18/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (18/03): Η ώρα της Μπασκόνια, μεγάλο φαβορί η Μπαρτσελόνα

Με δύο σημαντικές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague γι’ αυτή την εβδομάδα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας (76-69): Σταθερά στην κορυφή της κατάταξης παραμένει η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ρεκόρ 18-5 στη EuroLeague, ενώ πριν από μερικές ώρες διέλυσε τη Μπασκόνια με 96-77 εκτός έδρας και ανέβηκε στο 18-4 στη Liga Endesa. Αγωνιστικά, το μοναδικό πρόβλημα παραμένει ο τραυματισμός του Χίγκινς (γκαρντ). Σημειώστε πως μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα σκοράρει περί τους 83 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 75.9 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας από τη μεριά του βρίσκεται στο 11-12 κι έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές του για είσοδο στα playoffs της EuroLeague. Μάλιστα, οι Σέρβοι έχουν ένα έξτρα κίνητρο, καθώς το final 4 άλλαξε έδρα και θα γίνει στο Βελιγράδι. Αγωνιστικά, ο Ζίρμπες (σέντερ) είναι σταθερά εκτός, ενώ τραυματίστηκε και ο Χόλινς (γκαρντ). Στο τελευταίο του παιχνίδι στη EuroLeague ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 84-77 της Μακάμπι (εντός έδρας), ενώ μέχρι σήμερα έχει 73.1 πόντους υπέρ και 73.9 πόντους κατά ανά αναμέτρηση.

Στοιχηματικά, η αξία βρίσκεται στα ειδικά παικτών και όχι στα παραδοσιακά σημεία. Ο Γιοκουμπάιτις δοκιμάζει συχνά το χέρι του και το 1.87 στο σενάριο του να βρει τουλάχιστον μια φορά τον στόχο μοιάζει εξαιρετικό για ποντάρισμα.

Μπασκόνια - Άλμπα (80-76): Η Μπασκόνια έχει βρεθεί σε θέση να διεκδικεί την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague, καθώς έχει ρεκόρ 10-15 μέχρι σήμερα. Στο ισπανικό πρωτάθλημα οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 12-11 μετά το 77-96 από τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο μπαίνουν με καλή ψυχολογία στο ματς με την Άλμπα και μάλιστα δίχως σημαντικές απουσίες. Σημειώστε πως μέχρι σήμερα η ομάδα του coach Σπάχια σκοράρει 73.9 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 79.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβει τα playoffs της EuroLeague έχει και η Άλμπα, η οποία συνεχίζει με ρεκόρ 9-12 στη EuroLeague. Οι Γερμανοί έχουν απολογισμό 16-5 στη Bundesliga, ενώ αγωνιστικά σημειώστε πως συνεχίζουν σταθερά δίχως τον Έρικσον (σουτέρ) και παράλληλα έχασαν με τραυματισμό τον Τίμαν (φόργουορντ). Η Άλμπα μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 76 πόντους ανά παιχνίδι και την ίδια ώρα δέχεται 79.3 πόντους ανά αγώνα.

Η Μπασκόνια είναι το φαβορί, μπορούμε να την εμπιστευτούμε, αλλά στοιχηματικά αξίζει περισσότερο να ασχοληθούμε με τον φορμαρισμένο Μπάλντγουιν, ο οποίος έχει ρόλο ηγέτη στους Βάσκους.

Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας: Γιοκουμπάιτις over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Μπασκόνια - Άλμπα: Μπάλντγουιν over 25,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.82)