17/11/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (17/11): Μεγάλο ματς στη Βαρκελώνη, αξία στα ειδικά παικτών

Με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις και με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της Εφές συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeage. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Άλμπα: Στο 6-3 βελτίωσε το ρεκόρ της η Ζενίτ την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους απέναντι στον Ολυμπιακό (84-78) και συνεχίζουν να βρίσκονται σε τροχιά 8άδας στη EuroLeague. Στη VTB League έχουν απολογισμό 4-1, δεν είχαν παιχνίδι το Σαββατοκύριακο. Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μετράει 74.3 πόντους υπέρ και 72.1 πόντους κατά ανά παιχνίδι (4η καλύτερη άμυνα), ενώ είναι πολύ σημαντικό πως δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες.

Η Άλμπα, από τη μεριά της, υποχώρησε στο 3-6 μετά το εντός έδρας 63-90 από την Εφές. Η γερμανική ομάδα δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα από το αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς οι γηπεδούχοι πλέον συνεχίζουν δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως μέχρι τώρα η Άλμπα έχει ενεργητικό 73.7 πόντους ανά ματς και παθητικό 78.9 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο πλαίσιο της Bundesliga έριξε με άνεση στο καναβάτσο τη Μπαϊρόιτ με 84-57 και βελτίωσε στο 4-3 το ρεκόρ της.

Η Ζενίτ αναμένεται να φτάσει στο θετικό αποτέελσμα, ωστόσο ο άσος δεν έχει αξία. Αντίθετα, fair για ποντάρισμα είναι το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Λόιντ που δοκιμάζει συχνά το χέρι του, ενώ θα δείξουμε εμπιστοσύνη και στον Μπάρον, ο οποίος παίρνει σταθερά πολλές προσπάθειες.

Ούνικς Καζάν - Αρμάνι Μιλάνο: Ευχάριστη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για την Ούνικς Καζάν. Οι Ρώσοι επικράτησαν αρχικά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ με 71-59 και βελτίωσαν στο 4-5 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα έριξαν στο καναβάτσο την Αστάνα με 71-59 και συνεχίζουν στην κορυφή της VTB League με απολογισμό 6 νίκες και μόλις 1 ήττα. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός στο επίσημο ρεπορτάζ της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία μέχρι σήμερα σκοράρει 70.6 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 74 πόντους ανά ματς.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έριξε στο καναβάτσο τη Φενέρμπαχτσε με 68-43 και μάλιστα εκτός έδρας για το 8-1 στη EuroLeague, ενώ μερικές ημέρες αργότερα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια (84-74) με αποτέλεσμα να κάνει το 8/8 στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, σταθερά στα πιτς ο Ντιέλινι (γκαρντ, αμφίβολος), ωστόσο λύσεις υπάρχουν για την Αρμάνι Μιλάνο. Μέχρι σήμερα, οι φιλοξενούμενοι του Ντίνου Μήτογλου έχουν την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 66.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην επίθεση σκοράρουν 76.9 πόντους ανά αγώνα.

Δύσκολη δοκιμασία για την Αρμάνι, δεν αξίζει το διπλό, ενώ και το όριο στους πόντους είναι σωστά διαβασμένο. Θα κρατήσουμε ως βασική επιλογή το over 40,5 στα συνολικά φάουλ, καθώς περιμένουμε δυνατές άμυνες, ενώ αξίζει το over στα τρίποντα του Χεζόνια, κυρίως λόγω απόδοσης και ειδικά από τη στιγμή που ο Κροάτης θα δοκιμάσει σίγουρα αρκετές φορές το χέρι του.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μονακό: Στο 6-3 υποχώρησε η Μακάμπι, η οποία πάντως την προηγούμενη εβδομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και έχασε με 73-74 λόγω κακής επιλογής του Γουίλμπεκιν στην τελευταία επίθεση. Είναι καλά, όμως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα απουσιών, ενώ πριν από μερικές ώρες επικράτησε της Χάποελ Ειλάτ με 101-95 και βελτίωσε στο 4-2 το ρεκόρ της στο πρωτάθλημα Ισραήλ. Μέχρι σήμερα, η "ομάδα του λαού" σκοράρει 77.2 πόντους ανά ματς και δέχεται 73.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μονακό, αντίθετα, έρχεται από νίκη. Η ομάδα του coach Μίτροβιτς έριξε στο καναβάτσο τη Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας με 94-71 και βελτίωσε στο 5-4 το ρεκόρ της στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα ήταν εντυπωσιακή απέναντι στη Σολέ (102-59) και ανέβηκε στο 6-2 στην Pro A. Με την επιστροφή του Βέστερμαν (γκαρντ) δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού για τη Μονακό, η οποία θα ψάξει την υπέρβαση στο Τελ Αβίβ. Όσον αφορά τους αριθμούς των φιλοξενούμενων, σημειώστε πως σκοράρουν 80.2 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 78.4 πόντους ανά παιχνίδι.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αρκετά δύσκολη ως προς τα παραδοσιακά σημεία, ωστόσο έχει επιλογές στα special bets. Αρχικά, περιμένουμε αρκετά εύστοχα τρίποντα, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι διαθέτουν παίκτες που δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους, ενώ από εκεί και πέρα αξίζει να εμπιστευτούμε τους φορμαρισμένους Γουίλιαμς και Νάναλι, όπως θα δείτε και αναλυτικά στη συνέχεια.

Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Σε περίεργη κατάσταση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διέλυσε μεν τη Μπασκόνια με 93-67 για το 7-2 στη EuroLeague, ωστόσο μερικές ώρες αργότερ την "πάτησε" στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια (79-87) και γνώρισε την πρώτη της ήττα στη Liga Endesa (9-1). Η απουσία του Χίγκινς (γκαρντ, αμφίβολος), δημιουργεί πρόβλημα στους Καταλανούς, οι οποίοι πάντως μέχρι σήμερα έχουν κάνει το 4/4 στο γήπεδό τους στο πλαίσιο της EuroLeague και η στατιστική τους γράφει πως σκοράρουν 81.2 πόντους ανά ματς και δέχονται 72.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τη μεριά της, έριξε στο καναβάτσο πολύ δύσκολα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (74-73 εντός έδρας), κατάφερε να σταματήσει το σερί ηττών που έτρεχε και παράλληλα να βελτιώσει σε 5-4 το ρεκόρ της στη EuroLeague, ενώ επειδή δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη VTB League το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχε την ευκαιρία παράλληλα για έξτρα ανάσες. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που βρισκόταν σε κρίση, ωστόσο φαίνεται πως θα βελτιωθεί μετά και τις επιστροφές των Μιλουτίνοφ (σέντερ) και Γκριγκόνις (σουτέρ). Σημειώστε πως μέχρι σήμερα η "Αρκούδα" έχει 1-3 εκτός έδρας, με ενεργητικό 80.1 πόντους ανά ματς και παθητικό 82.3 πόντους κατά μέσο όρο. Κοινώς, διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης.

Δύσκολα βγαίνει άκρη ως προς τον τελικό νικητή στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα. Αρχικά, ο "Σάρας" θα χρειαστεί τον Χέις απέναντι στα μεγάλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ, επομένως ο Αμερικανός θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ από εκεί και πέρα έχει λογική το να βάλει τουλάχιστον ένα τρίποντο ο Λούντμπεργκ, που θα πάρει πάνω του αρκετά plays των φιλοξενούμενων.

Συνοπτικά:

Ζενίτ - Άλμπα: Λόιντ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.70)
Ζενίτ - Άλμπα: Μπάρον over 11,5 πόντοι (2.08)
Ούνικς - Αρμάνι Μιλάνο: Over 40,5 φάουλ (1.87)
Ουνικς - Αρμάνι Μιλάνο: Χεζόνια over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.60)
Μακάμπι - Μονακό: Over 15,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Μακάμπι - Μονακό: Γουίλιαμς over 3,5 ριμπάουντ (1.80)
Μακάμπι - Μονακό: Νάναλι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.75)
Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ: Χέις over 7,5 πόντοι, ριμπάουντ (1.83)
Μπαρτσελόνα - ΤΣΣΚΑ: Λούντμπεργκ over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.70)