02/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (03/12): Εύκολο έργο η Ζενίτ, επανάληψη του τελικού στην Πόλη!

Με φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Καζάν, ενώ υπάρχουν 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

Εφές - Μπαρτσελόνα: Έχει βρει ρυθμό η Εφές. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσε με 89-84 για το 6-6 στη EuroLeague, ενώ πριν από μερικές ώρες ανέβηκε στο 8-2 στην τουρκική λίστα μετά το 92-82 επί της Πετκίμ. Όλα αυτά την ώρα που ο coach Αταμάν είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως η Εφές έχει 4-2 εντός έδρας, σκοράρει 82.3 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 78.2 πόντους ανά αγώνα.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Συνεχίζει μεν να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 10-2 μετά το άνετο εντός έδρας 96-73 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Κι αυτό διότι ο Καλάθης (γκαρντ) θα μείνει αρκετές εβδομάδες στα πιτς, ενώ τραυματίας είναι και ο Χίγκινς (γκαρντ). Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα βγήκε στην αγορά για γκαρντ. Μέχρι σήμερα οι Καταλανοί μετρούν 4 νίκες και 2 ήττες εκτός έδρας, έχουν την καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 82.3 πόντους ανά παιχνίδι και την ίδια στιγμή δέχονται 71.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν βγαίνει εύκολα άκρη στο συγκεκριμένο ματς, κυρίως επειδή δεν αξίζουν οι αποδόσεις του άσου. Θα πάρουμε το ρίσκο και θα στηρίξουμε το under 18,5 στα συνολικά εύστοχα τρίποντα και για τους δύο αντιπάλους, καθώς περιμένουμε χαμηλό ρυθμό, ειδικά από τη Μπαρτσελόνα.

Ζενίτ - Ερυθρός Αστέρας: Με ρεκόρ 8-4 συνεχίζει η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία προφανώς έχει πολύ θετικό ρεκόρ και έχει παίξει καλό μπάσκετ, ωστόσο έρχεται από ήττα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχασε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ με 64-70 και στόχος είναι η άμεση επιστροφή στις νίκες. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τους Ρώσους, οι οποίοι εντός έδρας έχουν 5 νίκες και μόλις 1 ήττα. Όσο για τους αριθμούς των γηπεδούχων; Σκοράρουν 73.5 πόντους ανά ματς και παίρνουν εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα με παθητικό 71.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από τη μεριά του, δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην Ούνικς Καζάν, έχασε εντός έδρας με 78-98 και υποχώρησε στο 4-8 στη EuroLeague. Οι Σέρβοι συνεχίζουν δίχως σημαντικά προβλήματα απουσιών, ενώ εκτός έδρας παρουσιάζονται πιο αδύναμοι, καθώς μέχρι σήμερα έχουν μόλις 1 "διπλό" σε 7 εξόδους. Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως οι φιλοξενούμενοι έχουν μια από τις χειρότερες επιθέσεις με ενεργητικό 70.1 πόντους ανά παιχνίδι, παράλληλα, όμως, δέχονται 72.6 πόντους κατά μέσο όρο, επομένως στην άμυνα παίρνουν πολύ καλό βαθμό.

Η Ζενίτ έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο θα ρισκάρουμε στα 16+ εύστοχα τρίποντα και για τους δύο αντιπάλους, καθώς περιμένουμε από τους γηπεδούχους να σουτάρουν αρκετά και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ακολουθήσουν μέχρι ένα σημείο. Αξία υπάρχει και στο over του Μπίλι Μπάρον, ο οποίος ψάχνει να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις.

Άλμπα Βερολίνου - Αρμάνι Μιλάνο: Από νίκη έρχεται η Άλμπα Βερολίνου. Οι Γερμανοί δεν ήταν το φαβορί απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο βρέθηκαν σε εξαιρετικό βράδυ επιθετικά και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα με 91-86. Στο 4-8 το ρεκόρ της Άλμπα στη EuroLeague, πολύ σημαντικό το γεγονός πως δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός τις τελευταίες ώρες. Η Άλμπα μέχρι σήμερα έχει απολογισμό 2-4 εντός έδρας, σκοράρει 74.3 πόντους ανά παιχνίδι, ωστόσο στην άμυνα δεν τα πηγαίνει καλά και δέχεται περί τους 80 πόντους ανά αγώνα.

Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, βρίσκεται σε κρίση τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Ιταλοί δεν τα κατάφεραν ούτε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έχασαν με 72-93 από τους "ερυθρόλευκους" και υποχώρησαν στο 8-4 στη EuroLeague. Ο Ετόρε Μεσίνα έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του, ενώ αγωνιστικά έχει χάσει τους τραυματίες Μήτογλου (φόργουορντ) και Μπιλίγια (φόργουορντ), γι' αυτό αποκτήθηκε ο Μπεν Μπέντιλ (φόργουορντ/σέντερ). Οι φιλοξενούμενοι έχουν απολογισμό 2-3 εκτός έδρας, σκοράρουν 75.4 πόντους ανά ματς και δέχονται 72.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Η λογική λέει Αρμάνι και θα την ακολουθήσουμε, καθώς ο Ετόρε Μεσίνα δεν γίνεται να αφήσει εκ νέου τους παίκτες του χαλαρούς. Πάμε στο διπλό από ημίχρονο, ενώ από τα ειδικά παικτών κρατάμε τον Σιλντς, που έχει ρόλο ηγέτη στην ιταλική ομάδα και θα πάρει πολλά plays πάνω του γι' ακόμα μια φορά.

Ζενίτ - Ερυθρός Αστέρας: Μπάρον over 9,5 πόντοι (1.75)
Ζενίτ - Ερυθρός Αστέρας: Over 15,5 εύστοχα τρίποντα (1.70)
Εφές - Μπαρτσελόνα: Under 18,5 εύστοχα τρίποντα (1.83)
Άλμπα - Αρμάνι Μιλάνο: 2/2 (1.78)
Άλμπα - Αρμάνι Μιλάνο: Σιλντς over 12,5 πόντοι (1.75)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas