25/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (25/01): Εξ αναβολής κομβικές αναμετρήσεις

Η EuroLeague συνεχίζεται με εξ αναβολής παιχνίδια. Πολύ σημαντικές όλες οι αναμετρήσεις, αναλύσεις, ρεπορτάζ και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου

Μακάμπι - Άλμπα (86-91): Επιτέλους νίκη για τη Μακάμπι, η οποία μετά από 8 συνεχόμενες ήττες, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό (εντός έδρας) και μάλιστα με καλή εμφάνιση, όπως δείχνει το τελικό 84-69. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ικανοποιημένος για κάποιες ώρες, στη συνέχεια, όμως, είδε την ομάδα του να χάνει με 77-78 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ και να υποχωρεί στο 8-6 στη Winner League του Ισραήλ. Ο προβληματισμός, λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται και το ματς με την Άλμπα μοιάζει με τελικό. Η Μακάμπι σκοράρει και δέχεται 78 πόντους κατά μέσο όρο, με τον εντός έδρας απολογισμό της να είναι 6 νίκες και 3 ήττες.

Η Άλμπα, από τη μεριά της, βρίσκεται στο 6-13 στη EuroLeague. Η ομάδα του coach Γκονζάλεθ έχασε από τη Ρεάλ με 74-89 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια έχασε και από τη Λούντβιγκσμπουργκ με 75-76 και υποχώρησε στο 10-5 στη Bundesliga. Υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως το “ταβάνι” της Άλμπα είναι συγκεκριμένο και τουλάχιστον δεν έχει προκύψει κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 2-7 εκτός έδρας, σκοράρουν κάτι παραπάνω από 75 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο δέχονται 81.6 πόντους κατά μέσο όρο και γράφουν τη χειρότερη αμυντική επίδοση της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο στοιχηματικά τη λύση θα τη δώσουν τα ειδικά παικτών. Ο ΝτιΜπαρτολομέο έχει ρόλο στο ροτέισον του Γιάννη Σφαιρόπουλου και μπορεί να σκοράρει τουλάχιστον 4 πόντους, ενώ ο Λο θα κληθεί να μαρκάρει παίκτες όπως ο Νάναλι και ο Γουίλμπεκιν, συνεπώς η λογική λέει πως θα κάνει τουλάχιστον 2 φάουλ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ούνικς Καζάν (58-65): Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (89-74) και με ρεκόρ 16-3 είναι πλέον μόνη στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague. Οι Μαδριλένοι, πάντως, μερικές ώρες αργότερα έχασαν με 75-85 από τη Μπαρτσελόνα και υποχώρησαν στο 15-2 στη Liga Endesa. Μάλιστα, ο Πάμπλο Λάσο δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρούντι και Κοζέρ (αμφότεροι γκαρντ) στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν. Οι γηπεδούχοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει το 10/10 στην έδρα τους, σκοράρουν 80.4 πόντους ανά αγώνα και διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague με παθητικό 72.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Ούνικς Καζάν, από τη μεριά της, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 12-7 το ρεκόρ της ομάδας του coach Περάσοβιτς στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 70-64 επί της Μπαρτσελόνα, στο 10-2 στη VTB League μετά το 85-80 επί της Ζιέλονα Γκόρα. Απουσίες δεν υπάρχουν για τους Ρώσους, οι οποίοι εκτός έδρας μετρούν 4 νίκες και ισάριθμες ήττες. Επίσης, σημειώστε πως η Ούνικς Καζάν σκοράρει 78.5 πόντους κατά μέσο όρο, με το παθητικό της να αγγίζει τους 75 πόντους ανά αναμέτρηση.

Τι θα ποντάρουμε; Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στο 1.40 κοντά, επομένως θα ψάξουμε τη λύση στα ειδικά παικτών. Έχει λογική το over στα ριμπάουντ του φορμαρισμένου και εξαιρετικά χρήσιμου Τζον Μπράουν, ενώ ο Μάριο Χεζόνια αναμένεται να πάρει προσπάθειες και να κερδίσει φάουλ, από τη στιγμή που οι παίκτες της Ρεάλ δεν λένε... όχι στο σκληρό παιχνίδι και τις επαφές.

Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου (65-73): Από πολύ σημαντική νίκη έρχεται η Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι έριξαν στο καναβάτσο εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67 και βελτίωσαν στο 9-11 το ρεκόρ τους στη EuroLeague. Μερικές ώρες αργότερα, η ομάδα του coach Πάρκερ επικράτησε της Ροάν με 93-83 για το 10-6 στην Pro A, ωστόσο τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τη Βιλερμπάν, καθώς είναι τραυματίας και αμφίβολος ο Οκόμπο (γκαρντ, σκόρερ). Λογικά εκτός γι’ ακόμα ένα παιχνίδι και οι Λάιτι (γκαρντ), Χάουαρντ (φόργουορντ), ερωτηματικό η συμμετοχή του Καουντί (φόργουορντ). Η Βιλερμπάν μέχρι σήμερα έχει 6 νίκες και 5 ήττες μπροστά στο κοινό της, σκοράρει 73.7 πόντους ανά ματς και δέχεται 79.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Από κομβικής σημασίας θετικό αποτέλεσμα έρχεται και η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έριξαν στο καναβάτσο τη Μπασκόνια με 84-77 και ανέβηκαν στο 9-11 στη EuroLeague. Είναι “ζωντανοί” στο κυνήγι των playoffs, ωστόσο δεν θα έχουν για αρκετές ακόμα εβδομάδες τον σημαντικό Χίλιαρντ (γκαρντ, σκόρερ). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, παράλληλα είναι σταθερά πρώτη στη Bundesliga, καθώς ανέβηκε στο 13-4 μετά το άνετο 92-70 επί της Χαϊδελβέργης. Μέχρι σήμερα, οι Βαυαροί έχουν ενεργητικό και παθητικό περί τους 75 πόντους κατά μέσο όρο, με τον εκτός έδρας απολογισμό τους να είναι 3-7.

Είτε παίξει, είτε όχι ο Οκόμπο, το ματς είναι αρκετά μπερδεμένο. Θα κρατήσουμε, λοιπόν, αποκλειστικά το over του φορμαρισμένου Μάρκους Νάιτ και από κοντά θα ρισκάρουμε στο 2.80 του ΝτεΣον Τόμας, που παίρνει σταθερά αρκετές προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων.

Μακάμπι - Άλμπα: ΝτιΜπαρτολομέο over 3,5 πόντοι (2.50)
Μακάμπι - Άλμπα: Λο over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.95)
Ρεάλ - Ούνικς Καζάν: Τζον Μπράουν over 4,5 ριμπάουντ (2.08)
Ρεάλ - Ούνικς Καζάν: Χεζόνια over 3,5 κερδισμένα φάουλ (2.08)
Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου: Νάιτ over 10,5 πόντοι (1.70)
Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου: Τόμας over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.80)