18/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (18/01): Εξ αναβολής κομβικές αναμετρήσεις!

Μετά τις συνεχόμενες αναβολές, η EuroLeague μπαίνει σε μια λογική συνεχόμενων αναμετρήσεων και την Τρίτη (18/01) το πρόγραμμα έχει δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Βιλερμπάν - Μονακό (84-85): Στο 8-10 υποχώρησε η Βιλερμπάν, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα το πάλεψε αρκετά, ωστόσο έχασε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 83-90. Η ομάδα του coach Πάρκερ είχε, βέβαια, αρκετές εβδομάδες να αγωνιστεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, επομένως είναι θετικό το γεγονός ότι πάλεψε για τη νίκη απέναντι στην “Αρκούδα”. Αγωνιστικά, ο Λάιτι (σουτέρ) δεν θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα, ενώ οι Καουντί και Χάουαρντ (φόργουορντ αμφότεροι) δίνονται ως αμφίβολοι στο επίσημο ρεπορτάζ. Η Βιλερμπάν μέχρι σήμερα σκοράρει 73.3 πόντους ανά παιχνίδι και την ίδια στιγμή δέχεται 78.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μονακό, αντίθετα, έρχεται από νίκη. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησε της Μπάγερν στο Μόναχο με 83-78 και βελτίωσε στο 8-11 το ρεκόρ της στη EuroLeague και το πιο σημαντικό είναι πως έμεινε ζωντανή στο κυνήγι των playoffs. Βέβαια, προέκυψαν σημαντικά προβλήματα για τη Μονακό, καθώς τραυματίστηκαν οι Βέστερμαν (γκαρντ) και Χολ (σέντερ) και είναι αμφίβολοι, ενώ αποτελεί ερωτηματικό η συμμετοχή του Πάρις Λι (γκαρντ). Οι φιλοξενούμενοι μέχρι σήμερα έχουν ενεργητικό 81.4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ συνεχίζουν με την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχονται 83.1 πόντους ανά αναμέτρηση.

Τι θα ποντάρουμε; Πολύ σημαντικό ματς, δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε αποκλειστικά σε παίκτες. Ο Οκόμπο μπορεί να κάνει ένα γεμάτο ματς απέναντι στην μέτρια άμυνα της Μονακό, ενώ οι Ντιαλό και Τόμας δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους, επομένως μπορούν να βρουν τουλάχιστον μια φορά τον στόχο.

Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου (76-81): Με νίκη επέστρεψε στη EuroLeague η Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα άντεξε στη Βαρκελώνη, έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα με 75-73 και βελτίωσε στο 11-6 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Βέβαια, τα προβλήματα είναι πολλά για τους Ιταλούς, καθώς οι Μήτογλου (φόργουορντ) και Σιλντς (γκαρντ/φόργουορντ) παραμένουν στα πιτς, ενώ εκτός μάχης τέθηκε και ο Κέλι (γκαρντ). Από εκεί και πέρα, σημειώστε πως οι γηπεδούχοι έχουν απολογισμό 7-2 στην έδρα τους μέχρι σήμερα, σκοράρουν 75 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με 72 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο.

Η Άλμπα Βερολίνου, από τη μεριά της, απέχει τις τελευταίες εβδομάδες από τις αναμετρήσεις της EuroLeague λόγω κορονοϊού και έχει μείνει στο 6-11. Προφανώς οι Γερμανοί δεν έχουν πολλές ελπίδες να προλάβουν τα playoffs, ωστόσο τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, λογικά εκτός ο Τίμαν (φόργουορντ/σέντερ), αλλά δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Μέχρι σήμερα, οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν 75.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ σημειώστε πως η Άλμπα συνεχίζει ως μια από τις χειρότερες άμυνες της EuroLeague με παθητικό 81.1 πόντους ανά αγώνα.

ΟΚ, η Αρμάνι Μιλάνο έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο άσος δεν αξίζει ποντάρισμα. Θα πάμε με το over στους πόντους του Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος έχει βρει σημαντικό ρόλο στα τελευταία ματς, ενώ παράλληλα αξίζει το σενάριο του να βάλει τουλάχιστον ένα τρίποντο ο Μέλι.

Βιλερμπάν - Μονακό: Οκόμπο over 14,5 πόντοι (1.75)
Βιλερμπάν - Μονακό: Ντιαλό over 0,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Βιλερμπάν - Μονακό: Τόμας over 0,5 εύστοχα τρίποντα (2.00)
Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου: Μέλι over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.75)
Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου: Γκραντ over 6,5 πόντοι (1.87)