13/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (13/01): Η δράση συνεχίζεται με καθοριστικές αναμετρήσεις

Μπορεί οι αναβολές στα παρκέ της EuroLeague να συνεχίζονται, το ίδιο, όμως, ισχύει και για τη δράση, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορισμένες πολύ σημαντικές αναμετρήσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Μπάγερν Μονάχου - Μονακό (71-94): Η Μπάγερν Μονάχου πριν από μερικές ώρες επικράτησε εντός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας με 74-65 και βελτίωσε στο 8-10 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Οι Βαυαροί έχουν χάσει έδαφος στη μάχη της 8άδας, ωστόσο το... παλεύουν, έστω και αν συνεχίζουν χωρίς τον Χίλιαρντ (γκαρντ) και με τον Ντζέντοβιτς (γκαρντ) ξανά στα πιτς. Μέχρι σήμερα η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έχει 6 νίκες και 3 ήττες στις εντός έδρας αναμετρήσεις της στο πλαίσιο της EuroLeague, με τη στατιστική της να γράφει πως σκοράρει περί τους 74 πόντους ανά ματς και δέχεται κάτι παραπάνω από 75 πόντους ανά αναμέτρηση.

Όσο για τη Μονακό; Στο 7-11 ο έως τώρα απολογισμός της στη EuroLeague, είναι δεδομένο πως η διακοπή της έκανε καλό, καθώς έδωσε την ευκαιρία στον Σάσα Ομπράντοβιτς να δουλέψει λίγο παραπάνω με τους παίκτες του. Πριν από μερικές ώρες, η Μονακό επικράτησε της Λε Πορτέλ με 79-67 για το 10-4 στην Pro A, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μόλις 2-7 εκτός έδρας, σκοράρουν με 81.4 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτουν την 3η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, ωστόσο συνεχίζουν σταθερά με την χειρότερη άμυνα της EuroLeague, καθώς δέχονται πάνω από 83 πόντους ανά ματς.

Πολύ περίεργο και παράλληλα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα ρισκάρουμε στο over στα ριμπάουντ του Μοτιεγιούνας που παίζει σταθερά 15-20 λεπτά, ενώ αξίζει και το over στα εκτελεσμένα τρίποντα του Τόμας της Μπάγερν, που δοκιμάζει συχνά το χέρι του και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και κόντρα στη μέτρια άμυνα της Μονακό.

Μπαρτσελόνα - Εφές (95-93): Με συνεχόμενες ήττες έχει ξεκινήσει το 2022 για τη Μπαρτσελόνα, η οποία πριν από μερικές ώρες δεν τα κατάφερε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο (73-75) και υποχώρησε στο 15-4 στη EuroLeague. Νικ Καλάθης (γκαρντ), Ντάντε Έξουμ (γκαρντ) και Πιέρ Οριόλα (φόργουορντ) είναι μεν σημαντικές απουσίες, ωστόσο δεν δικαιολογούν την αρνητική εικόνα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το θετικό είναι πως δεν προέκυψε κάποιο νέο απρόοπτο για τους Καταλανούς, που έχουν 8-1 εντός έδρας, διαθέτουν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 84 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 76.9 πόντους ανά αγώνα.

Η Εφές, από τη μεριά της, έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 30/12, καθώς ταλαιπωρήθηκε από πολλά κρούσματα κορονοϊού. Είναι άγνωστο σε ποια ακριβώς κατάσταση θα εμφανιστεί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία, πάντως, μέχρι σήμερα έχει ρεκόρ 9-9 στη EuroLeague, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα μετράει 11 νίκες και 3 ήττες. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης προφανώς και δεν έχουν πιάσει τα περσινά τους στάνταρ, ενώ όσον αφορά τη στατιστική τους εικόνα, σημειώστε πως σκοράρουν 82.3 πόντους ανά ματς και δέχονται 79.1 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 3-6 εκτός έδρας η Εφές.

Περίεργο ματς, η Μπαρτσελόνα είναι ντεφορμέ και η Εφές έρχεται από αποχή. Θα προτιμήσουμε τη σταθερά που ακούει στο όνομα Νάιτζελ Χέις και δεν θα μπλέξουμε περισσότερο. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν είναι σταρ αλλά είναι πολύ σημαντικός στο ροτέισον του “Σάρας” και 3 -τουλάχιστον- ριμπάουντ στο διάστημα που θα βρεθεί στο παρκέ, μπορεί να τα κατεβάσει.

Μπάγερν Μονάχου - Μονακό: Μοτιεγιούνας over 3,5 ριμπάουντ (2.08)
Μπάγερν Μονάχου - Μονακό: Τόμας over 3,5 εκτελεσμένα τρίποντα (2.50)
Μπαρτσελόνα - Εφές: Χέις over 2,5 ριμπάουντ (1.87)