08/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (08/02): Εξ αναβολής φαβορί σε Πόλη και Κάουνας

Με δύο σημαντικές εξ αναβολής αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ (69-70): Η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ωστόσο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε της Αρμάνι στο Μιλάνο με 71-60 και κατάφερε να βελτιώσει στο 11-10 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για τη Φενέρ, η οποία ανέβηκε στο 16-4 στην τουρκική λίγκα μετά το 99-96 επί της Μπούρσασπορ. Σταθερά στα πιτς ο ΝτεΚολό (γκαρντ), ο Βέσελι (φόργουορντ/σέντερ) και ο Μπαρτέλ (φόργουορντ), αμφίβολος ο Σαγιόκ (γκαρντ), λογικά δεν θα παίξει ο Σταρκς (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, οι γηπεδούχοι έχουν 8-3 εντός έδρας, σκοράρουν 76.9 πόντους ανά αγώνα και δέχονται 73.8 πόντους ανά ματς.

Σε πολύ καλή κατάσταση στη EuroLeague βρίσκεται και η Ρεάλ Μαδρίτης. Το εντός έδρας 85-64 επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ήταν το 9ο σερί θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της κατάταξης με απολογισμό 20 νίκες και 3 ήττες. Βέβαια, οι Μαδριλένοι έχασαν και από την Βαλένθια στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος και υποχώρησαν στο 15-4 στη Liga Endesa. Αμφίβολοι οι Ερτέλ (γκαρντ), Ντεκ (φόργουορντ), Τέιλορ (φόργουορντ) και Χάνγκα (γκαρντ/φόργουορντ). Η Ρεάλ μέχρι σήμερα έχει 7-3 εκτός έδρας, σκοράρει 81 πόντους ανά αγώνα και διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 72.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν θα ρισκάρουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο υπάρχουν ειδικά στοιχήματα παικτών με αξία. Ο Κοζέρ μπορεί να δώσει λύσεις -ειδικά αν απουσιάσει ο Ερτέλ-, ο Φλόιντ έχει ανέβει αγωνιστικά και δύο εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει, ενώ ο Χένρι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δημιουργεί συνεχώς για τους συμπαίκτες του.

Ζαλγκίρις - Αρμάνι Μιλάνο (58-65): Σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης παραμένει η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς την προηγούμενη εβδομάδα έχασε εντός έδρας από την Ούνικς Καζάν με 67-76 και υποχώρησε στο 3-18 στη EuroLeague. Βέβαια, οι Λιθουανοί είναι σταθερά πρώτοι στο τοπικό πρωτάθλημα, με το ρεκόρ τους στο 19-1 μετά το 99-70 επί της Πιένο. Αγωνιστικά, οι Στρέλνιεκς (γκαρντ) και Καλνιέτις (γκαρντ) βρίσκονται σταθερά στα πιτς, ωστόσο λογικά επιστρέφει ο Νίμπο (σέντερ). Η Ζαλγκίρις έχει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό μόλις 69.6 πόντους ανά αγώνα, δέχεται 79.4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ εντός έδρας μετράει 3 νίκες σε 7 αγώνες.

Όσο για την Αρμάνι Μιλάνο; Προσγειώθηκε απότομα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς έχασε με 60-71 από την τουρκική ομάδα και υποχώρησε στο 15-7 στη EuroLeague. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα μερικές ώρες αργότερα επικράτησε της Τρέντο με 79-73 για το 15-2 στο ιταλικό πρωτάθλημα, ωστόσο συνεχίζει να ταλαιπωρείται από σημαντικές απουσίες, καθώς οι Μήτογλου (φόργουορντ), Σιλντς (γκαρντ), Κελ (γκαρντ) και Γκραντ (γκαρντ) παραμένουν στα πιτς, ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Ντατόμε (φόργουορντ). Η Αρμάνι Μιλάνο σκοράρει 73.4 πόντους ανά αγώνα, έχει 6-4 εκτός έδρας, ενώ παραμένει η κορυφαία άμυνα της EuroLeague με παθητικό 70 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν την παίρνει για νέα ήττα την Αρμάνι Μιλάνο, το διπλό από ημίχρονο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης και χωράει στο παιχνίδι μας. Από εκεί και πέρα, ο Ντίβον Χολ γι’ ακόμα ένα ματς αναμένεται να πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής, επομένως μπορούμε να τον εμπιστευτούμε.

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ over 8,5 πόντοι (2.25)
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης: Φλόιντ over 3,5 πόντοι (2.05)
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης: Χένρι over 4,5 ασίστ (1.75)
Ζαλγκίρις - Αρμάνι Μιλάνο: 2/2 (1.70)
Ζαλγκίρις - Αρμάνι Μιλάνο: Χολ over 9,5 πόντοι (1.87)