17/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (17/03): Σε κρίση η Εφές

Εκτός από το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, το πρόγραμμα της EuroLeague έχει δύο ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Ζαλγκίρις Κάουνας - Εφές (60-94): Με ρεκόρ 7-17 συνεχίζει η Ζαλγκίρις τις υποχρεώσεις στη EuroLeague. Οι Λιθουανοί έχασαν από τον Ολυμπιακό εντός έδρας με 73-84 σ’ εξ αναβολής αναμέτρηση που έλαβε χώρα πριν από μερικές ώρες. Σταθερά στα πιτς ο Καλνιέτις (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς σκοράρει 72 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 78.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Εφές, από τη μεριά της, έχασε με 80-102 από τη Μονακό εκτός έδρας, υποχώρησε στο 12-11 στη EuroLeague και βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Το θετικό για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι πως δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Σημειώστε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι σήμερα έχουν μεν 82.7 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο, αλλά την ίδια στιγμή δέχονται 80.7 πόντους ανά παιχνίδι.

ΟΚ, η Εφές είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν θα ρισκάρουμε στο διπλό και θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over του πάντα αξιόπιστου Λοβέρν, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί την κακή άμυνα που παίζει φέτος η Εφές.

Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν (87-74): Η Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται από το 92-88 επί της Αρμάνι Μιλάνο (παράταση), το οποίο την ανέβασε στο 17-6 στη EuroLeague και από το 85-70 επί της Μπούργος, που βελτίωσε στο 17-5 το ρεκόρ της στη Liga Endesa. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρίσκει ξανά ρυθμό, ωστόσο ταλαιπωρείται από σημαντικά προβλήματα απουσιών, καθώς οι Τέιλορ (φόργουορντ) και Κοζέρ (γκαρντ) είναι δεδομένα εκτός, ενώ οι Ταβάρες (σέντερ), Αμπάλντε (γκαρντ) και Τόμπκινς (φόργουορντ) δίνονται ως αμφίβολοι. Η Ρεάλ έχει ενεργητικό 77.9 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 72.3 πόντους ανά ματς.

Η Βιλερμπάν, από τη μεριά της, υποχώρησε στο 7-16 μετά το εντός έδρας 69-72 από τη Μπασκόνια, ενώ το ρεκόρ της στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι 15-8 μετά το 75-82 από τη Ντιζόν. Προβληματίζουν οι Γάλλοι, ωστόσο υπάρχουν και σημαντικά προβλήματα, με τον Οκόμπο (γκαρντ) να παραμένει στα πιτς και τον Κρις Τζόουνς (γκαρντ) να δίνεται ως αμφίβολος. Σημειώστε πως η Βιλερμπάν σκοράρει 73 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 79.4 πόντους ανά παιχνίδι.

Περίεργο παιχνίδι στοιχηματικά, θα πάμε αποκλειστικά στο over στις εκτελεσμένες ελεύθερες βολές του Ερτέλ, καθώς το όριο είναι χαμηλά, επομένως δεν είναι απίθανο να κερδίσει ένα τουλάχιστον φάουλ ο Γάλλος και να πάει στη γραμμή.

Συνοπτικά:
Ζαλγκίρις - Εφές: Λοβέρν over 9,5 πόντοι (2.10)
Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν: Ερτέλ over 1,5 εκτελεσμένες βολές (1.70)