15/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (15/12): Με νέο προπονητή η Μονακό

Ολοκληρώνεται απόψε (15/12) το πρώτο μέρος της “διαβολοβδομάδας” της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου και 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ούνικς Καζάν: Στο 9-5 βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με άνεση της Ζαλγκίρις στο Κάουνας (73-51) και πλέον συνεχίζει χωρίς σημαντικές ελλείψεις. Βέβαια, ο Βόιτμαν (φόργουορντ) είναι αμφίβολος, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Η ΤΣΣΚΑ έχει ενεργητικό 80.1 πόντους ανά ματς, δέχεται 78.1 πόντους κατά μέσο όρο, με τον εντός έδρας απολογισμό της να είναι 6 νίκες και μόλις 1 ήττα μέχρι σήμερα.

Από νίκη έρχεται και η Ούνικς Καζάν, η οποία επικράτησε της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με 85-74 και ανέβηκε στο 8-6 στη EuroLeague. Έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ συνεχίζει να είναι σταθερά πρώτη και στη VTB League, καθώς βελτίωσε στο 8-1 το ρεκόρ της μετά το 71-54 επί της Κάλεφ/Κράμο. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν, με την Ούνικς να έχει 3-3 εκτός έδρας, με ενεργητικό 77.4 πόντους ανά αγώνα και παθητικό 74.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΤΣΣΚΑ έχει το προβάδισμα, αλλά περιμένουμε ντέρμπι και γι’ αυτό αποφασίσαμε να κρατήσουμε το διπλό με χάντικαπ. Από τα ειδικά παικτών κρατάμε το over 1,5 στα προσωπικά φάουλ του Λορέντζο Μπράουν, καθώς αναμένουμε σκληρό ματς με πολλές επαφές.

Ζαλγκίρις - Μονακό: Σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ζαλγκίρις, η οποία υποχώρησε στο 3-11 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 51-73 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε, πάντως, το 11-1 στο πρωτάθλημα Λιθουανίας μετά το δύσκολο 81-78 επί της Πριενάι, ενώ είναι πολύ σημαντικό πως πέρα από το σταθερό πρόβλημα του Λοβέρν (σέντερ), δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Η Ζαλγκίρις έχει 3-4 εντός έδρας, διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με μόλις 69.6 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο, ενώ στην άμυνα δέχεται 79.6 πόντους ανά παιχνίδι.

Η Μονακό, από τη μεριά της, υποχώρησε στο 5-9 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 65-71 από την Αρμάνι Μιλάνο και λίγο αργότερα στο 8-3 στην Pro A μετά το 90-99 από τη Στρασμπούρ. Αυτά ήταν τα τελευταία ματς του coach Μίτροβιτς, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να αναλαμβάνει πλέον την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Βέστερμαν (γκαρντ) λογικά δεν είναι έτοιμος, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Μάικ Τζέιμς (γκαρντ). Η Μονακό έχει μόλις 1 νίκη σε 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις στο πλαίσιο της EuroLeague, σκοράρει 79.9 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο συνεχίζει με την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης (81.7 πόντοι παθητικό ανά ματς).

Πολύ μπερδεμένο ματς, σίγουρα οι αποδόσεις αδικούν τη Μονακό, αλλά καλύτερα να μην μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή. Ντόντα Χολ και Πάρις Λι θα έχουν σημαντικό ρόλο όσο και αν αλλάξει το ροτέισον ο coach Ομπράντοβιτς, επομένως θα τους εμπιστευτούμε στα special bets που θα δείτε στη συνέχεια.

Βιλερμπάν - Ζενίτ: Ντεφορμέ παρουσιάζεται η Βιλερμπάν. Η ομάδα του coach Πάρκερ έχασε με κάτω τα χέρια από τη Μπασκόνια εκτός έδρας (66-91) με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 7-7 στη EuroLeague, ενώ λίγες ώρες αργότερα υποχώρησε στο 7-5 στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά το 85-88 από την Ορτέζ. Σταθερά τα αγωνιστικά προβλήματα των γηπεδούχων, δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο, με τον εντός έδρας απολογισμό των γηπεδούχων να είναι 4-3 μέχρι σήμερα. Η Βιλερμπάν έχει ενεργητικό 74.8 πόντους ανά αγώνα και παθητικό 77.9 πόντους ανά ματς, ενώ αξίζει να σημειώσετε πως είναι η χειρότερη ομάδα στη δημιουργία με 12.8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ούτε η Ζενίτ είναι σε καλή κατάσταση. Στο 8-6 το ρεκόρ των φιλοξενούμενων στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 80-86 από τη Φενέρμπαχτσε, υπήρξε κάποια αντίδραση μερικές ώρες αργότερα όταν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε της Νίζνι με 90-74 και βελτίωσε στο 6-1 το ρεκόρ της στη VTB League. Δεν προέκυψε επίσημα κάποιος απρόοπτος τραυματισμός, λογικά οι Μπάρον (σουτέρ) και Λόιντ (γκαρντ) θα αγωνιστούν παρά τις ενοχλήσεις που έχουν. Στο 3-3 εκτός έδρας η Ζενίτ, στους 72.9 πόντους ανά αγώνα το ενεργητικό της, στους 72.5 πόντους ανά ματς το παθητικό της.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι περιμένουμε, θα ρισκάρουμε με το εύρος νίκης 1-5 πόντοι, καθώς δεν είναι απίθανο ο νικητής να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ. Επίσης, περιμένουμε πολλές επαφές, επομένως το over στα κερδισμένα φάουλ του Οκόμπο έχει λογική για ποντάρισμα.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ούνικς Καζάν: 2 με +8,5 (1.90)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ούνικς Καζάν: Λ. Μπράουν over 1,5 προσωπικά φάουλ (1.87)
Ζαλγκίρις - Μονακό: Χολ over 9,5 πόντοι (1.75)
Ζαλγκίρις - Μονακό: Λι over 4,5 εκτελεσμένα τρίποντα (1.87)
Βιλερμπάν - Ζενίτ: Οκόμπο over 3,5 κερδισμένα φάουλ (1.75)
Βιλερμπάν - Ζενίτ: Καμία να μην νικήσει με 6+ πόντους (3.35)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas