08/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (08/04): Νίκη και 5η θέση για την Εφές, αλλιώς...

Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου (80-76): Σε κρίση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποχώρησε στο 18-9 στη EuroLeague μετά το 86-87 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και κατόπιν υποχώρησε στο 18-7 στη Liga Endesa μετά το 59-72 από την Τενερίφη. Προβληματισμένος ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος, πάντως, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην έχει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα πλέον. Η Ρεάλ σκοράρει 78.2 πόντους ανά ματς και δέχεται 73 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπάγερν, από τη μεριά της, έχασε με 76-81 στην Πόλη από την Εφές και υποχώρησε στο 13-14 στη EuroLeague. Δεδομένα 8η στην κανονική περίοδο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, πλέον προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα. Σταθερά στα πιτς οι Γουόλντεν (γκαρντ) και Γουάιλερ-Μπαμπ (γκαρντ). Οι Βαυαροί σκοράρουν και δέχονται περί τους 75 πόντους ανά αναμέτρηση.

Πολύ περίεργο παιχνίδι, κανονικά είναι no bet, αλλά αποφασίσαμε να στηρίξουμε τελικά τον Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος θα πρέπει να βρει ρυθμό ενόψει των playoffs.

Ερυθρός Αστέρας - Εφές (83-84): Με ρεκόρ 11-16 συνεχίζει την πορεία του στη EuroLeague ο Ερυθρός Αστέρας, που δεν έχει κάποιο ρεαλιστικό κίνητρο απέναντι στην Εφές. Οι Σέρβοι μέχρι σήμερα σκοράρουν 73.2 πόντους ανά παιχνίδι, δέχονται 75.2 πόντους κατά μέσο όρο και βάσει ρεπορτάζ, δεν θα έχουν ξανά διαθέσιμους τους Ζίρμπες (σέντερ) και Λάζιτς (γκαρντ), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Χόλινς (γκαρντ).

Η Εφές, από την άλλη, μετά τη νίκη της Μακάμπι επί της Μπαρτσελόνα χθες το βράδυ, χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αν θέλει να τερματίσει στην 5η θέση της κανονικής περιόδου. Νοκ άουτ ξανά οι Μπομπουά (γκαρντ) και Μίσιτς (γκαρντ) για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 83 πόντους ανά αγώνα και την ίδια στιγμή δέχεται 80.7 πόντους ανά ματς.

Θεωρητικά, η Εφές θέλει πάση θυσία τη νίκη, ωστόσο έχει απουσίες και το διπλό κρίνεται unfair για ποντάρισμα. Θα πάμε αποκλειστικά στο over του Ελάιζα Μπράιαντ, ο οποίος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο ροτέισον της τουρκικής ομάδας.

Μονακό - Άλμπα (84-92): Η Μονακό με ρεκόρ 14-13 έχει εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στα playoffs της EuroLeague και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της. Δεν υπάρχουν απρόοπτες απουσίες για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, η οποία μέχρι σήμερα σκοράρει 83.8 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 80.8 πόντους ανά αγώνα.

Η Άλμπα, από τη μεριά της, είναι αδιάφορη, καθώς δεν κυνηγάει κάτι στη EuroLeague (12-15). Βέβαια, έρχεται από νίκη, καθώς έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με 87-78 (εντός έδρας) και πέρα από την απουσία του Έρικσον (γκαρντ) δεν υπάρχει κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα για τους Γερμανούς. Η Άλμπα μετράει 75.8 πόντους υπέρ και 79.2 πόντους κατά ανά αγώνα.

Δεν θα μπλέξουμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο αδιάφορο παιχνίδι και θα πάμε αποκλειστικά με το over, καθώς το συγκεκριμένο σημείο το ευνοεί και το αγωνιστικό στυλ των δύο αντιπάλων.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν: Γουίλιαμς-Γκος over 5,5 πόντοι (1.80)
Ερυθρός Αστέρας - Εφές: Μπράιαντ over 5,5 πόντοι (1.95)
Μονακό - Άλμπα: Over 163,5 (1.90)