23/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (23/03): Ματς “φωτιά” στη Χώρα των Βάσκων

Η δράση στα παρκέ της EuroLeague συνεχίζεται με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της Μονακό και με το παιχνίδι της Μπασκόνια απέναντι στη Φενέρμπαχτσε να κλέβει την παράσταση.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν (76-88): Με ρεκόρ 7-18 συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στη EuroLeague η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς την προηγούμενη εβδομάδα έχασε στο Κάουνας από τον Ολυμπιακό (73-84) και στη συνέχεια από την Εφές (71-85). Οι Λιθουανοί συνεχίζουν σταθερά δίχως τον Καλνιέτις (γκαρντ), ενώ λογικά δεν θα είναι διαθέσιμος και ο Λοβέρν (σέντερ). Η Ζαλγκίρις έχει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 72 πόντους ανά αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται 79 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Βιλερμπάν -με τη σειρά της- βρίσκεται και αυτή χαμηλά στην κατάταξη. Πιο συγκεκριμένα, οι Γάλλοι υποχώρησαν στο 7-17 μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (58-70). Πάντως, τα νέα είναι ευχάριστα από το αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς γύρισε και ο Έλι Οκόμπο (γκαρντ, πρώτος σκόρερ). Η στατιστική εικόνα των Γάλλων δείχνει πως σκοράρουν 72.5 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 79 πόντους ανά αναμέτρηση.

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στο 1.50. Θα προτιμήσουμε τη λύση του Κάβανο, ο οποίος δοκιμάζει αρκετές φορές το χέρι του και μπορεί να επιβεβαιώσει το over στα εύστοχα τρίποντα στο 1.80.

Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε (53-75): Στο 11-15 ανέβηκε η Μπασκόνια μετά το εντός έδρας 85-68 επί της Άλμπα. Οι Βάσκοι παλεύουν για μια θέση στα playoffs της EuroLeague, το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνέχεια τους στη διοργάνωση και φυσικά το ευχάριστο είναι πως συνεχίζουν δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Μέχρι σήμερα, η ομάδα του coach Σπάχια σκοράρει 74.3 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 79.3 πόντους ανά αγώνα.

Όσο για τη Φενέρμπαχτσε; Βρίσκεται στο 9-13, παλεύει και αυτή με τη σειρά της μια θέση στα playoffs της EuroLeague και γι’ αυτό παιχνίδι με τη Μπασκόνια στη Χώρα των Βάσκων είναι οριακό. Το θετικό για τον coach Ομπράντοβιτς και τους συνεργάτες του είναι πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών με εξαίρεση αυτό του Ντουβερίογλου (σέντερ). Σημειώστε επίσης πως η Φενέρμπαχτσε έχει ενεργητικό 76.2 πόντους ανά αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται μόλις 73.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Πολύ οριακό παιχνίδι, δεν βγαίνει άκρη ως προς τα παραδοσιακά σημεία, ενώ από τα ειδικά παικτών κρατήσαμε αποκλειστικά το over στα προσωπικά φάουλ του Πιέρ, καθώς περιμένουμε αρκετές επαφές στο συγκεκριμένο ματς.

Ζαλγκίρις - Βιλερμπάν: Κάβανο over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε: Πιέρ over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.87)