11/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (11/01): Παιχνίδια με φαβορί σε Μόναχο και Βαρκελώνη

Στην σκιά του κορονοϊού που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη EuroLeague, η δράση συνεχίζεται με δύο αναμετρήσεις, πέρα από το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου

Μπάγερν Μονάχου - Ζαλγκίρις (73-75): Στο 7-10 το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου στη EuroLeague. Οι Βαυαροί έχουν ταλαιπωρηθεί φέτος από διάφορους τραυματισμούς, ενώ πρόσφατα έχασαν και από την Κέμνιτζ με 63-65 με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στο 11-4 στη Bundesliga. Σταθερά στα πιτς ο Χίλιαρντ (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, η Μπάγερν σκοράρει 74.4 πόντους κατά μέσο όρο, δέχεται 76 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο εντός έδρας απολογισμός των γηπεδούχων είναι 5-3 μέχρι στιγμής.

Η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε πιο δύσκολη φάση από τη Μπάγερν, καθώς συνεχίζει να είναι σταθερά στην τελευταία θέση της EuroLeague με απολογισμό 3-13. Βέβαια, εντός των συνόρων η Ζαλγκίρις τα πηγαίνει αρκετά καλά, καθώς παραμένει στην πρώτη θέση με ρεκόρ 15-1 μετά το 89-86 επί της Σιαουλιάι. Αγωνιστικά, σταθερά στα πιτς ο Λοβέρν (σέντερ), ενώ νοκ άουτ λόγω στομαχικών διαταραχών τέθηκε και ο Μιλάκνις (σουτέρ). Οι Λιθουανοί έχουν 3-5 εντός έδρας, σκοράρουν τους λιγότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα (70.4 ανά παιχνίδι), ενώ την ίδια στιγμή δέχεται 80.4 πόντους ανά αγώνα.

Ο άσος στο 1.30 σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ποντάρισμα, ωστόσο έχει λογική να πάμε στο over του Ρούμπιτ, που είναι φορμαρισμένος και προφανώς δεν “φοβάται” τους ψηλούς της Ζαλγκίρις, ενώ από εκεί και πέρα ο Τόμας αναμένεται γι’ ακόμα ένα βράδυ να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του και τέλος ο Στρέλνιεκς που θα έχει τη μπάλα στα χέρια του μπορεί να κερδίσει τουλάχιστον 3 φάουλ από την σκληρή άμυνα της Μπάγερν.

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο (70-75): Σταθερά στην πρώτη θέση της EuroLeague με απολογισμό 15-3 βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Και αυτό διότι χτυπήθηκε από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα και πριν από μερικές ώρες έχασε από τη Μανρέσα με 95-96 για το 11-3 στη Liga Endesa. Σταθερά στα πιτς ο Καλάθης (γκαρντ), θα απουσιάσουν και οι Οριόλα (φόργουορντ), Έξουμ (γκαρντ). Οι Καταλανοί συνεχίζουν, πάντως, με την καλύτερη επίθεση της EuroLeague, καθώς σκοράρουν 84.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην άμυνα δέχονται 76.9 πόντους ανά αναμέτρηση.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, έχει απολογισμό 10-6 στη EuroLeague. Είναι από τις πλέον ταλαιπωρημένες ομάδες από τον Covid-19, αλλά πλέον δεν έχει κρούσματα. Βέβαια, τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν, καθώς οι Μήτογλου (φόργουορντ) και Ντιλέινι (γκαρντ) βρίσκονται στα πιτς λόγω τραυματισμών. Σταθερά εκτός και οι Ντατόμε (φόργουορντ) - Σιλντς (φόργουορντ). Πριν από μερικές ώρες, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν της Ντερτόνα με 72-60 και βελτίωσαν στο 13-1 το ρεκόρ τους στη EuroLeague, ενώ από εκεί και πέρα σημειώστε πως έχουν απολογισμό 3-4 εκτός έδρας, σκοράρουν 75 πόντους ανά ματς και διαθέτουν την τρίτη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, με παθητικό 71.9 πόντους ανά αγώνα.

Αρκετά περίεργο ματς στοιχηματικά, καθώς οι απουσίες έχουν επηρεάσει και το ροτέισον των δύο προπονητών. Θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over του Λαπροβίτολα, ο οποίος με τα προβλήματα που υπάρχουν αναμενόμενα θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της Μπαρτσελόνα.

Μπάγερν - Ζαλγκίρις: Ρούμπιτ over 11,5 πόντοι, ριμπάουντ (1.78)
Μπάγερν - Ζαλγκίρις: Τόμας over 3,5 εκτελεσμένα τρίποντα (2.50)
Μπάγερν - Ζαλγκίρις: Στρέλνιεκς over 2,5 κερδισμένα φάουλ (2.15)
Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο: Λαπροβίτολα over 14,5 πόντοι, ασίστ (1.95)