21/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (21/01): Φαβορί οι γηπεδούχοι, αλλά...

Ακόμα μια αγωνιστική της EuroLeague ολοκληρώνεται με σημαντικές αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στην Πόλη απέναντι στην Εφές, αναλύσεις και προγνωστικά από όλους τους αγώνες από τον "The Answer".

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο (74-84): Μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ανέβηκε στο 12-7 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 90-83 επί της Βιλερμπάν, μερικές ώρες αργότερα, όμως, έχασε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 68-81 και υποχώρησε στο 8-3 στη VTB League. Υπάρχει προβληματισμός για τις εμφανίσεις της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ και η απουσία του Κλάιμπερν (φόργουορντ) δεν κάνει πιο εύκολη την κατάσταση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει 7 νίκες και 2 ήττες εντός έδρας, διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 80.7 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο την ίδια ώρα δέχεται 78.9 πόντους ανά ματς.

Ούτε η Αρμάνι Μιλάνο, πάντως, ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της. Στο 12-6 το ρεκόρ της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα στη EuroLeague, πιο πρόσφατο θετικό αποτέλεσμα αυτό κόντρα στην Άλμπα εντός έδρας με 84-76. Σταθερά στα πιτς ο Μήτογλου (φόργουορντ), εκτός και ο Σιλντς (γκαρντ/φόργουορντ), ενώ λογικά δεν θα παίξει και ο Κέλι (γκαρντ). Οι Ιταλοί εκτός έδρας έχουν 4 νίκες σε 8 αναμετρήσεις μέχρι σήμερα, ενώ σημειώστε πως η Αρμάνι Μιλάνο έχει ενεργητικό 75.5 πόντους κατά μέσο όρο και παράλληλα διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague με παθητικό 72.2 πόντους ανά αγώνα.

Πολύ περίεργο ματς, κυρίως γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν είναι σταθερή στην απόδοσή της. Θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over του Ντίβον Χολ, που ήταν άστοχος απέναντι στην Άλμπα αλλά αναμένεται να πάρει ξανά σημαντικό χρόνο συμμετοχής και αρκετές προσπάθειες, ενώ στήριγμα αποτελεί το over στα ριμπάουντ του Νίκολο Μέλι.

Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου (76-81): Στο 7-12 το ρεκόρ της Μπασκόνια, η οποία, πάντως, έχει αρκετές εβδομάδες να δώσει παιχνίδι της EuroLeague. Οι Βάσκοι, όμως, έχουν ρυθμό, καθώς αγωνίστηκαν κανονικά για τη Liga Endesa, με πιο πρόσφατο αποτέλεσμα την ήττα από τη Μπρεογάν με 83-89 που τους έριξε στο 9-8. Ο coach Σπάχια με τους συνεργάτες του δεν προβληματίζονται για κάποιον απρόοπτο τραυματισμό, ενώ θυμίζουμε πως διαθέσιμος πλέον είναι και ο Άλεκ Πίτερς (φόργουορντ). Η Μπασκόνια έχει 5 νίκες και 5 ήττες στο γήπεδό της, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό μόλις 72.2 πόντους ανά αγώνα, ενώ δέχεται 78.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπάγερν Μονάχου, από τη μεριά της, υποχώρησε στο 8-11 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 78-83 από τη Μονακό. Έχασε σημαντικό έδαφος η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία πάντως παραμένει στην κορυφή της Bundesliga με ρεκόρ 12-4 μετά το 100-81 επί της Βόννης. Αγωνιστικά, πέρα από τη γνωστή -και πολύ σημαντική- απουσία του Χίλιαρντ (γκαρντ) δεν προέκυψε κάποιος νέος τραυματισμός. Οι Βαυαροί εκτός έδρας μετρούν 2 θετικά αποτελέσματα σε 9 "εξόδους", ενώ η στατιστική τους γράφει πως σκοράρουν 74.5 πόντους ανά αγώνα και δέχονται 75.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Τι θα ποντάρουμε; Εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο, δεν αξίζει να μπλέξουμε με τον τελικό νικητή. Θα πάμε στα... φάουλ, όπως θα δείτε στη συνέχεια, καθώς περιμένουμε δυνατή μάχη και ο Λούτσιτς με τον Γκρέιντζερ είναι παίκτες που θα μείνουν αρκετή ώρα στο παρκέ.

Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (67-73): Σε κρίση βρίσκεται η Βιλερμπάν. Πριν από μερικές ώρες, η ομάδα του coach Πάρκερ αντιμετώπισε εντός έδρας τη Μονακό και πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της (75-100), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 8-11 στη EuroLeague. Την έχουν επηρεάσει στην άμυνα οι σημαντικές απουσίες παικτών όπως ο Χάουαρντ (φόργουορντ) και ο Λάιτι (σουτέρ), ενώ χτύπησε και ο Γκιστ (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα, η Βιλερμπάν μετράει 5 νίκες και ισάριθμες ήττες μπροστά στο κοινό της, έχει ενεργητικό 73.9 πόντους ανά αγώνα και στην άμυνα δέχεται 80 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο 7-11, ωστόσο έχει να παίξει παιχνίδι της EuroLeague από τις 30/12, όταν και έχασε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 76-80. Οι Σέρβοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τον κορονοϊό, ωστόσο η ομάδα του coach Ράντονιτς πλέον έχει "καθαρίσει" και παράλληλα δεν ταλαιπωρείται από απρόοπτος μυικούς τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, κρατήστε στις σημειώστις πως ο Ερυθρός Αστέρας έχει 2 νίκες και 7 ήττες εκτός έδρας, σκοράρει 72.2 πόντους κατά μέσο όρο και παίρνει σταθερά καλό βαθμό στην άμυνα με παθητικό 73.7 πόντους ανά αναμέτρηση.

Κομβικό ματς και για τους δύο, θα πάμε με την έδρα, καθώς η Βιλερμπάν έχει την ποιότητα να ρίξει στο καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα και παράλληλα είναι και πιο έτοιμη. Ακόμα, αξίζει το over στα κερδισμένα φάουλ του Κάλιντις, ο οποίος θα έχει αρκετή ώρα τη μπάλα στα χέρια του.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο: Χολ over 8,5 πόντοι (1.75)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο: Μέλι over 5,5 ριμπάουντ (1.65)
Μπασκόνια - Μπάγερν: Γκρέιντζερ over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.87)
Μπασκόνια - Μπάγερν: Λούτσιτς over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.87)
Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας: Κάλινιτς over 3,5 κερδισμένα φάουλ (1.87)
Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας: 1 (1.70)