04/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (04/02): Μεγάλο ματς στη Μαδρίτη!

Με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στη Χώρα των Βάσκων και ορισμένες πολύ σημαντικές ακόμα αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Άλμπα (93-90): Στο 13-9 υποχώρησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι με την Εφές, το οποίο κρίθηκε στην παράταση υπέρ της τουρκικής ομάδας με 99-97. Η “Αρκούδα” δεν είναι δεδομένο πως θα έχει στη σύνθεσή της τον Σενγκέλια (φόργουορντ), ενώ εκτός μάχης λόγω τραυματισμών τέθηκαν οι Βόιτμαν (φόργουορντ/σέντερ) και Μπολομπόι (σέντερ). Μέχρι σήμερα, η ΤΣΣΚΑ σκοράρει 80.6 πόντους ανά αγώνα, δέχεται κάτι παραπάνω από 79 κατά μέσο όρο, ενώ ο εντός έδρας απολογισμός της είναι 7 νίκες και 4 ήττες.

Η Άλμπα, αντίθετα, μετά από αρκετό καιρό πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Οι Γερμανοί έριξαν στο καναβάτσο την Ούνικς Καζάν με το εντυπωσιακό 81-53 (εντός έδρας) και βελτίωσαν στο 7-15 το ρεκόρ τους στη EuroLeague. Σταθερά στα πιτς ο Έρικσεν (σουτέρ), δεν προέκυψε κάποιο νέο απρόοπτο. Η Άλμπα έχει ενεργητικό 75 πόντους ανά αγώνα, παθητικό 79.7 πόντους ανά ματς, ενώ εκτός έδρας μετράει 2 νίκες σε 11 αγώνες.

Δεν έχει αξία ο άσος ή το χάντικαπ, ωστόσο ο Σβεντ μπορεί να κάνει μια γεμάτη εμφάνιση απέναντι στη μέτρια άμυνα της Άλμπα και να επιβεβαιώσει την επιλογή που θα δείτε στη συνέχεια, ενώ έχει λογική και το over στα εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων, καθώς θα βρουν αρκετούς χώρους για να σουτάρουν.

Εφές - Βιλερμπάν (75-73):  Από πολύ σημαντική νίκη έρχεται η Εφές. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έριξαν στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 99-97, έπειτα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Άντερσον (φόργουορντ) και Μπράιαντ (γκαρντ/φόργουορντ) δεν είναι έτοιμοι, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάποιος νέος τραυματισμός. Η Εφές μέχρι σήμερα έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 82.1 πόντους ανά ματς, παράλληλα, όμως, δέχεται 80 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 7-3 ο εντός έδρας απολογισμός της.

Η Βιλερμπάν, από τη μεριά της, το... πάλεψε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, έχασε, όμως, με 76-85 και υποχώρησε στο 9-14 στη EuroLeague. Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Γάλλους είναι πως έχασαν για αρκετό διάστημα τον πολύ σημαντικό Έλι Οκόμπο (γκαρντ), ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Στο 3-8 εκτός έδρας η Βιλερμπάν, σκοράρει 73.4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην άμυνα δέχεται 79.8 πόντους ανά ματς.

Δεν τίθεται θέμα νικητή, στοιχηματικά, όμως, η αξία βρίσκεται στο over του Στράζελ, ο οποίος αναμενόμενο ελέω Οκόμπο θα έχει αυξημένο χρόνο και ρόλο.

Ζαλγκίρις - Ούνικς Καζάν (53-66): Σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης παραμένει η Ζαλγκίρις Κάουνας. Στο 3-17 το ρεκόρ των Λιθουανών μετά το εντός έδρας 78-94 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σταθερά στα πιτς ο Καλνιέτις (γκαρντ), αμφίβολος ο Στρέλνιεκς (γκαρντ), όπως ο Νίμπο (σέντερ), γύρισε, όμως, Λοβέρν (σέντερ). Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς μέχρι σήμερα έχει ενεργητικό 69.7 πόντους και προφανώς το πρόβλημα στην επίθεση είναι εξαιρετικά σημαντικό, ενώ την ίδια στιγμή στην άμυνα δέχεται 79.6 πόντους κατά μέσο όρο. Στο 3-6 ο εντός έδρας απολογισμός των Λιθουανών.

Από ήττα έρχεται και η Ούνικς, ωστόσο την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς την επηρέασε περισσότερο, καθώς το 53-81 από την Άλμπα στο Βερολίνο ήταν αρκετά... βαρύ. Στο 12-10 το ρεκόρ των Ρώσων, που συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη για μια θέση στην πρώτη 8άδα της EuroLeague που οδηγεί στα playoffs. Δεν προέκυψε κάποια απουσία για την Ούνικς, η οποία μέχρι σήμερα έχει 4-6 εκτός έδρας, σκοράρει 76.7 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 75.8 πόντους κατά μέσο όρο.

ΟΚ, η Ούνικς Καζάν είναι το φαβορί, ωστόσο οι αποδόσεις του διπλού κρίνονται ως unfair για ποντάρισμα. Στοιχηματικά, λοιπόν, τη λύση θα τη δώσει ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος αναμένεται γι’ ακόμα μια φορά να πάρει πολλές προσπάθειες, συνεπώς αξίζει να τον εμπιστευτούμε.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζενίτ (75-68): Σταθερά στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 19-3 το ρεκόρ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο μετά το 75-67 επί του Ολυμπιακού (εντός έδρας), το οποίο ήρθε αρκετά δύσκολα και με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Χάνγκα (γκαρντ/φόργουορντ), Ντεκ (φόργουορντ) και Τέιλορ (φόργουορντ) δίνονται ως αμφίβολοι ενόψει Ζενίτ. Η Ρεάλ έχει 12-0 εντός έδρας, σκοράρει 80.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, με το παθητικό της στους 72.3 πόντους ανά αγώνα.

Με νίκη συνέχισε και η Ζενίτ, η οποία επικράτησε -έστω και δύσκολα- της Μπασκόνια στη Χώρα των Βάσκων με 90-82 και βελτίωσε στο 14-7 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ συνεχίζει δίχως τους Γκουντάιτις (σέντερ) και Φράνκαμπ (γκαρντ), ωστόσο παραμένει εντός της πρώτης τετράδας. Μέχρι σήμερα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει 7 νίκες σε 10 εκτός έδρας αναμετρήσεις στο πλαίσιο της EuroLeague, σκοράρει 74.9 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 72.8 πόντους ανά ματς.

Πολύ περίεργο παιχνίδι για να μπλέξει κανείς στοιχηματικά, θα πάμε στη safe επιλογή των πολλών φάουλ, καθώς αμφότερες οι ομάδες παίζουν δυνατή και σκληρή άμυνα. Επιλογή στήριγμα για τα δελτία σας το over 40,5 στα συνολικά φάουλ, θα δούμε μεγάλες μάχες.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Άλμπα: Σβεντ over 16,5 πόντοι και ριμπάουντ (1.95)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Άλμπα: Over 10,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Εφές - Βιλερμπάν: Στράζελ over 5,5 πόντοι (2.35)
Ζαλγκίρις - Ούνικς Καζάν: Χεζόνια 16+ πόντοι (2.15)
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζενίτ: Over 40,5 φάουλ (1.60)