13/11/2021 Previews

EuroLeague (12/11): Μεγάλα ματς σε Πόλη και Μονακό!

Ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο: Στο 3-5 κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της η Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έριξε στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 91-82. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς συνέχισε με νίκη και στο πρωτάθλημα Τουρκίας, καθώς ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Γιάλοβα (86-60) για το 6-1 στην BSL. Μάλιστα, τα νέα είναι θετικά και στο αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς οι Μπαρτέλ (φόργουορντ) και Πιέρ (φόργουορντ) έχουν πιθανότητες να παίξουν αν και δίνονται ως αμφίβολοι. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν 74.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ συνεχίζουν με μια από τις καλύτερες άμυνες της EuroLeague, καθώς δέχονται 68.4 πόντους ανά παιχνίδι.

Με νίκη συνέχισε την πορεία της και η Αρμάνι Μιλάνο. Η "παρέα" του Ντίνου Μήτογλου επικράτησε της Μπαρτσελόνα εντός έδρας με 75-70 και βελτίωσε στο 7-1 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Οι φιλοξενούμενοι είναι πρώτοι και στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς μετά το 93-86 επί της Κρεμόνα έκαναν το 7/7 στη Lega Basket. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα πέρα από το γνωστό του Ντιλέινι (βασικός γκαρντ, εξαιρετικά αμφίβολος). Από εκεί και πέρα, κρατήστε πως η Αρμάνι Μιλάνο είναι πολύ καλή και στις δύο μεριές του παρκέ, με ενεργητικό 78 πόντους ανά ματς και παθητικό 71.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος της Φενέρμπαχτσε. Θα προτιμήσουμε τη λύση των παικτών, καθώς οι Μέλι και Μήτογλου δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους, επομένως το σενάριο του να βρουν τουλάχιστον μια φορά τον στόχο δεν είναι απίθανο και πληρώνει εξαιρετικά όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Μονακό - Μπάγερν Μονάχου: Περίεργη η προηγούμενη εβδομάδα για τη Μονακό. Η ομάδα του coach Μίτροβιτς έχασε με 65-86 στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και υποχώρησε στο 4-4 στη EuroLeague, ενώ στη συνέχεια δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στη Μπουργκ (63-88) με αποτέλεσμα να πέσει στο 5-2 στο γαλλικό πρωτάθλημα. Πολύ σημαντικό, λοιπόν, το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, καθώς σε ενδεχόμενη ήττα η κρίση θα γίνει πιο μεγάλη στο "στρατόπεδο" των γηπεδούχων, οι οποίοι συνεχίζουν με ορισμένα σημαντικά προβλήματα, όπως αυτό του Βέστερμαν (γκαρντ). Από εκεί και πέρα, σημειώστε πως η Μονακό του Μάικ Τζέιμς σκοράρει και δέχεται κάτι παραπάνω από 78 πόντους μέχρι σήμερα.

Από ήττα έρχεται και και η Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο προσπάθησε αρκετά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (76-80) και προφανώς δεν έχει κανείς παράπονο από την προσπάθεια των Βαυαρών. Στο 3-5 το ρεκόρ της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι στη EuroLeague, πολύ σημαντικό για τους φιλοξενούμενους πως πλέον δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών και αυτό τους επιτρέπει να βρουν ρυθμό. Μέχρι σήμερα, η Μπάγερν Μονάχου έχει ενεργητικό 74.6 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 75.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ πριν από μερικές ώρες επικράτησε με άνεση της Όλντενμπουργκ με 93-80 και βελτίωσε στο 5-2 το ρεκόρ της στη Bundesliga.

Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο, καθώς θα φανεί το που μπορούν να φτάσουν. Περιμένουμε αντίδραση από τη Μονακό, η οποία έχει την ποιότητα να επιβεβαιώσει τον άσο και θα την εμπιστευτούμε. Κρατάμε, λοιπόν, τον άσο και μαζί τα ριμπάουντ του Μοτιεγιούνας και τις ασίστ του Μάικ Τζέιμς, που θα πάρουν γι' ακόμα μια φορά σημαντικό χρόνο συμμετοχής και μπορούν να δώσουν λύσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις: Η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε στο Μόναχο, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Μπάγερν με 80-76 και βελτίωσε στο 6-2 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν και με εύκολη νίκη και στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, εκεί όπου ανέβηκαν στο 8-1 μετά το άνετο 95-61 επί της Μπιλμπάο. Αγωνιστικά, ο Γουίλιαμς-Γκος (γκαρντ) κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βοηθήσει την ομάδα του απέναντι στη Ζαλγκίρις, το ίδιο ισχύει και για τους Τόμπκινς (φόργουορντ) και Ράντολφ (φόργουορντ), ωστόσο άπαντες είναι κοντά στην επιστροφή τους και σύντομα η Ρεάλ θα παίζει πλήρης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο σκοράρει 76.9 πόντους κατά μέσο όρο και διαθέτει την 4η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 71.5 πόντους ανά παιχνίδι.

Όσο για τη Ζαλγκίρις; Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχασε με 71-79 εντός έδρας από την Άλμπα Βερολίνου και είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στη EuroLeague (0-8), ενώ πριν από μερικές ώρες έχασε και από τη Ρίτας με 75-84 για το 8-1 στο πρωτάθλημα Λιθουανίας. Ο κόσμος, βέβαια, στηρίζει τη Ζαλγκίρις, ενώ ο coach Ζντοβτς περιμένει από τους Ντράγκιτς και Γουέμπστερ να δώσουν κάποιες λύσεις. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 66.9 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 78.7 πόντους ανά αναμέτρηση.

Προφανώς δεν υπάρχει κάποια αξία στον άσο ή στο χάντικαπ. Τα special bets παικτών θα δώσουν τη λύση, με ον Πουαριέ να έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της Ρεάλ και να μπορεί να μας πληρώσει με το ταλέντο του στα ριμπάουντ και τις ασίστ, ενώ παράλληλα έχει λογική το σενάριο του να κερδίσει τουλάχιστον δύο φάουλ ο Ερτέλ, που όταν βρίσκεται στο παρκέ έχει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του.

Συνοπτικά:

Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο: Μέλι over 0,5 εύστοχα τρίποντα (2.25-Stoiximan)
Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο: Μήτογλου over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.75-Stoiximan)
Μονακό - Μπάγερν Μονάχου: 1 (1.75-Stoiximan)
Μονακό - Μπάγερν Μονάχου: Μοτιεγιούνας over 3,5 ριμπάουντ (1.80-Stoiximan)
Μονακό - Μπάγερν Μονάχου: Τζέιμς over 4,5 ασίστ (2.25-Stoiximan)
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις: Πουαριέ over 14,5 πόντοι και ριμπάουντ (2.25-Stoiximan)
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις: Ερτέλ over 1,5 κερδισμένα φάουλ (1.70-Stoiximan)