16/11/2021 Previews

EuroLeague (16/11): Βραδιά για... φάουλ και ευκαιρίες για ταμείο!

Νέα "διαβολοβδομάδα" μπροστά μας, φουλ δράση στα παρκέ της EuroLeague. Στο Κάουνας δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, αναλύσεις και προγνωστικά για όλα τα ματς από τον "The Answer".

Βιλερμπάν - Ρεάλ Μαδρίτης: Στο 6-3 υποχώρησε η Βιλερμπάν μετά το εκτός έδρας 67-73 από τον Ερυθρό Αστέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν έπαιξε καλό μπάσκετ αυτή τη φορά η ομάδα του coach Πάρκερ, ωστόσο παραμένει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Αγωνιστικά, σταθερά εκτός οι Ντιό (γκαρντ) και Μόργκαν (σέντερ), ενώ όσον αφορά τους αριθμούς των Γάλλων, σημειώστε πως σκοράρουν 77.4 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 74.6 πόντους ανά ματς. Στο 6-2 το ρεκόρ της Βιλερμπάν στην Pro A μετά το 85-77 επί της Μπουργκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, από τη μεριά της, έχει μια νίκη παραπάνω από τη Βιλερμπάν στη EuroLeague (7-2). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Ζαλγκίρις την προηγούμενη εβδομάδα (95-82), ενώ συνέχισει με νίκη και στο ισπανικό πρωτάθλημα (88-85 τη Φουενλαμπράδα με buzzer beater του Ερτέλ), εκεί όπου έχει ρεκόρ 9-1 και ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Μπαρτσελόνα. Αγωνιστικά, σταθερά εκτός οι Τόμπκινς και Ράντολφ (φόργουορντ αμφότεροι), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Τέιλορ (φόργουορντ), όπως και ο Γουίλιαμς-Γκος (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, η Ρεάλ σκοράρει 78.9 πόντους ανά ματς και δέχεται 72.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν αξίζει να μπλέξει κανείς με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στο συγκεκριμένο ματς. Θα κρατήσουμε, όμως, τον Κοζέρ, που παίρνει χρόνο συμμετοχής και μπορεί να σκοράρει τουλάχιστον 7 πόντους, όπως και τον Οκόμπο, που θα έχει τη μπάλα στα χέρια του και απέναντι στην σκληρή άμυνα της Ρεάλ έχει την ικανότητα να κερδίσει 4 τουλάχιστον φάουλ.

Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας: Ιβάνοβιτς τέλος στη Μπασκόνια. Οι Βάσκοι την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν με κάτω τα χέρια από τη Μπαρτσελόνα (67-93) και υποχώρησαν στο 3-6 στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα υποχώρησαν στο 4-6 στη Liga Endesa, καθώς δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Γκραν Κανάρια. Εκείνος που πλήρωσε για αρχή τα σπασμένα είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, με τον coach Σπάχια να παίρνει την θέση του στην τεχνική ηγεσία. Αγωνιστικά, αμφίβολος γι' ακόμα ένα ματς ο Γκιεντράιτις (φόργουορντ), δεδομένα στα πιτς ο Πίτερς (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα, η Μπασκόνια έχει τη χειρότερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 68 πόντους κατά μέσο όρο και μια από τις χειρότερες άμυνες, με παθητικό 79.8 πόντους ανά αγώνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας, αντίθετα, είναι σε πολύ καλή κατασταση. Οι Σέρβοι την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν της Βιλερμπάν εντός έδρας με 73-67 και βελτίωσαν στο 4-5 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα επικράτησαν της Παρτιζάν με 71-56 για το 7-1 στην Αδριατική Λίγκα. Ο coach Ράντονιτς δεν γνωρίζει αν θα έχει τον Μίτροβιτς (φόργουορντ/σέντερ) στη διάθεσή του για τον αγώνα με τη Μπασκόνια, ωστόσο είναι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα του. Σημειώστε πως οι φιλοξενούμενοι έχουν μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης με παθητικό 66.9 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο σκοράρουν μόλις 69.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν μπορούμε να πάμε στον άσο του 1.45 επειδή απλώς η Μπασκόνια άλλαξε προπονητή. Στα special bets των παικτών βρίσκεται η αξία στοιχηματικά, με τον Μπάλντγουιν να έχει πλέον την ευκαιρία να παίξει καλύτερο μπάσκετ χωρίς τον Ιβάνοβιτς που τον καταπίεζε, ενώ έχει λογική και το over στα κερδισμένα φάουλ του Κάλινιτς, καθώς περιμένουμε ένα σκληρό ματς με αρκετές επαφές.

Μπάγερν Μονάχου - Φενέρμπαχτσε: Πολύ δύσκολη και άσχημη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τη Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα Αντρέα Τρινκιέρι δεν τα κατάφερε αρχικά στην έδρα της Μονακό (71-94) με αποτέλεσμα να συνεχίζει με ρεκόρ 3-6 στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Κέμνιτς (80-85) και υποχώρησε στο 5-2 στο γερμανικό πρωτάθλημα. Υπάρχει προβληματισμός στο "στρατόπεδο" των Βαυαρών, ωστόσο το ευχάριστο είναι πως δεν έχει προκύψει κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Οι αριθμοί των γηπεδούχων δείχνουν πως μέχρι σήμερα σκοράρουν 74.2 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 77.6 πόντους ανά παιχνίδι.

Από ήττα και κακή εμφάνιση στη EuroLeague έρχεται και η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα δεν τα κατάφερε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο (43-68) και υποχώρησε στο 3-6 στην κατάταξη. Μερικές ώρες αργότερα, το σύνολο του coach Τζόρτζεβιτς έριξε στο καναβάτσο την Μερκέζεφεντι με 85-77 και συνεχίζει μόνο στην κορυφή της BSL με ρεκόρ 7-1, ωστόσο πρέπει να έρθουν άμεσα νίκες και στη EuroLeague. Δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα πέρα από το γνωστό του Μπαρτέλ (φόργουορντ), κρατήστε στις σημειώσεις σας πως η Φενέρ μέχρι σήμερα σκοράρει 71.1 πόντους ανά ματς και δέχεται μόλις 69.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Πολύ σκληρό ματς και προφανώς δύσκολο να προβλέψει κανείς τον τελικό νικητή. Θα πάμε αποκλειστικά στη λογική των φάουλ και γι' αυτό αφενός θα κρατήσουμε το over στα συνολικά φάουλ αλλά και το over στα κερδισμένα φάουλ του Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος δεν θα περάσει ευχάριστες στιγμές απέναντι στην άμυνα της Μπάγερν Μονάχου.

Βιλερμπάν - Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ over 6,5 πόντοι (1.75)
Βιλερμπάν - Ρεάλ Μαδρίτης: Οκόμπο over 3,5 κερδισμένα φάουλ (1.87)
Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας: Μπάλντγουιν over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (2.08)
Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας: Κάλινιτς over 3,5 κερδισμένα φάουλ (2.25)
Μπάγερν - Φενέρμπαχτσε: Over 41,5 συνολικά φάουλ (1.87)
Μπάγερν - Φενέρμπαχτσε: Ντε Κολό over 4,5 κερδισμένα φάουλ (2.35)