03/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (03/03): Δράση στη σκιά του πολέμου

Με τα δεδομένα να αλλάζουν καθημερινά λόγω των ομάδων από τη Ρωσία συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Εφές - Φενέρμπαχτσε (89-84): Στο 13-12 βελτίωσε το ρεκόρ της Εφές μετά το άνετο 109-77 επί της Μακάμπι εντός έδρας. Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία εντός έδρας έχει 9-3 και η στατιστική της δείχνει πως σκοράρει 83.1 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 79.8 πόντους ανά ματς.

Η Φενέρμπαχτσε, από τη μεριά της, δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχασε με 69-74 από τον Ερυθρό Αστέρα και υποχώρησε στο 12-12 στη EuroLeague. Σταθερά εκτός ο Χένρι (γκαρντ), έχει κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει ο Βέσελι (φόργουορντ/σέντερ). Η Φενέρ έχει 3-9 εκτός έδρας και μετράει 76.1 πόντους υπέρ ανά παιχνίδι και 73.5 πόντους κατά ανά ματς.

Περίεργο ματς, θα ρισκάρουμε σε μια μεγάλη απόδοση -όπως θα δείτε στη συνέχεια- κυρίως επειδή η Εφές φέτος δεν παίζει καλή άμυνα, άρα ο Γκούντουριτς θα βρει χώρους να δράσει.

Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια (74-93): Από πολύ σημαντική νίκη έρχεται ο Ερυθρός Αστέρας, που επικράτησε εντός έδρας της Φενέρμπαχτσε με 74-69 και βελτίωσε στο 10-15 το ρεκόρ του στη Euroleague. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Οι Σέρβοι μέχρι σήμερα έχουν 6 νίκες και ισάριθμες ήττες μπροστά στο κοινό τους, σκοράρουν 72.4 πόντους ανά παιχνίδι και δέχονται 73.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπασκόνια, από τη μεριά της, πάλεψε μέχρι το τελευταίο σουτ στο Τελ Αβίβ, έχασε, όμως, με 93-94 από τη Μακάμπι. Στο 7-18 το ρεκόρ της ομάδας του coach Σπάχια, που δεν έχασε κάποιον παίκτη λόγω τραυματισμού τις τελευταίες ώρες. Οι Βάσκοι μέχρι σήμερα έχουν 2-11 εκτός έδρας, σκοράρουν κάτι παραπάνω από 73 πόντους ανά αγώνα και το παθητικό τους βρίσκεται στους 80.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα πάμε με το over στους πόντους του Μαρίνκοβιτς, ο οποίος παίρνει παραπάνω χρόνο συμμετοχής τελευταία και έχει το ταλέντο να μας πληρώσει.

Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις Κάουνας (79-71): Η Άλμπα Βερολίνου κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Βιλερμπάν (82-80) και παράλληλα κατάφερε να βελτιώσει στο 9-16 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Αμφίβολος παραμένει ο πολύ σημαντικός Έρικσον (σουτέρ). Μέχρι σήμερα, η Άλμπα έχει ενεργητικό 75.2 πόντους κατά μέσο όρο, την ίδια στιγμή δέχεται 79.6 πόντους και εντός έδρας έχει απολογισμό 6-6.

Η Ζαλγκίρις, από τη μεριά της, έρχεται από σερί νίκες, καθώς πριν από μερικές ώρες έριξε στο καναβάτσο και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ με 96-83. Στο 6-19 το ρεκόρ της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς, η οποία δεν θα έχει γι’ ακόμα ένα βράδυ τον Καλνιέτις (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, οι Λιθουανοί μετρούν 2 νίκες σε 13 εξόδους, με τη στατιστική τους να γράφει πως σκοράρουν 71.1 πόντους ανά ματς και δέχονται 78.1 πόντους ανά αγώνα.

Ο άσος της Άλμπα δεν έχει αξία για ποντάρισμα, ενώ ούτε τη Ζαλγκίρις μπορούμε να εμπιστευτούμε, παρά τη δεδομένη βελτίωση που έχει παρουσιάσει. Θα πάμε με τη σταθερά που ακούει στο όνομα Λοβέρν, ο οποίος μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 10 πόντους και να επιβεβαιώσει την επιλογή μας.

Μπαρτσελόνα - Μονακό (85-81): Στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ρεκόρ 20-5. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μπορεί να υπολογίζει γι’ ακόμα ένα βράδυ στον τραυματία Χίγκινς (γκαρντ). Σημειώστε πως οι Καταλανοί έχουν μια από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης με ενεργητικό 82.8 πόντους ανά αγώνα και παράλληλα δέχονται 75 πόντους ανά ματς. Στο 12-1 ο εντός έδρας απολογισμός των “μπλαουγκράνα”.

Η Μονακό, από τη μεριά της, ανέβηκε στο 14-13 μετά το εντός έδρας 92-78 επί της Φενέρμπαχτσε. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς και μάλιστα συνεχίζει δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Βέβαια, θα πρέπει να σημειώστε πως οι Γάλλοι έχουν την καλύτερη επίθεση (83.4 πόντοι ενεργητικό) αλλά και την καλύτερη άμυνα (81.9 πόντοι παθητικό) της διοργάνωσης, με τον εκτός έδρας απολογισμό τους να είναι 7 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Ο Γιοκουμπάιτις απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή του, η Μονακό είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν παίζει άμυνα, επομένως το over του Λιθουανού γκαρντ μοιάζει ως safe επιλογή για ποντάρισμα.

Εφές - Φενέρμπαχτσε: Γκούντουριτς 4+ εύστοχα τρίποντα (5.00)
Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια: Μαρίνκοβιτς over 3,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις: Λοβέρν over 9,5 πόντοι (1.75)
Μπαρτσελόνα - Μονακό: Γιοκουμπάιτις over 7,5 πόντοι (2.00)