με ποσοστό 38.9% στα τρίποντα και δέχονται 71.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Ζαλγκίρις, από τη μεριά της, πήρε σημαντική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη εβδομάδα με 86-75 και βελτίωσε στο 2-9 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Παραμένει χαμηλά η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς αλλά έδειξε κάποια σημάδια ζωής και παράλληλα ανέβηκε στο 9-1 στην LKL μετά το άνετο 101-77 επί της Γιουβέντους. Εκτός ξανά ο Λοβέρν (σέντερ), αμφίβολος ο Γκιφάι (φόργουορντ) που είχε μπει σε πρωτόκολλο κορονοϊού. Η Ζαλγκίρις έχει 0-6 μακρινά από το Κάουνας, σκοράρει περί τους 71 πόντους ανά ματς και δέχεται κάτι παραπάνω από 79 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχει φυσικά καμία αξία στον άσο ή το χάντικαπ, ωστόσο ο Λαπροβίτολα που είναι σταθερά καλός το τελευταίο διάστημα και που αναμένεται να πάρει γι’ ακόμα ένα ματς αρκετά λεπτά συμμετοχής μπορεί να μας πληρώσει στο over που θα δείτε στη συνέχεια.

Ερυθρός Αστέρας - Ούνικς Καζάν: Χεζόνια over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Ερυθρός Αστέρας - Ούνικς Καζάν: Κάλινιτς over 14,5 πόντοι, ριμπάουντ (1.95)
Μονακό - Βιλερμπάν: 152-165 πόντοι (2.65)
Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις: Λαπροβίτολα over 14,5 πόντοι, ασίστ (1.87)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas