24/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (24/03): Κρίνονται πολλά σε Τελ Αβίβ και Πόλη!

Με δύο κομβικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Εφές - Αρμάνι Μιλάνο (71-75): Η Εφές κατάφερε να επιβιώσει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έφτασε στο εντός έδρας θετικό αποτέλεσμα με 93-90, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο 14-11 το ρεκόρ των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στο κυνήγι της τετράδας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες. Η Εφές μέχρι σήμερα έχει μια από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης με ενεργητικό 83.1 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο παράλληλα διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της EuroLeague, με παθητικό 80.8 πόντους ανά παιχνίδι.

Η Αρμάνι Μιλάνο, αντίθετα, έρχεται από ήττα, καθώς δεν κατάφερε να παίξει καλό μπάσκετ στο Τελ Αβίβ κι έχασε με 58-75 από τη Μακάμπι. Στο 16-8 το ρεκόρ των Ιταλών, οι οποίοι δεν θα έχουν γι’ ακόμα ένα βράδυ τον Κελ (γκαρντ), ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Μήτογλου (φόργουορντ). Από εκεί και πέρα, σημειώστε πως η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έχει ενεργητικό 73.5 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή συνεχίζει ως η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 71.4 πόντους ανά αγώνα.

Η Εφές δεν πείθει, οι αποδόσεις του διπλού είναι υπερβολικές και θα πάμε με τη value τιμή των Ιταλών. Από τα ειδικά παικτών, θα κρατήσουμε το over στα εύστοχα τρίποντα του Ντιλέινι, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το χέρι του και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων.

Μακάμπι - Ρεάλ Μαδρίτης (70-72): Η Μακάμπι ανέβηκε στο 12-11 μετά το εντός έδρας 75-58 επί της Αρμάνι Μιλάνο. Η “ομάδα του λαού” εδραιώνει τη θέση της στην πρώτη 8άδα της EuroLeague, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από την σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν ενεργητικό και παθητικό περί τους 79 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Ρεάλ, από τη μεριά της, είχε για πολλά λεπτά τον έλεγχο του αγώνα με την Εφές στην Πόλη, στο τέλος, όμως, έχασε με 90-93 από τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο υποχώρησε στο 18-7, ωστόσο πολύ δύσκολα θα χάσει την 2η θέση στην τελική κατάταξη της regular season της EuroLeague. Εκτός ξανά οι Τέιλορ (φόργουορντ) και Κοζέρ (γκαρντ). Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως η Ρεάλ μέχρι σήμερα σκοράρει κάτι παραπάνω από 78 πόντους ανά αγώνα και παράλληλα παίζει εξαιρετική άμυνα με παθητικό 72.6 πόντους κατά μέσο όρο.

Πολύ δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη, θα ρισκάρουμε αποκλειστικά στο παιχνίδι με τους πόντους που θα δείτε στη συνέχεια, καθώς δεν περιμένουμε τον ρυθμό να ξεφύγει και εκτός από σκορ, θα δούμε και σκληρές άμυνες.

Εφές - Αρμάνι Μιλάνο: 2 (3.17)
Εφές - Αρμάνι Μιλάνο: Ντιλέινι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.08)
Μακάμπι - Ρεάλ: 150-163 (2.62)