17/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (17/12): Σε τρομερή κατάσταση η Ούνικς, δυνατό ματς στο Βελιγράδι

Ολοκληρώνεται ακόμα μια “διαβολοβδομάδα” στη EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Βιλερμπάν και 4 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Ούνικς Καζάν - Ζαλγκίρις: Εντυπωσιακή το τελευταίο διάστημα η Ούνικς Καζάν, πριν από μερικές ώρες επικράτησε της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 88-67 και βελτίωσε στο 9-6 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Η ομάδα του coach Περάσοβιτς συνδυάζει τα θετικά αποτελέσματα με καλό μπάσκετ και σε αυτό σίγουρα τη βοηθάει το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Η Ούνικς έχει ενεργητικό 78.1 πόντους ανά ματς, δέχεται 74.1 πόντους ανά παιχνίδι κι ο εντός έδρας απολογισμός της είναι 5-3.

Η Ζαλγκίρις αντίθετα παραμένει σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague. Στο 3-12 το ρεκόρ των Λιθουανών μετά το εντός έδρας 98-107 από τη Μονακό. Στην παράταση κρίθηκε το ματς με τους Γάλλους, ωστόσο η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς γι’ ακόμα μια φορά δεν τα κατάφερε. Στο 0-7 εκτός έδρας η Ζαλγκίρις, η οποία μέχρι σήμερα σκοράρει 71.5 πόντους ανά ματς και την ίδια στιγμή δέχεται 81.7 πόντους κατά μέσο όρο. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τους φιλοξενούμενους.

Η Ούνικς αναμένεται να φτάσει σε ακόμα μια νίκη, ωστόσο οι αποδόσεις του άσου δεν αξίζουν. Θα ρισκάρουμε με το over στα εύστοχα τρίποντα του φορμαρισμένου Μάριο Χεζόνια, ενώ έχει λογική και το over στα φάουλ του Λεκαβίτσιους, ο οποίος θα κληθεί να μαρκάρει παίκτες όπως ο Μπράουν και ο Κάνααν.

Μονακό - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της Μονακό για τον Σάσα Ομπράντοβιτς. Οι Γάλλοι έδωσαν μια μεγάλη μάχη στο Κάουνας και κατάφεραν να ρίξουν στο καναβάτσο τη Ζαλγκίρις στην παράταση με 107-98, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς (20 πόντοι, 14 ασίστ). Η απουσία του Βέστερμαν (γκαρντ) επηρεάζει τη Μονακό, αλλά πλέον η ψυχολογία της ομάδας είναι καλύτερη μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Στο 4-3 εντός έδρας οι γηπεδούχοι, που διαθέτουν μεν την 3η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 81.7 πόντους ενεργητικό ανά αγώνα, αλλά την ίδια στιγμή δέχονται 82.2 πόντους ανά ματς. Τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στη EuroLeague και η Ζενίτ. Στο 9-6 το ρεκόρ των Ρώσων μετά το 71-61 επί της Βιλερμπάν εκτός έδρας, χαμόγελα μετά από καιρό για τον coach Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, καθώς ομολογουμένως η Ζενίτ ήταν ντεφορμέ το προηγούμενο διάστημα. Σταθερά εκτός ο Νέιπιερ (γκαρντ), αμφίβολος ο Κουζμίνσκας (φόργουορντ). Οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας έχουν μέχρι σήμερα 4 νίκες και 3 ήττες, ενώ σημειώστε πως έχουν ενεργητικό 72.7 πόντους ανά ματς και παθητικό 71.6 πόντους κατά μέσο όρο. Η Ζενίτ διαθέτει την καλύτερη άμυνα της EuroLeague.

Πολύ μπερδεμένο ματς, με τους δύο αντιπάλους να μην ταιριάζουν και καθόλου ως προς τους πόντους. Δεν βγαίνει άκρη, θα ρισκάρουμε αποκλειστικά στο over 1,5 στα κερδισμένα φάουλ του Μίκι, που είναι φορμαρισμένος, παίρνει επιθέσεις και λογικά θα πάει σε επαφές.

Άλμπα Βερολίνου - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η Άλμπα Βερολίνου δεν μπορούσε να περιμένει πολλά από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχασε αναμενόμενα με 64-87 και υποχώρησε στο 5-10 στη EuroLeague. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για την ομάδα του coach Γκονζάλεθ, η οποία μέχρι σήμερα στο γήπεδό της έχει 3 θετικά αποτελέσματα και 4 ήττες. Η στατιστική εικόνα των γηπεδούχων δείχνει πως σκοράρουν 73.5 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται περί τους 80 πόντους ανά ματς, γράφοντας μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις στη διοργάνωση.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τη μεριά της, έχασε με 67-88 εντός έδρας από την Ούνικς Καζάν και υποχώρησε στο 9-6 στη EuroLeague. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά η εικόνα της “Αρκούδας” γι’ αυτό και υπήρξαν σενάρια για πρόστιμο από τη διοίκηση! Το θετικό, πάντως, για τον Δημήτρη Ιτούδη και τους συνεργάτες του είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και προφανώς είναι στο χέρι της ΤΣΣΚΑ να αντιδράσει στο Βερολίνο. Μέχρι σήμερα οι φιλοξενούμενοι έχουν 3-4 εκτός έδρας με το ενεργητικό τους και το παθητικό τους στους 79 περίπου πόντους ανά αγώνα.

Η ΤΣΣΚΑ έχει τον πρώτο λόγο και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Το διπλό, όμως, παίζει αρκετά χαμηλά και κάπως έτσι αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε αποκλειστικά τον φορμαρισμένο Σενγκέλια, που μπορεί να κάνει ακόμα μια γεμάτη εμφάνιση απέναντι στην Άλμπα.

Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν Μονάχου: Ο Ερυθρός Αστέρας γι’ ακόμα μια φορά ήταν ανταγωνιστικός, ωστόσο λύγισε στο τέλος του εντός έδρας αγώνα με τη Μπαρτσελόνα (69-76). Στο 6-9 το ρεκόρ των Σέρβων στη EuroLeague, δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες. Η ομάδα του coach Ράντονιτς μέχρι σήμερα έχει 4 νίκες και 3 ήττες εντός έδρας, στην επίθεση δεν είναι τόσο αποτελεσματική (70.7 πόντοι ενεργητικό ανά ματς), ωστόσο στην άμυνα είναι εξαιρετική με παθητικό 72.3 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο.

Η Μπάγερν, από τη μεριά της, έρχεται από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση στη EuroLeague. Οι Βαυαροί έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (60-83) και υποχώρησαν στο 7-8 στη EuroLeague. Ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι προβληματισμένος και βλέπει πως ο τραυματισμός του Χίλιαρντ (σουτέρ) έχει αρχίζει και επηρεάζει την ομάδα του, παρά το γεγονός ότι ενσωματώθηκε ο Ρίβερς (γκαρντ/φόργουορντ). Η Μπάγερν μέχρι σήμερα έχει απολογισμό 2-6 μακριά από το Μόναχο, σκοράρει 74 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 75.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Αναμένουμε μεγάλη μάχη στο Βελιγράδι. Ο νικητής δεν αποκλείεται να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ γι’ αυτό κρατήσαμε την επιλογή που θα δείτε στη συνέχεια, ενώ αξίζει και το over στα κερδισμένα φάουλ του Κάλινιτς, που θα πάρει επιθέσεις και θα πάει σε επαφές.

Ούνικς Καζάν - Ζαλγκίρις: Χεζόνια over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.95)
Ούνικς Καζάν - Ζαλγκίρις: Λουκαβίτσιους over 2,5 προσωπικά φάουλ (2.60)
Μονακό - Ζενίτ: Μίκι over 1,5 κερδισμένα φάουλ (1.90)
Άλμπα - ΤΣΣΚΑ: Σενγκέλια over 4,5 ριμπάουντ (1.87)
Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν: Κάλινιτς over 3,5 κερδισμένα φάουλ (2.25)
Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν: Καμία νικήσει με 6+ πόντους (2.30)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas