14/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (14/12): Ημέρα με πολύ δυνατά φαβορί!

Τζάμπολ σε ακόμα μια διαβολοβδομάδα της EuroLeague, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να δοκιμάζεται στο Μιλάνο και 4 ακόμα αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Εφές - Μπασκόνια: Στο 6-8 υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Η Εφές δεν τα κατάφερε στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου (71-83) και πλέον πρέπει να βγάλει αντίδραση άμεσα. Εν μέρει το έκανε με το άνετο 140-83 επί της Αφιόν για το τουρκικό πρωτάθλημα (10-2 ρεκόρ), αλλά προφανώς το συγκεκριμένο ματς δεν αποτελεί κριτήριο. Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες για την Εφές, η οποία έχει μεν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 82.2 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με παθητικό 79.7 πόντους ανά παιχνίδι. Στο 4-3 εντός έδρας.

Η Μπασκόνια, από τη μεριά της, παρουσιάζεται βελτιωμένη τις τελευταίες ημέρες. Οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 5-9 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 91-66 επί της Βιλερμπάν, ενώ μερικές ώρες αργότερα έριξαν στο καναβάτσο τη Μπιλμπάο με 101-86 και βελτίωσαν στο 7-6 το ρεκόρ τους στη Liga Endesa. Ο coach Σπάχια δεν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα γι’ ακόμα ένα ματς τον Γκιεντράιτις (φόργουορντ), ενώ σταθερά στα πιτς βρίσκεται ο Πίτερς (φόργουορντ).  Η Μπασκόνια έχει 1-5 εκτός έδρας, σκοράρει μόλις 71.4 πόντους ανά ματς και δέχεται 78.8 πόντους ανά αναμέτρηση.

Είναι προφανές πως η Εφές έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο ούτε ο άσος ούτε το χάντικαπ έχουν αξία για ποντάρισμα. Θα ρισκάρουμε με το over του Ενόκο, ο οποίος έχει μικρότερο ρόλο συγκριτικά με την έναρξη της σεζόν, αλλά και πάλι, τρία εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει για να πληρώσει το 2.10.

Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι: Από σημαντική νίκη έρχεται η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε εκτός έδρας της Ζενίτ με 86-80 και βελτίωσε στο 5-9 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Λίγο αργότερα, η Φενέρ έριξε στο καναβάτσο τη Γαλατάσαραϊ με 86-76 για το 11-1 στην τουρκική λίγκα και υποδέχεται με καλή ψυχολογία τη Μακάμπι. Βέβαια, έχουν προκύψει προβλήματα, καθώς ο Μπαρτέλ (φόργουορντ), ενώ η συμμετοχή των Σαγιόκ (γκαρντ), Γκούντουριτς (γκαρντ) και Πολονάρα (φόργουορντ) μόνο δεδομένη δεν είναι. Η Φενέρ έχει 3-3 εντός έδρας, σκοράρει 74.6 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 74.2 πόντους ανά ματς. Είναι 2η στη δημιουργία με 18.4 ασίστ ανά παιχνίδι.

Η Μακάμπι, από τη μεριά της, βρίσκεται σε κρίση. Το εντός έδρας 74-85 από την Ούνικς Καζάν έδωσε συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία υποχώρησε στο 7-7 στη EuroLeague και πλέον υπάρχει αμφισβήτηση και για τον Έλληνα τεχνικό. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και κάποια σενάρια αποχώρησης του Νάναλι (γκαρντ/φόργουορντ), ωστόσο διαψεύστηκαν. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τη Μακάμπι, η οποία σκοράρει περί τους 78 πόντους ανά αγώνα και δέχεται περί τους 77 πόντους ανά ματς, με τον εκτός έδρας απολογισμό της να είναι 2 νίκες και 5 ήττες στο πλαίσιο της EuroLeague. Για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 71-64 της Χάποελ Μπερ Σεβά και ανέβηκαν στο 6-3. 

Αρκετά περίεργο παιχνίδι στοιχηματικά. Θα ρισκάρουμε αποκλειστικά με τα εύστοχα τρίποντα του Χένρι, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το χέρι του και δεν είναι τόσο μακρινό το σενάριο του να βάλει τουλάχιστον δύο σουτ.

Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Στο 6-8 βελτίωσε το ρεκόρ του ο Ερυθρός Αστέρας την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Σέρβοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να ρίξουν στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό με 81-76, ενώ στη συνέχεια έκαναν το 10-1 στην Αδριατική Λίγκα, έστω και αν δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην Κρκα (71-70). Δεν έχει σοβαρά θέματα τραυματισμών να αντιμετωπίσει ο coach Ράντονιτς, με τους γηπεδούχους μέχρι σήμερα να έχουν 4 νίκες σε 6 εντός έδρας αναμετρήσεις στο πλαίσιο της EuroLeague, να σκοράρουν 70.8 πόντους ανά ματς και την ίδια στιγμή να διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 72 πόντους κατά μέσο όρο.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Μετά το 93-80 επί της Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει ως μόνη στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague με 12 νίκες μετά από 14 αγώνες. Είναι απόλυτα ικανοποιημένος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που είδε την ομάδα του να ανεβαίνει και στο 11-2 στο ισπανικό πρωτάθλημα μετά το 75-60 κόντρα στην Τενερίφη. Καλάθης (γκαρντ) και Χίγκινς (γκαρντ) λογικά παραμένουν στα πιτς, έχει ενσωματωθεί, όμως, ο Έξουμ (γκαρντ). Η Μπαρτσελόνα έχει 5-2 εκτός έδρας, διαθέτει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 84 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται 73.8 πόντους ανά ματς.

Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική με το διπλό κι επειδή έτσι και αλλιώς οι αποδόσεις δεν μας συμφέρουν, αποφασίσαμε να στηρίξουμε αποκλειστικά τον Σανλί. Βελτιωμένος στα τελευταία ματς ο Τούρκος σέντερ, μπορεί να βρει 4 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα: Στη 2η θέση της κατάταξης της EuroLeague υποχώρησε η Ρεάλ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν τα κατάφερε στο clasico της προηγούμενης εβδομάδας (80-93) και συνεχίζει με ρεκόρ 11-3 στην κορυφαία διοργάνωση. Στην Ισπανία, πάντως, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή με απολογισμό 12 νίκες και μόλις 1 ήττα μετά το 79-74 επί της Ουνικάχα Μάλαγα. Αγωνιστικά, μοναδικός αμφίβολος πλέον ο Τόμπκινς (φόργουορντ), που όμως και αυτός σύντομα θα είναι διαθέσιμος. Η Ρεάλ μέχρι σήμερα έχει 7-0 εντός έδρας, σκοράρει 79.7 πόντους ανά ματς και διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 72.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Άλμπα, αντίθετα, έρχεται από συνεχόμενες ήττες. Η γερμανική ομάδα δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (67-82) με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 5-9 στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα έπεσε στο 6-4 στη Bundesliga μετά το 73-80 από τη Μπάγερν Μονάχου. Απουσίες, πάντως, για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχουν. Μέχρι σήμερα, το σύνολο του coach Γκονζάλεθ έχει 2-5 εκτός έδρας, σκοράρει 74.2 πόντους ανά ματς και δέχεται 79.6 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν υπάρχει κάποια στοιχηματική αξία στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο σε ένα δελτίο μπορεί να σταθεί το over του Ντα Σίλβα, που παίρνει σταθερά σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον της Άλμπα και 4 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια έχει το ταλέντο να τα βρει.

Εφές - Μπασκόνια: Ενόκο over 5,5 πόντοι (2.10)
Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ: Χένρι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.50)
Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Σανλί over 7,5 πόντοι (1.87)
Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα: Ντα Σίλβα over 7,5 πόντοι (1.75)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Novibet. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas