19/11/2021 Previews

EuroLeague (19/11): Γεμάτη ημέρα με 7 συνολικά αγώνες!

Ακόμα μια “διαβολοβδομάδα” ολοκληρώνεται με μεγάλο ενδιαφέρον στα παρκέ της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι, ενώ υπάρχουν ακόμα 6 σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Ούνικς Καζάν - Άλμπα Βερολίνου: Η Ούνικς Καζάν έκανε θόρυβο πριν από μερικές ώρες. Οι Ρώσοι διέλυσαν εντός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο με 97-71, βελτίωσαν στο 5-5 το ρεκόρ τους στη EuroLeague κι έδειξαν πως είναι ικανοί για το καλύτερο. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς και οι συνεργάτες του βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, ενώ η ομάδα τους μέχρι σήμερα έχει 4-2 εντός έδρας. Στους 73.2 πόντους κατά μέσο όρο το ενεργητικό της Ζενίτ, η οποία δέχεται 74 πόντους ανά ματς. Αποκτήθηκε ο Γιάνις Τίμα (φόργουορντ), με συμβόλαιο ενός μήνα αρχικά.

Αντίθετα, η Άλμπα αν και παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, δεν τα κατάφερε στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ (66-75). Οι Γερμανοί συνεχίζουν με ρεκόρ 3-7 στη EuroLeague και προφανώς δεν ελπίζουν σε κάτι παραπάνω από το να έχουν απλώς καλή και ανταγωνιστική εικόνα. Το θετικό για την Άλμπα είναι πως δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Στο 2-3 ο εκτός έδρας απολογισμός των φιλοξενούμενων που σκοράρουν 72.9 πόντους ανά ματς και δέχονται 78.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν έχει αξία ο άσος της Ούνικς Καζάν, ωστόσο το over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Μάριο Χεζόνια στις αποδόσεις που το συναντάμε κρίνεται value, καθώς ο Κροάτης παίρνει αρκετές προσπάθειες. Κρατάμε και το over στα συνολικά εύστοχα τρίποντα του αγώνα, καθώς πρόκειται για ομάδες που έχουν καλούς σουτέρ.

Εφές - Μονακό: Με ένα εντυπωσιακό 20-3 στη διάρκεια της 4ης περιόδου και με τον Μπομπουά να σκοράρει 29 πόντους, η Εφές κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό με 88-69. Στο 4-6 το ρεκόρ των πρωταθλητών Ευρώπης στη EuroLeague, αμφίβολος δίνεται ο Άντερσον (φόργουορντ), αλλά λύσεις προφανώς υπάρχουν. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετράει 3 νίκες και 2 ήττες στο γήπεδό της, ενώ η στατιστική της γράφει 80 πόντους υπέρ και 77.7 πόντους κατά ανά αναμέτρηση.

Η Μονακό, αντίθετα, δεν έπαιξε άμυνα στο Τελ Αβίβ και αναμενόμενα έχασε με 84-95 από τη Μακάμπι. Στο 5-5 το ρεκόρ των Γάλλων, που διαθέτουν ποιότητα, ωστόσο ακόμα αναζητούν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Σε αυτό δεν βοηθάει το πρόβλημα του Βέστερμαν (γκαρντ), που χτύπησε και είναι αμφίβολος. Η ομάδα του coach Μίτροβιτς χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικής της εκτός έδρας (1-4), με τους αριθμούς της να δείχνουν πως έχει μεν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 80.6 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά την ίδια στιγμή δέχεται 79.4 πόντους ανά ματς.

“Αστείος” ο άσος στο 1.20 κοντά, τα ειδικά παικτών θα δώσουν τη λύση και στο συγκεκριμένο ματς. Θα κρατήσουμε το over 6,5 στα εκτελεσμένα τρίποντα του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Ζενίτ - Αρμάνι Μιλάνο: Η Ζενίτ επιβεβαίωσε στο παρκέ τον ρόλο του φαβορί και με τον Λόιντ να σημειώσει 25 πόντους κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Άλμπα (εντός έδρας) με 75-66. Στο 7-3 το ρεκόρ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στη EuroLeague, δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες. Οι γηπεδούχοι έχουν 4 νίκες σε 5 εντός έδρας αναμετρήσεις, σκοράρουν 74.4 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης με παθητικό 71.7 πόντους ανά ματς.

Όσο για την Αρμάνι Μιλάνο; “Μας χτύπησαν στον κ@λο” δήλωσε ο Ετόρε Μεσίνα μετά το εκτός έδρας 71-97 από την Ούνικς Καζάν και από το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μόνο άδικο δεν είχε. Στο 8-2 το ρεκόρ της ιταλικής ομάδας, η οποία πάντως έχει θέματα τραυματισμών, αφού μετά τον Ντιλέινι (γκαρντ), νοκ άουτ με κάταγμα τέθηκε και ο Ντίνος Μήτογλου (φόργουορντ). Στο 2-2 ο εκτός έδρας απολογισμός των φιλοξενούμενοι, που μέχρι σήμερα, πάντως, παίρνουν εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα με παθητικό 71 πόντους ανά ματς, ενώ την ίδια στιγμή σκοράρουν 76.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν μας είναι εύκολο να κοντράρουμε ούτε την Αρμάνι, ούτε τη Ζενίτ. Ευτυχώς, τα ειδικά παικτών δίνουν κι εδώ τη λύση στοιχηματικά. Ο Μέλι θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής λόγω... Μήτογλου, άρα μπορεί να βρει 5 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια, ενώ ο Λόιντ είναι φορμαρισμένος και αναμένεται να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του.

Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσε: Από την πρώτη της νίκη στη φετινή EuroLeague έρχεται η Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (76-69) και πλέον συνεχίζουν με ρεκόρ 1-9. Βέβαια, ακόμα η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχει δρόμο για να βελτιώσει την απόδοσή της, ωστόσο το ευχάριστο είναι πως πέρα από τη γνωστή απουσία του Λοβέρν (σέντερ), δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Στο 1-3 εντός έδρας η Ζαλγκίρις, που έχει την χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 69.3 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 79 πόντους ανά παιχνίδι.

Χαμηλά στην κατάταξη της EuroLeague βρίσκεται και η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν τα κατάφερε πριν από μερικές ώρες στο Μόναχο, έχασε από τη Μπάγερν με 63-71 και υποχώρησε στο 3-7. Μάλιστα, η Φενέρ δεν γνωρίζει αν θα έχει στο Κάουνας τον Πιέρ (φόργουορντ), ενώ σταθερά στα πιτς βρίσκεται ο Μπαρτέλ (φόργουορντ). Οι φιλοξενούμενοι έχουν 1-5 μακριά από γήπεδό τους, συνεχίζουν, πάντως, με την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (69 πόντοι παθητικό κατά μέσο όρο), ενώ στην επίθεση έχουν ενεργητικό 70.3 πόντους ανά ματς.

Αρκετά δύσκολο ματς για πρόβλεψη, καθώς καμία εκ των δύο δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Θα πάμε στην σταθερά που ακούει στο όνομα “Νάντο Ντε Κολό”. Ο Τζόρτζεβιτς θα τον αφήσει αρκετή ώρα στο παρκέ καθώς τον... χρειάζεται και ο Γάλλος γκαρντ έχει το ταλέντο να βοηθήσει και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία.

Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έκανε αναμενόμενα καλό στη Μπασκόνια. Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Ιβάνοβιτς και την έλευση του Σπάχια, οι Βάσκοι διέλυσαν τον Ερυθρό Αστέρα με 93-74 εντός έδρας και βελτίωσαν στο 4-6 το ρεκόρ τους στη EuroLeague. Σταθερά στα πιτς ο Πίτερς (φόργουορντ). Οι γηπεδούχοι μέχρι σήμερα μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες εντός έδρας, σκοράρουν 70.5 πόντους ανά αγώνα και πρέπει να βελτιωθούν στην άμυνα, καθώς δέχονται 79.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίθετα, υποχώρησε στο 5-5 μετά το εκτός έδρας 73-81 από τη Μπαρτσελόνα. Η “Αρκούδα” είχε παράπονα από τη διαιτησία, ωστόσο κατά κοινή ομολογία δεν παίζει καλό μπάσκετ τις τελευταίες εβδομάδες και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα. Σε αυτό σίγουρα θα τη βοηθήσουν οι επιστροφές των Μιλουτίνοφ (σέντερ) και Γκριγκόνις (σουτέρ). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει απολογισμό 1-4 εκτός έδρας, σκοράρει μεν 79.4 πόντους κατά μέσο όρο αλλά συνεχίζει ως η χειρότερη άμυνα της EuroLeague, καθώς δέχεται 81.7 πόντους ανά αναμέτρηση.

Θα κρατήσουμε ως βασική επιλογή το over του Μπάλντγουιν στο συγκεκριμένο ματς, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ παίζει και αναμένεται να παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ χωρίς τον Ιβάνοβιτς. Από εκεί και πέρα, ρεαλιστικό είναι το σενάριο του να κάνει τουλάχιστον δύο φάουλ ο Γκιεντράιτις με δεδομένο ότι θα παίξει κοντά στα 30 λεπτά.

Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα: Η Βιλερμπάν δεν κατάφερε να τα βάλει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πριν από μερικές ώρες έχασε αναμενόμενα με 74-87 εντός έδρας από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Θετικό, πάντως, το ρεκόρ των Γάλλων στη EuroLeague (6-4), ενώ αγωνιστικά, παραμένουν σταθερά τα προβλήματά τους, με πιο σημαντικό αυτό του πολύπειρου Ντιό (γκαρντ) που δίνεται εκ νέου ως αμφίβολος. Στο 4-2 ο εντός έδρας απολογισμός της Βιλερμπάν, η οποία μέχρι τώρα σκοράρει 77.1 πόντους ανά ματς και δέχεται 75.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπαρτσελόνα, αντίθετα, κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (81-73 εντός έδρας) και βελτίωσε στο 8-2 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πάντως, προβληματίζεται για την απουσία του Χίγκινς (γκαρντ), ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του απέναντι στην Βιλερμπάν. Οι Καταλανοί έχουν απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες εκτός έδρας, διαθέτουν την καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 81.2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται 72.7 πόντους ανά ματς.

Αρκετά δύσκολο ματς για πρόβλεψη, πολύ καλά διαβασμένες όλες οι αποδόσεις. Μοναδικό σημείο που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε είναι το over στα εκτελεσμένα τρίποντα του Λαπροβίτολα, ο οποίος δοκιμάζει το χέρι του όσο βρίσκεται στο παρκέ και έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής.

Συνοπτικά:
Ούνικς - Άλμπα: Χεζόνια over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.50)
Ούνικς - Άλμπα: Over 15,5 εύστοχα τρίποντα (1.65)
Εφές - Μονακό: Τζέιμς over 6,5 εκτελεσμένα τρίποντα (1.75)
Ζενίτ - Αρμάνι Μιλάνο: Μέλι over 9,5 πόντοι (1.75)
Ζενίτ - Αρμάνι Μιλάνο: Λόιντ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.00)
Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσε: Ντε Κολό over 16,5 πόντοι, ασίστ (1.75)
Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μπάλντγουιν over 11,5 πόντοι (1.80)
Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Over 1,5 προσωπικά φάουλ (2.35)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas