10/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (10/12): Όλα τα φώτα στο clasico

Με την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μπαρτσελόνα να κλέβει την παράσταση ολοκληρώνεται ακόμα μια αγωνιστική στη EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Άλμπα, αναλύσεις και προγνωστικά για όλα τα ματς από τον “The Answer”.

Ζαλγκίρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η Ζαλγκίρις την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο εντός έδρας τη Μπασκόνια με 72-68 και βελτίωσε στο 3-10 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Προφανώς οι Λιθουανοί έχουν χάσει έδαφος, ωστόσο έχουν καλή ψυχολογία, η οποία μάλιστα βελτιώθηκε μετά το 84-70 επί της Λιετκαμπέλις που τους ανέβασε στο 10-1 στο τοπικό πρωτάθλημα. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, που έχει 3-3 στο γήπεδό της, σκοράρει 71.1 πόντους ανά ματς και δέχεται 79.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Με νίκη συνέχισε στη EuroLeague και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έριξε άνετα στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με 97-77 (εντός έδρας) για το 8-5 στη EuroLeague, ενώ μερικές ώρες αργότερα βελτίωσε στο 5-2 το ρεκόρ της στη VTB League, καθώς επικράτησε της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 88-69. Έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό η “Αρκούδα”, ενώ πλέον δεν υπάρχουν και πολλές απουσίες, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Στο 2-4 εκτός έδρας η ΤΣΣΚΑ, η οποία έχει ενεργητικό 80.6 πόντους ανά ματς, αλλά συνεχίζει με μια από τις χειρότερες άμυνες της διοργάνωσης, καθώς δέχεται 80.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Η σοβαρή ΤΣΣΚΑ δεν θα έχει πρόβλημα να “καθαρίσει” το παιχνίδι από ημίχρονο και το 2/2 χωράει στο παιχνίδι μας. Θα εμπιστευτούμε παράλληλα και τον Μιλουτίνοφ, που θέλει να ανεβάσει ρυθμό και μπορεί να κάνει ένα γεμάτο ματς στο Κάουνας, καθώς δεν θα βρει απέναντί του πολύ ποιοτικούς ψηλούς.

Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο: Η Μονακό δεν κατάφερε να παίξει την άμυνα που θα ήθελε στην Πόλη, έχασε με 86-96 από τη Φενέρμπαχτσε και υποχώρησε στο 5-8 στη EuroLeague. Έχει χάσει τη φρεσκάδα της η ομάδα του coach Μίτροβιτς, την έχει επηρεάσει σημαντικά η απουσία του Βέστερμαν (γκαρντ), ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Μάικ Τζέιμς (γκαρντ) λόγω τραυματισμού. Πάντως, η Μονακό αντέδρασε εντός των συνόρων και ανέβηκε στο 8-2 στην Pro A μετά το 84-82 επί της Βιλερμπάν. Οι γηπεδούχοι έχουν 4-2 εντός έδρας, συνεχίζουν με την 3η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, καθώς σκοράρουν 81 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα με παθητικό 82 πόντους ανά ματς.

Από ήττα έρχεται και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία βρίσκεται σε μια μίνι κρίση το τελευταίο διάστημα. Οι Ιταλοί την προηγούμενη εβδομάδα δεν τα κατάφεραν στο Βερολίνο (76-81 από την Άλμπα) και υποχώρησαν στο 8-5 στη EuroLeague. Μερικές ώρες αργότερα διέλυσαν τη Μπρίντιζι με 79-53 και διατήρησαν το αήττητο στο ιταλικό πρωτάθλημα (10-0), ωστόσο πρέπει να αντιδράσουν και στη EuroLeague. Βέβαια, το αγωνιστικό ρεπορτάζ δεν τους βοηθάει, καθώς μετά τον Μήτογλου (φόργουορντ) στα πιτς μπήκε και ο Ντατόμε (φόργουορντ). Η Αρμάνι έχει 2-4 εκτός έδρας, σκοράρει 75.5 πόντους κατά μέσο όρο, με το παθητικό της στους 73.5 πόντους ανά αναμέτρηση.

Αρκετά απρόβλεπτο ματς και αυτό κυρίως ελέω της Μονακό. Δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα εμπιστευτούμε αποκλειστικά τον Νίκολο Μέλι, ο οποίος είναι έτσι και αλλιώς σημαντικός για την ομάδα του, πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Παρά τα σημαντικά προβλήματα, η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα και την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε εκτός έδρας της Εφές στην παράταση με 95-93. Στο 11-2 το ρεκόρ των Καταλανών, οι οποίοι πάντως συνεχίζουν δίχως τους Καλάθη (γκαρντ) και Χίγκινς (γκαρντ) και γι’ αυτό αποκτήθηκε ο πρώην NBAer Ντάντε Έξουμ, προκειμένου να δώσει κάποιες λύσεις στην περιφέρεια. Μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα έχει ενεργητικό 83.3 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague, παίρνει πολύ καλό βαθμό και στην άμυνα με παθητικό 73 πόντους ανά αγώνα, ενώ στο γήπεδό της έχει κάνει το 6/6. Βέβαια, έρχεται από ήττα στη Liga Endesa, εκεί όπου υποχώρησε στο 10-2 μετά το 78-91 από τη Μπασκόνια.

Στη Ρεάλ, αντίθετα, τα χαμόγελα είναι περισσότερα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά επικράτησε με 72-70 της Μακάμπι για το 11-2 στη EuroLeague, ενώ κατόπιν έριξε στο καναβάτσο τη Σαραγόσα με 86-65 και συνεχίζει μόνη στην πρώτη θέση της κατάταξης του ισπανικού πρωταθλήματος, με 11 νίκες μετά από 12 αγώνες. Ευχάριστα είναι και τα νέα από το αγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς μετά τον Τέιλορ (φόργουορντ), γύρισε και ο Ράντολφ (φόργουορντ), ενώ στην επιστροφή του είναι και ο Τόμπκινς (φόργουορντ). Οι Μαδριλένοι έχουν 4 νίκες σε 6 εξόδους μέχρι σήμερα, σκοράρουν 79.7 πόντους ανά παιχνίδι και δέχονται τους λιγότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης (71 κατά μέσο όρο).

Πολύ δυνατό ματς, δύσκολα βγαίνει άκρη ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο μπορούμε να ποντάρουμε στα... πολλά φάουλ, καθώς περιμένουμε σκληρή μάχη. Επίσης, ο Λαπροβίτολα είναι δεδομένο πως θα δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του, επομένως ποντάρουμε στο να βρει τουλάχιστον δύο φορές τον στόχο.

Ζαλγκίρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 2/2 (1.65)
Ζαλγκίρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Μιλουτίνοφ over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.70)
Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο: Μέλι over 14,5 πόντοι και ριμπάουντ (1.87)
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Over 39,5 φάουλ (2.15)
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Λαπροβίτολα over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas