22/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (22/12): Στη σκιά του κορονοϊού

Με αρκετές ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του κορονοϊού συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Εφές - Ερυθρός Αστέρας: Στο 8-8 κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της η Εφές μετά το εκτός έδρας 92-78 επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει αρχίσει να βελτιώσει την απόδοσή της, ενώ μερικές ώρες αργότερα έκανε το 11-2 στην τουρκική λίγκα, καθώς ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Μπούρσασπορ (83-79). Δεν υπάρχουν απουσίες. Στο 5-3 εντός έδρας η Εφές, που σκοράρει 83.1 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 79.1 πόντους ανά ματς.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από τη μεριά του, βρίσκεται στο 7-9 μετά την εντός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 81-78. Οι Σέρβοι -με δεδομένη την ποιότητα του ρόστερ τους- έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις, ενώ στην Αδριατική Λίγκα έχουν ρεκόρ 11-1 μετά το άνετο 109-62 επί της Μπόρατς. Αγωνιστικά, αμφίβολοι δίνονται οι φόργουορντ Ντόμπριτς και Νταβίντοβατς, ενώ από εκεί και πέρα σημειώστε πως ο εκτός έδρας απολογισμός τους είναι 2-6, με ενεργητικό 71.3 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 72.7 πόντους ανά αναμέτρηση.

ΟΚ, η Εφές είναι το φαβορί, αλλά δεν αξίζει ο άσος ούτε το χάντικαπ. Θα εμπιστευτούμε το over του Μπομπουά, που παίρνει σταθερά σημαντικό χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει λογική και το over στα εκτελεσμένα τρίποντα του Λάρκιν, που δοκιμάζει συχνά το χέρι του.

Άλμπα Βερολίνου - Μονακό: Στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης παραμένει η Άλμπα. Οι Γέρμανοί πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (90-93 εντός έδρας), ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκαν στο 7-4 στη Bundesliga μετά το 83-81 επί της Χαϊδελβέργης. Δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών για τους γηπεδούχους, που μέχρι σήμερα έχουν απολογισμό 3-5 εντός έδρας, με ενεργητικό 74.6 πόντους ανά αγώνα και παθητικό 80.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μονακό από τη μεριά της είναι στο 6-10 στη EuroLeague. Την προηγούμενη εβδομάδα έχασε με 74-85 εντός έδρας από τη Ζενίτ, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε και από τη Λιμόζ (73-83), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 8-4 στο γαλλικό πρωτάθλημα. Υπάρχει προβληματισμός, καθώς δεν υπάρχει μέχρι τώρα σημαντική βελτίωση παρά την έλευση του Σάσα Ομπράντοβιτς, ενώ και το πρόβλημα του Βέστερμαν (γκαρντ) δεν βοηθάει τη Μονακό να παίξει πιο καλό μπάσκετ. Στο 2-6 εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, με τη στατιστική τους στους 81.2 πόντους υπέρ και 82.9 πόντους κατά ανά παιχνίδι. Πρόκειται για την χειρότερη άμυνα της EuroLeague μέχρι τώρα.

Απρόβλεπτο ματς, μας αρέσει η απόδοση του διπλού, αλλά αποφασίσαμε να μην μπλέξουμε. Θα εμπιστευτούμε μόνο τους Λο και Ντιαλό, με τον πρώτο να έχει την ευκαιρία για ένα γεμάτο ματς κόντρα στην κακή άμυνα της Μονακό και τον δεύτερο να δοκιμάζει συχνά το χέρι του.

Μπαρτσελόνα - Ούνικς Καζάν: Ακάθεκτη παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχίζει την πορεία της η Μπαρτσελόνα. Στο 14-2 οι Καταλανοί μετά το 85-82 επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, είναι σταθερά μόνοι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Καλάθης (γκαρντ) και Αμπρίνες (γκαρντ/φόργουορντ) δεν μπορούν ακόμα να βοηθήσουν την ομάδα τους, ωστόσο ο Χίγκινς (γκαρντ) άρχισε προπονήσεις. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει κάνει μέχρι τώρα το 7/7 στο γήπεδό της, με τους αριθμούς της να δείχνουν πως έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 83.6 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 73.6 πόντους ανά ματς.

Η Ούνικς, από τη μεριά της, έχει πανηγυρίσει 3 σερί νίκες στη EuroLeague και ανέβηκε στο 10-6. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και είναι πολύ σημαντικό πως συνεχίζει δίχως σημαντικά προβλήματα απουσιών. Μέχρι σήμερα, οι φιλοξενούμενοι έχουν 4 νίκες και 3 ήττες μακριά από το γήπεδό τους, ενώ η στατιστική τους γράφει 77.4 πόνους υπέρ και 73 πόντους κατά ανά αναμέτρηση. Κοινώς, η Ούνικς Καζάν έχει μεν πολύ ταλέντο επιθετικά, ωστόσο παράλληλα παίζει μια από τις καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση.

Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο το έργο της Μπαρτσελόνα. Γενικότερα αρκετά περίεργο ματς στοιχηματικά, θα προτιμήσουμε το να βάλει τουλάχιστον 4 καλάθια ο Σανλί που παίρνει χρόνο συμμετοχής και προσπάθειες.

Εφές - Ερυθρός Αστέρας: Μπομπουά over 9,5 πόντοι (1.80)
Εφές - Ερυθρός Αστέρας: Λάρκιν over 4,5 εκτελεσμένα τρίποντα (1.70)
Άλμπα - Μονακό: Λο over 10,5 πόντοι (2.00)
Άλμπα - Μονακό: Ντιαλό over 0,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Μπαρτσελόνα - Ούνικς Καζάν: Σανλί over 7,5 πόντοι (1.75)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas