24/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (24/02): Επιστροφή στη δράση με κομβικές αναμετρήσεις

Έπειτα από μια εβδομάδα διακοπής, η EuroLeague επιστρέφει με σημαντικές αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Εφές - Μακάμπι (92-78): Η Εφές επικράτησε με 86-72 της Φενέρ στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ρεκόρ 12-12 στη EuroLeague και συνεχίζει δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Μέχρι σήμερα, η Εφές έχει ενεργητικό 82 πόντους ανά αγώνα, δέχεται 79.9 πόντους ανά ματς και εντός έδρας έχει ρεκόρ 8-3.

Όσο για τη Μακάμπι; Γύρισε σελίδα, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Στο 11-12 το ρεκόρ της “ομάδας του λαού” στη EuroLeague, προέκυψαν ορισμένα πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ταλαιπωρούνται από Covid οι Έβανς (γκαρντ) και Σόρκιν (γκαρντ), ενώ θα λείψει και ο Κολοϊάρο (φόργουορντ). Η Μακάμπι έχει ρεκόρ 3-9 εκτός έδρας, σκοράρει 78.2 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 77.6 πόντους ανά ματς.

Η Εφές είναι το φαβορί, ωστόσο θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Πλάις, ο οποίος είναι φορμαρισμένος και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της Μακάμπι.

Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (74-77): Στο 12-12 βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου. Ο Αντρέα Τρινκιέρι με τους συνεργάτες του περιμένουν τον Χίλιαρντ (γκαρντ) να επιστρέψει, ενώ από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Μέχρι σήμερα, οι Βαυαροί έχουν 8-4 στο γήπεδό τους, με τη στατιστική τους να γράφει πως σκοράρουν και δέχονται περί τους 74 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τη μεριά της, έχει ρεκόρ 14-10 στη EuroLeague και στο μέλλον η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη για την “Αρκούδα”, η οποία πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάνγκος (γκαρντ)! Δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός για την ΤΣΣΚΑ, η οποία σκοράρει 80.8 πόντους ανά αγώνα, δέχεται 79 πόντους κατά μέσο όρο και εκτός έδρας έδρας μετράει 6 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Πολύ περίεργο ματς στο Μόναχο, δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε με το under του Γκριγκόνις, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και θα τα βρει σκούρα απέναντι στη δυνατή άμυνα της Μπάγερν.

Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης (82-95): Η Ζαλγκίρις είναι σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague (4-19), ωστόσο δεν παρουσιάζεται αδιάφορη και στην τελευταία της υποχρέωση στη διοργάνωση επικράτησε της Μονακό εκτός έδρας με 83-82. Αμφίβολος ο Στρέλνιεκς (γκαρντ), νοκ άουτ ο Καλνιέτις (γκαρντ). Η Ζαλγκίρις σκοράρει μόλις 70.2 πόντους ανά παιχνίδι, δέχεται 79.3 πόντους κατά μέσο όρο και εντός έδρας μετράει 3 νίκες και 8 ήττες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague με ρεκόρ 20-5. Οι Μαδριλένοι είναι το μεγάλο φαβορί στο Κάουνας, ωστόσο έχασαν πρόσφατα το Κύπελλο από τη Μπαρτσελόνα (59-64) και θα παραταχθούν με απουσίες, καθώς ο Γουίλιαμς-Γκος (γκαρντ) είναι αμφίβολος, ενώ οι Ρούντι (γκαρντ) και Κοζέρ (γκαρντ) τέθηκαν νοκ άουτ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μετράει 7 νίκες και 4 ήττες εκτός έδρας, με τη στατιστική της να γράφει 79.2 πόντους υπέρ κατά μέσο όρο και 72.3 πόντους κατά ανά αγώνα.

Η Ρεάλ είναι το ακλόνητο φαβορί, στοιχηματικά, όμως, θα ρίξουμε το βάρος μας στον Ταβάρες, ο οποίος δεν θα έχει κάποιον αντίπαλο στα μέτρα του και μπορεί να μας πληρώσει.

Μπασκόνια - Ούνικς Καζάν (83-69): Με ρεκόρ 7-17 συνεχίζει η Μπασκόνια την πορεία της στη EuroLeague και προφανώς δεν στοχεύει σε κάτι καλό. Στόχος της ομάδας του coach Σπάχια είναι να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται και το θετικό είναι πως για την ώρα δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Οι Βάσκοι έχουν 5 νίκες και 7 ήττες μπροστά στο κοινό τους, σκοράρουν 72.3 πόντους ανά αγώνα και στην άμυνα δέχονται 79.6 πόντους κατά μέσο όρο.

Όσο για την Ούνικς; Πάλεψε μέχρι το τέλος στο Μονακό, έχασε, όμως, από την παρέα του Μάικ Τζέιμς με 76-79 σε εξ αναβολής αναμέτρηση και υποχώρησε στο 13-12 στη EuroLeague. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για την ομάδα του coach Περάσοβιτς, η οποία μέχρι σήμερα έχει απολογισμό 5-7 εκτός έδρας, με ενεργητικό 76.7 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό περί τυς 76 πόντους ανά ματς.

Η Ούνικς έχει το μεγαλύτερο κίνητρο, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να πάμε στο διπλό. Θα εμπιστευτούμε τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος είναι σταθερά πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Βιλερμπάν - Άλμπα (67-71): Η Βιλερμπάν έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό έχασε έδαφος στη EuroLeague. Οι Γάλλοι συνεχίζουν με ρεκόρ 9-16 στην κορυφαία διοργάνωση και παράλληλα συνεχίζουν δίχως και τον κορυφαίο τους σκόρερ Έλι Οκόμπο (γκαρντ). Αμφίβολος και ο Λάιτι (γκαρντ), ενώ θα λείψει και ο Χάουαρντ (φόργουορντ). Η Βιλερμπάν έχε 6-7 εντός έδρας, σκοράρει 72.9 πόντους ανά ματς και δέχεται περί τους 80 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Άλμπα από τη μεριά της πρόσφατα πανηγύρισε ακόμα έναν τίτλο, καθώς πριν από μερικές ώρες σήκωσε το Κύπελλο Γερμανίας. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν της Κραϊλσχάιμ με 86-76 και θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία στη Γαλλία. Αμφίβολος ο Έρικσον. Η Άλμπα μέχρι σήμερα έχει μόλις 2-10 εκτός έδρας, σκοράρει περί τους 75 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται περίπου 80 πόντους ανά ματς.

Δεν υπάρχει αξία στην πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο το over στους πόντους του Στράζελ κρίνεται ως value bet, καθώς ο νεαρός γκαρντ έχει πιο ενεργό ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των απουσιών.

Εφές - Μακάμπι: Πλάις 10+ πόντοι (1.95)
Μπάγερν Μονάχου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Γκριγκόνις under 9,5 πόντοι (1.87)
Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης: Ταβάρες over 18,5 πόντοι και ριμπάουντ (1.78)
Μπασκόνια - Ούνικς Καζάν: Χεζόνια over 14,5 πόντοι (1.80)
Βιλερμπάν - Άλμπα: Στράζελ 4+ πόντοι (1.82)