16/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (16/12): Οριακά παιχνίδια σε Τελ Αβίβ και Μιλάνο

Συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα και 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια: Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε. Πριν από μερικές ώρες, οι Τούρκοι έριξαν στο καναβάτσο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας με 90-79, βελτίωσαν στο 6-9 το ρεκόρ τους στη EuroLeague και έφτασαν τις 3 σερί νίκες στη διοργάνωση. Αγωνιστικά, ο Μπαρτέλ (φόργουορντ) συνεχίζει να βρίσκεται στα πιτς, ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Σαγιόκ (γκαρντ). Η Φενέρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει 4-3 εντός έδρας, σκοράρει 75.6 πόντους ανά ματς και δέχεται 74.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπασκόνια, από τη μεριά της, ήταν ανταγωνιστική στην έδρα της Εφές για 3 δεκάλεπτα, ωστόσο στο τέλος παραδόθηκε στις ορέξεις των πρωταθλητών Ευρώπης και έχασε άνετα με 72-87. Στο 5-10 το ρεκόρ των Βάσκων, που είδαν τον Γκιεντράιτις (φόργουορντ_ να επιστρέφει κανονικά στη δράση, συνεπώς το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτό του Πίτερς (φόργουορντ) που υπάρχει από την αρχή της σεζόν. Σημειώστε πως η ομάδα του coach Σπάχια έχει μόλις 1 νίκη σε 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις, με τη στατιστική των Βάσκων να γράφει 71.3 πόντους υπέρ και 79.3 πόντους κατά ανά παιχνίδι.

Πολύ ενδιαφέρον ματς, ωστόσο στοιχηματικά η λύση βρίσκεται στα ειδικά παικτών και όχι στα παραδοσιακά σημεία. Ο Βέσελι μπορεί να κάνει ένα πολύ γεμάτο ματς κόντρα στους Ίνοχ και Ενόκο, ο Χένρι έχει βελτιώσει τα ποσοστά του εσχάτως, ενώ ο Μπάλντγουιν είναι επιρρεπής στα φάουλ και δεν είναι απίθανο να βρεθεί μπροστά στον Ντε Κολό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εφές: Η Μακάμπι έχασε από τη Φενέρ στην Πόλη με 79-90, υποχώρησε στο 7-8 στη EuroLeague και έφτασε τις 5 σερί ήττες στη διοργάνωση. Υπάρχει έντονος προβληματισμός, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι δεδομένο πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν τυχόν έρθει νέα ήττα από την Εφές. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες, ενώ σημειώστε πως η Μακάμπι στην έδρα της έχει απολογισμό 5-2 μέχρι σήμερα και μετράει 78 περίπου πόντους υπέρ και κατά ανά αναμέτρηση.

Όσο για την Εφές; Επικράτησε μεν της Μπασκόνια με 87-72 εντός έδρας πριν από μερικές ώρες και βελτίωσε στο 7-8 το ρεκόρ της στη EuroLeague, ακόμα, όμως, δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα ήθελαν ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του. Παρουσιάζουν αρκετά κενά οι πρωταθλητές Ευρώπης, το θετικό, όμως, είναι πως δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Σημειώστε πως η Εφές έχει 2-5 εκτός έδρας, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 82.5 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο στην άμυνα δεν παίρνει καλό βαθμό, καθώς δέχεται 79.2 πόντους ανά ματς.

Πολύ απρόβλεπτο ματς, θα “πατήσουμε” στο γεγονός ότι η Μακάμπι δεν μπορεί να παίξει δυνατή άμυνα και θα πάμε με το over. Ακόμα, έχει λογική το over στους πόντους του Μπομπουά, που αναμένεται να βρει τους χώρους που θέλει για να σκοράρει.

Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης: Στο 10-5 βελτίωσε το ρεκόρ της η Αρμάνι Μιλάνο μετά το άνετο 75-54 επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Οι Ιταλοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν σχετικά έντα στο θετικό αποτέλεσμα, ενώ είναι πολύ σημαντικό για τον Ετόρε Μεσίνα και τους συνεργάτες του πως δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός πέρα από το γνωστό πρόβλημα του Μήτογλου (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα οι γηπεδούχοι έχουν 7 νίκες σε 8 εντός έδρας αναμετρήσεις, σκοράρουν 75.1 πόντους ανά ματς και παίρνουν εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα, με παθητικό 71.7 πόντους ανά αγώνα.

Με νίκη συνέχισε την πορεία της και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Άλμπα (87-64 εντός έδρας) και κατάφερε να βελτιώσει στο 12-3 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Λάσο (προπονητής) και Ερτέλ (γκαρντ) λογικά θα μείνουν εκτός καθώς έχουν μπει στο πρωτόκολλο κορονοϊού, ενώ αμφίβολοι δίνονται ακόμα οι Γιαμπουσέλε (φόργουορντ) και Τόμπκινς (φόργουορντ). Η Ρεάλ μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 80.2 πόντους ανά ματς και παθητικό 72.2 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 4-3 ο εκτός έδρας απολογισμός της.

Αρκετά μπερδεμένο ματς, κυρίως λόγω της κατάστασης στη Ρεάλ. Δεν θα μπλέξουμε ούτε με τα παραδοσιακά σημεία, ούτε με τους παίκτες και θα μείνουμε αποκλειστικά στα πολλά φάουλ, καθώς περιμένουμε δυνατή και σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες άμυνες της EuroLeague.

Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια: Μπάλντγουιν over 2,5 προσωπικά φάουλ (1.87)
Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια: Βέσελι over 22,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.87)
Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια: Χένρι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Μακάμπι - Εφές: Over 163,5 (1.90)
Μακάμπι - Εφές: Μπομπουά over 10,5 πόντοι (1.70)
Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης: Over 40,5 συνολικά φάουλ (1.87)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas