11/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (11/03): Φαβορί η Μπαρτσελόνα, κρίνει πολλά το Μονακό - Εφές!

Με δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα (73-96): Η Ζαλγκίρις παραμένει στην τελευταία θέση της EuroLeague. Οι Λιθουανοί την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν από την Άλμπα στο Βερολίνο με 74-82 και υποχώρησαν στο 6-16. Αντίθετα, στο τοπικό πρωτάθλημα η Ζαλγκίρις παραμένει στην κορυφή με ρεκόρ 21-1. Δεν έχουν αναφερθεί απρόοπτες απουσίες στο επίσημο αγωνιστικό ρεπορτάζ των γηπεδούχων. Εξαίρεση, φυσικά, ο Καλνιέτις (γκαρντ, τραυματίας), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Κάβανο (φόργουορντ), αλλά λογικά θα παίξει. Σημειώστε πως μέχρι σήμερα οι γηπεδούχοι σκοράρουν μόλις 71.2 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 78.1 πόντους ανά παιχνίδι. 

Η Μπαρτσελόνα από τη μεριά της παραμένει στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague με απολογισμό 18 νίκες και 4 ήττες. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο τέλος κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Μονακό με 88-83, ενώ στη συνέχεια επικράτησε της Φουενλαμπράδα με 86-69 για το 16-4 στη Liga Endesa. Εκτός για τους Καταλανούς ο Χίγκινς (γκαρντ). Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως οι "μπλαουγκράνα" έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 83 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται 75.4 πόντους κατά μέσο όρο.

ΟΚ, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, στοιχηματικά, όμως, η λύση βρίσκεται στα ειδικά παικτών και πιο συγκεκριμένα στο over στα εύστοχα τρίποντα του Κούριτς -που δοκιμάζει συχνά το χέρι του- και στο over στους πόντους του Σανλί, που παίρνει σταθερά αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Μονακό - Εφές (77-98): Η Μονακό συνεχίζει με ρεκόρ 10-13 την πορεία της στη EuroLeague. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έπαιξε καλό μπάσκετ την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (83-88), ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα επικράτησε της Μπουρζ με 93-84 και βελτίωσε στο 14-7 το ρεκόρ της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι πως συνεχίζουν δίχως απρόοπτους τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα σημειώστε πως η Μονακό έχει ενεργητικό 83.4 πόντους ανά ματς και παθητικό 81.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Όσο για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές; Πριν από μερικές ώρες έχασε από τη Μπασκόνια εκτός έδρας με 74-87, υποχώρησε στο 12-10 στη EuroLeague και ο προβληματισμός είναι έντος για την ομάδα του coach Αταμάν. Η Εφές χρειάζεται άμεσα νίκες και το ματς με τη Μονακό είναι οριακό για τη συνέχεια της σεζόν. Αγωνιστικά, δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες και σχεδόν άπαντες είναι διαθέσιμοι για την Εφές. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι σήμερα σκοράρουν μεν 82.8 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά την ίδια στιγμή δέχονται περί τους 80 πόντους ανά παιχνίδι.

Δεν θα ρισκάρουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο επειδή περιμένουμε run n' gun ρυθμό, αποφασίσαμε να πάμε στο over του ηγέτη Μάικ Τζέιμς, αλλά και στο over στα τρίποντα του Μπομπουά, ο οποίος γι' ακόμα ένα βράδυ αναμένεται να δοκιμάζει αρκετά το χέρι του.

Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα: Σανλί over 7,5 πόντοι (2.08)
Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα: Κούριτς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.08)
Μονακό - Εφές: Μπομπουά over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.70)
Μονακό - Εφές: Τζέιμς over 27,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.91)