09/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (10/03): Άλλαξαν τα δεδομένα!

Με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Βερολίνο και με 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.
**Έχουν αφαιρεθεί από τη βαθμολογία τα ματς των ομάδων από τη Ρωσία.

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι (75-63): Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μπει σε τροχιά playoffs στη EuroLeague. Οι Σέρβοι πριν από μερικές ώρες επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας με 65-62 και βελτίωσαν στο 10-12 το ρεκόρ τους. Μάρκοβιτς (γκαρντ) και Ζίρμπες (σέντερ) παραμένουν αμφίβολοι. Η ομάδα του coach Ράντονιτς σκοράρει 72.7 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο συνεχίζει να παίζει εξαιρετική άμυνα, καθώς δέχεται 73.8 πόντους ανά αναμέτρηση.

Στην ίδια τροχιά με τον Ερυθρό Αστέρα βρίσκεται και η Μακάμπι. Η “ομάδα του λαού” έχει ρεκόρ 11-10 και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, η Μακάμπι επικράτησε της Μπασκόνια εντός έδρας με 94-93, ενώ στο πρωτάθλημα Ισραήλ ανέβηκε στο 11-6 μετά το άνετο 109-83 επί της Ρισόν. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες. Σημειώστε πως οι φιλοξενούμενοι έχουν ενεργητικό 78.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται 79.4 πόντους ανά παιχνίδι.

Μεγάλη μάχη αναμένεται στο Βελιγράδι, η αλήθεια είναι πως οι αποδόσεις αδικούν κάπως τη Μακάμπι, ωστόσο θα προτιμήσουμε τη σταθερά που ακούει στο όνομα Νίκολα Κάλινιτς και δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή.

Βιλερμπάν - Μπασκόνια (66-91): Από συνεχόμενες ήττες έρχεται η Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι έχασαν εντός έδρας από την Άλμπα με 80-82 και υποχώρησαν στο 7-15 στη EuroLeague, ενώ πριν από μερικές ώρες δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Λεβαλουά (81-83) και συνεχίζουν με ρεκόρ 15-7 στην Pro A. Σταθερά στα πιτς ο πολύ σημαντικός Έλι Οκόμπο (γκαρντ), λογικά δεν θα παίξει ο Λάιτι (γκαρντ). Η Βιλερμπάν μέχρι σήμερα σκοράρει 73.2 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 79.7 πόντους ανά ματς.

Όσο για τη Μπασκόνια; Οι Βάσκοι επικράτησαν πριν από μερικές ώρες της Εφές με 87-74 σε εξ αναβολής αναμέτρηση, βελτίωσαν στο 9-15 το ρεκόρ τους στη EuroLeague και ξαφνικά αύξησαν σημαντικά τις ελπίδες τους για παρουσία στα playoffs! Η ομάδα του coach Σπάχια παίζει αρκετά καλό μπάσκετ τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα συνεχίζει χωρίς σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Η Μπασκόνια μέχρι σήμερα σκοράρει 74 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα, καθώς δέχεται 80.1 πόντους ανά αναμέτρηση.

Απρόβλεπτο και ιδιαίτερο παιχνίδι μετά τα νέα δεδομένα. Δεν θα μπλέξουμε με τα παραδοσιακά σημεία νίκης και θα ρισκάρουμε αποκλειστικά στο over στα τρίποντα του Τζέισον Γκρέιντζερ. Είναι καλός σουτέρ ο Ουρουγουανός γκαρντ και αναμένεται να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του.

Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (75-73): Από το ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο άλλο η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχασε με 62-65 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, υποχώρησε στο 16-6 και πλέον βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ο προπονητής των Μαδριλένων δεν αισθάνεται άνετα, ενώ δεν γνωρίζει ακόμα αν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντεκ (φόργουορντ), Τέιλορ (φόργουορντ) και Κοζέρ (γκαρντ). Η Ρεάλ μέχρι σήμερα σκοράρει 77.4 πόντους ανά αγώνα και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague με παθητικό 71.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, έχει το ίδιο ρεκόρ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς μετράει 16 νίκες και 6 ήττες. Οι Ιταλοί έρχονται από το διπλό στο ΟΑΚΑ, καθώς κατάφεραν έστω και δύσκολα να επικρατήσουν του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 76-75. Στο 17-2 στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά το άνετο 81-64 επί της Ντερτόνα, αμφίβολοι δίνονται οι Ντατόμε (φόργουορντ) και Σιλντς (γκαρντ). Νοκ άουτ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (γκαρντ), ενώ εκτός και ο Κελ (γκαρντ). Σημειώστε πως η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό γύρω στους 70 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται 73.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Πολύ δυνατή αναμέτρηση στη Μαδρίτη, δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε αποκλειστικά στο over στα κερδισμένα φάουλ του Ντιλέινι, καθώς περιμένουμε μια σκληρή μάχη με πολλές επαφές.

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι: Κάλινιτς over 3,5 κερδισμένα φάουλ (2.08)
Βιλερμπάν - Μπασκόνια: Γκρέιντζερ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο: Ντιλέινι over 3,5 κερδισμένα φάουλ (2.00)