11/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (11/02): Clasico κορυφής!

Με τον Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να δοκιμάζεται στη Γαλλίa και το Clasico να κλέβει την παράσταση συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Ούνικς Καζάν - Ερυθρός Αστέρας (78-98): Η Ούνικς Καζάν άφησε πίσω της μια δύσκολη περίοδο και πλέον επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επικράτησε 76-67 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας για το 13-10 στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ με 105-103 στην τρίτη (!) παράταση για το 11-2 στη VTB League. Προέκυψε ξαφνικό πρόβλημα με τον Λορένζο Μπράουν που δίνεται ως αμφίβολος. Η Ούνικς μέχρι σήμερα έχει 8 νίκες και 4 ήττες εντός έδρας, σκοράρει 76.7 πόντους ανά ματς και δέχεται 75.2 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από τη μεριά του, υποχώρησε στο 8-14 μετά το εντός έδρας 80-91 από τη Μονακό την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Σέρβοι, βέβαια, παραμένουν σταθερά πρώτοι στην Αδριατική Λίγκα, με το ρεκόρ τους στο 16-1 μετά το 76-69 επί της Μπέμαξ. Αγωνιστικά, δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για την ομάδα του coach Ράντονιτς, η οποία μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 71.8 πόντους ανά αγώνα, δέχεται μόλις 73.7 πόντους ανά ματς, ωστόσο εκτός έδρας μετράει μόλις 3 νίκες σε 11 εξόδους.

Λόγω... Μπράουν αλλά και των όσων είδαμε πχ στο Μονακό - Ζαλγκίρις, αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε στο 1.35 (περίπου) του άσου. Θα πάμε με τα 2 -τουλάχιστον- εύστοχα τρίποντα του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος γι’ ακόμα ένα παιχνίδι αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο για την Ούνικς Καζάν.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (80-93): Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη στη EuroLeague με ρεκόρ 20-4, ωστόσο βρίσκεται σε κρίση και αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο 51-66 από τη Φενέρμπαχτσε. Ο Πάμπλο Λάσο προβληματίζεται για την εικόνα της ομάδας του, έχασε και τον Ρούντι (γκαρντ), ενώ τραυματίες είναι δεδομένα και οι Ντεκ (φόργουορντ) και Τέιλορ (φόργουορντ). Αμφίβολοι δίνονται ακόμα οι Χάνγκα (γκαρντ/φόργουορντ) και Ερτέλ (γκαρντ), συνεπώς τα πράγματα ενόψει clasico μόνο θετικά δεν είναι για τη Ρεάλ. Στο 13-0 εντός έδρας οι Μαδριλένοι, που σκοράρουν περί τους 80 πόντους ανά ματς και παίρνουν εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα, με παθητικό 71.7 πόντους ανά αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα, από τη μεριά της, δείχνει να βρίσκει ξανά τον δρόμο της. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέβηκε στο 19-5 στη EuroLeague μετά το εντός έδρας 86-60 επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ενώ βελτίωσε στο 14-3 το ρεκόρ της στη Liga Endesa μετά το 83-67 επί της Ομπραντόιρο. Βέβαια, προέκυψε σημαντικό πλήγμα, καθώς ο Χίγκινς (γκαρντ) θα μπει στο χειρουργείο και θα μείνει αρκετές εβδομάδες στα πιτς. Από εκεί και πέρα, σημειώστε πως οι Καταλανοί έχουν ενεργητικό 82.6 πόντους ανά ματς, δέχονται κάτι παραπάνω από 75 πόντους ανά παιχνίδι και εκτός έδρας μετρούν 7 νίκες - 4 ήττες.

Με τα ειδικά παικτών θα ασχοληθούμε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και πιο συγκεκριμένα, θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Λαπροβίτολα, που θα ανέβει στο “2” και θα πάρει προσπάθειες ελέω της απουσίας του Χίγκινς, ενώ αξίζει να κοντράρουμε και τον Τόμπκινς, που ακόμα δεν έχει βρει τον ρυθμό του, ούτε τον ρόλο του.

Ούνικς Καζάν - Ερυθρός Αστέρας: Χεζόνια over 1,5 εύστοχα τρίποντα στο 1.80
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Λαπροβίτολα over 8,5 πόντοι στο 2.00
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Τόμπκινς under 8,5 πόντοι στο 1.65