22/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (22/03): Κρίνονται πολλά σε Πόλη και Τελ Αβίβ

Σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου, η δράση συνεχίζεται με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις στη EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης (69-82): Στο 13-11 ανέβηκε στη EuroLeague η Ζαλγκίρις μετά το 85-71 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός έδρας), ωστόσο την... πάτησε από τη Νταρουσάφακα (81-85) και υποχώρησε στο 17-5 στη Basketbol Super Ligi. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία μέχρι σήμερα σκοράρει μεν 82.8 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά την ίδια στιγμή δέχεται 80.3 πόντους ανά ματς.

Η Ρεάλ, από τη μεριά της, βελτίωσε μεν το ρεκόρ της στο 18-6 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 70-58 επί της Μονακό την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο έχασε από τη Μανρέσα με 75-86 και υποχώρησε στο 17-6 στη Liga Endesa. Αγωνιστικά, ο Πάμπλο Λάσο δεν υπολογίζει σίγουρα στους Τέιλορ (φόργουορντ), Κοζέρ (γκαρντ) και Αμπάλντε (γκαρντ/φόργουορντ), ενώ αμφίβολοι δίνονται ακόμα οι Χάνγκα (φόργουορντ) και Τόμπκινς (φόργουορντ). Η Ρεάλ έχει ενεργητικό 77.7 πόντους ανά παιχνίδι και παθητικό 71.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν θα ρισκάρουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή εδώ και θα στηρίξουμε αποκλειστικά τους Ταβάρες και Γιουλ, οι οποίοι θα ηγηθούν γι’ ακόμα ένα βράδυ της Ρεάλ και μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές αδυναμίες της Εφές.

Άλμπα - Μπαρτσελόνα (64-96): Στο 9-13 η Άλμπα μετά το εκτός έδρας 68-85 από τη Μπασκόνια την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Γερμανοί δεν θα έχουν γι’ ακόμα ένα βράδυ τους Έρικσον (σουτέρ) και Τίμαν (φόργουορντ/σέντερ), ενώ πρόβλημα είχε και ο πολυ σημαντικός ο Λο (γκαρντ), που όμως αναμένεται να παίξει κανονικά. Μέχρι σήμερα, οι γηπεδούχοι έχουν ενεργητικό 75.7 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή στην άμυνα δέχεται 79.5 πόντους ανά παιχνίδι.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Ξεπέρασε με επαγγελματικό τρόπο το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα (82-70, εντός έδρας) και βελτίωσε στο 19-5 το ρεκόρ της στη EuroLeague, ενώ είναι σταθερά στην κορυφή της κατάταξης και στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου ανέβηκε στο 19-4 μετά το άνετο 98-80 επί της Γκραν Κανάρια. Σταθερά εκτός ο Χίγκινς (γκαρντ), δεν προέκυψε κάποιος νέος απρόοπτος τραυματισμός, ο Σανλί (σέντερ) λογικά θα παίξει κανονικά. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σκοράρει 83 πόντους ανά αγώνα και την ίδια στιγμή δέχεται 75.8 πόντους κατά μέσο όρο.

ΟΚ, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, ωστόσο στοιχηματικά το διπλό δεν αξίζει ποντάρισμα. Ο Γιοκουμπάιτις παίζει με ανεβασμένη ψυχολογία, μας έχει πληρώσει ξανά, επομένως θα τον εμπιστευτούμε εκ νέου, καθώς η μέτρια άμυνα της Άλμπα αναμένεται να του... προσφέρει αρκετούς χώρους για να σουτάρει!

Μακάμπι - Αρμάνι Μιλάνο (72-83): Η Μακάμπι έχει ρεκόρ 11-11 και διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague. Η “ομάδα του λαού” βρίσκεται στο 13-7 στο πρωτάθλημα Ισραήλ μετά το άνετο 113-82 επί της Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, ωστόσο συνεχίζει σταθερά δίχως να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Τουλάχιστον δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Η Μακάμπι μέχρι σήμερα μετράει 78.7 πόντους υπέρ και 79.5 πόντους κατά ανά αγώνα.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, βρίσκεται στο 16-7, έχει “κλειδώσει” την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague και δίνει μάχη για το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ετόρε Μεσίνα είδε την ομάδα του να χάσει από τη Μπρέσια με 74-82 και να υποχωρεί στο 18-3 στη Lega Basket, ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα από το αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς γύρισε και ο Σιλντς (γκαρντ), συνεπώς τα προβλήματα τραυματισμών έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Σημειώστε πως οι φιλοξενούμενοι έχουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 71.3 πόντους ανά αγώνα και στην επίθεση έχουν ενεργητικό 74 πόντους ανά παιχνίδι.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, δεν θα ρισκάρουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή, αλλά θα πάμε στα φάουλ του Ντέρικ Γουίλιαμς -ο οποίος αναμένεται να παίξει αρκετή ώρα και να πάει στις επαφές- ενώ αξίζει και το over 3,5 στις εκτελεσμένες βολές του Γουίλμπεκιν, ο οποίος θα έχει συνεχώς τη μπάλα στα χέρια του.

Συνοπτικά:
Εφές - Ρεάλ: Γιουλ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Εφές - Ρεάλ: Ταβάρες over 11,5 πόντοι (1.80)
Άλμπα - Μπαρτσελόνα: Γιοκουμπάιτις over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Μακάμπι - Αρμάνι: Ντ. Γουίλιαμς over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.65)
Μακάμπι - Αρμάνι: Γουίλμπεκιν over 3,5 εκτελεσμένες βολές (2.15)